Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość AnkaP83
Dziękuję za odpowiedź Kasiu. W gamecie pęcherz musi być pełny a jeść można :) Mimika trzymam kciuki za betę co najmniej 100 :)

Gość gość
Mimika, czekamy.

Gość Mimika99
Dziewczyny, 155! Jak ja się cieszę! :)

Gość gość K
Super :-)

Gość nika329
Mimika gratulacje i teraz juz tylko 9 miesiecy do upragnionego szczescia :-) A w Novum bedziesz teraz mrozic ? Vitro teraz twoja kolej :-)

Gość gość
Mimika, cudna wiadomość:) trzymam kciuki dalej za Was. Powiem Wam dziewczyny ze ja jestem juz tak wielka ze strach patrzeć w lustro :p ale nic, mam nadzieje ze pozniej przy moich dwóch urwiskach wszystko zrzuce- oby:) Marta

Gość gość Lenka
Lenka : Mimika gratuluję, trzymam kciuki za dobry przyrost Vitro teraz kolej na Ciebie:) Pozdrawiam

Gość gość
Nika jakie 9 miesięcy? mimika ma za sobą 4 tygodnie niedługo zaczyna 5 tydzień ciąży

Gość vitro
Mimika super beta :) gratuluję przyślij mi koniecznie tego drugiego bociana :)

Gość Mimika99
Dziewczyny, dziękuję bardzo za ciepłe słowa :) Cieszę się bardzo z tego przyrostu. Chociaż trochę się obawiam, że to jest zbyt niski poziom, ale jak będzie beta rosnąć w tym tempie, to szybko nadrobi zaległości :) Lekarz kazał mi się zgłosić na wizytę dopiero za 3 tygodnie, czy to nie późno? Moja koleżanka, która miała transfer też w maju, to termin miała na luty. Więc i u mnie pewnie będzie na koniec lutego. Także gość ma rację, że wg wyliczeń biegnie 4 tydzień. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć i głośno sobie powtarzam "jestem w ciąży" :) Vitro, bocian jest twój. Oby i tobie przyniósł szczęście! Nika, jak się czujesz? ile ci jeszcze zostało? Marta, każda z nas będzie miała te same myśli, że jest gruba. Ale ile walczyłyśmy, żeby móc to powiedzieć. A z dwójką wiadomo jak jest :) kiedy masz termin? Dziewczyny, czy któraś ma kontakt z Bharat i może wie co u niej? A jak się mają pozostałe Ciężaróweczki? :)

Gość gość
Jagoda13: Mimka serdecznie gratuluję !!! U mnie kryzys, ale było to do przewidzenia po tych kilku jakby nie patrzeć próbach Mam nadzieję, że będę mogła niebawem wysłać mojego balona :) takiego z farcikiem

Cześć Dziewczyny, Jutro mam mój pierwszy w życiu transfer - blastusia mrozaka z KD. Macie jakieś rady? Co robić albo czego nie robić żeby się udało? :) Czy to prawda, że sex przed transferem pomaga?? W internecie jest duuużo dziwnych informacji o myciu się/perfumowaniu itp, ale dr Połać bo robię procedurę w Gamecie rzgowskiej mówi, że to wszystko brednie :)

Mimika nie wiem jak podchodzi do tematu Twój lekarz ale ja bym monitorowala progesteron. Gameta tego nie zaleca ale ja akurat miałam z nim problem. Dostaje do dzisiaj zastrzyki w brzuch bo luteina słabo mi się wchłania. Wizyta po 3 tygodniach akurat zobaczysz serduszko chociaż widać już wcześniej :)

Gość gość K
Po 14 dniach pod pozytywnej bety powinno być już widoczne serduszko (28 dni od zapłodnienienia). W gamecie dr. Kozarzewski ma naprawdę dobre USG i wszystko widać jak na dłoni. Także jak jesteś niecierpliwa, możesz spokojnie zapisać się na wizytę wcześniej. Chyba, że idziesz na wizytę do dr. Połacia, to lepiej zaczekać ten tydzień więcej, bo w jego gabinecie usg duuużo słabsze jest.

Gość AnkaP83
Jagoda tylko się nie poddawaj bo gdzieś tam na końcu jest sukces. Jedne mają go szybciej, drugie później z bardziej wyboista Droga. Mam nadzieje ze masz jakiś plan i działaj :)

Gość gość
Cześć Wam Dziewczyny, sorki ze Wam sie wcinam w dyskuje, mam nadzieje ze mi odpowiecie na moje pytanie. Zdecydowalismy sie na invitro z kd. Moje pytanie brzmi, jakie mieliscie wymaganie co do kd. Chcialabym uprawdopodobnic ze dziecko bedzie troszke podobne do mnie przynajmniej co do koloru wlosow. Ja mam wlosy ciemne, oczy piwne a moj maz sredni braz, oczy niebieskie. Klinika proponuje nam komorki od dawczyni blond/ oczy niebieskie. Teoretycznie bruneci moga miec dziecko blond. Napiszcie mi prosze czy mieliscie/macie wymagania co do wlosow i oczu?

Gość nika329
Dla nas wyglad zewnetrzny nie mial az tak znaczenia moze dlatego ze ia jestem bladynka a mąż szatynem i prawie kazdy typ nam pasuje. My bardziej skupilismy sie na grupie krwi aby była tak albo moja albo meza. A ty w jakiej klinice się leczysz Mimika nam zostało nie cale trzy miesiace niby juz nie duzo ale jakos teraz czas sie dla mnie wlecze.

Gość Agnes1283
Ja już po transferze. Wczoraj zabrałam 2 zarodki z 3 doby 8a i 8b. Badanie mam zrobić 14 dni po czyli za 2 tygodnie w czwartek. Martwi mnie tylko to że 3 godz po transferze wyleciało że mnie mnóstwo płynu...zadzwoniłam do lekarza, powiedział że płuczą macicę przed transferem i że to pewnie dlatego. ...ale ja to jakoś czarno widzę brzuch jak na @ bolał mnie już 2 dnia jak dołączyłam progesteron...lekarza to zdziwiło bo nie powinien, no i oczywiście boli mnie cały czas... :/

Gość Roma77
Cześć dziewczyny, Jutro zaczynam 13 tc. Byłam już na badaniach USG (11-14 tc) u nawet dwóch lekarzy. Wyniki badań nieco się rozjeżdżają - odnośnie norm dla maluszków (CRL, tętno etc) ale na pewno jedno jest wspólne - jest dysproporcja pomiędzy dzieciaczkami (jedno zdecydowanie większe, drugie mniejsze i z przyspieszonym biciem serduszka - to już tylko jeden z wyników). Dlatego zrobiliśmy test Harmony (wyniki za około 2 tyg.) bo jest podejrzenie, że może być coś nie tak. Muszę przyznać, że denerwujemy się bardzo. Mam pytanie do dziewczyn w ciąży (tej trochę bardziej zaawansowanej) - Nika, Dreamer, Full of Hope, Marta, Taida - kiedy odstawiałyście progesteron i estradiol? Ja mam powoli schodzić z tych leków i odstawić zupełnie - bo ponoć ciąża w tym okresie powinna już sobie sama dać radę. Oczywiście trochę się boje tego odstawiania bo nie miałam zleconych żadnych badań - tylko na podstawie wieku ciąży (biorę teraz progynovę, prolutex i utrogestan - jeśli chodzi o progesteron i estradiol). Jak było u Was? Mimika - cieszę się, że jesteś w ciąży. Przyrost był dobry więc jest szansa, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za wszystkie niedługo testujące - oby beta była wysoka!

Gość gość
Ja obecnie jestem w 26tc , jeżeli chodzi o odstawienie leków to kontrolowane miałam na bieżąco i estradiol odstawiłam dosyć szybko bo w 9 tc , natomiast acard i luteine dowcipna dopiero w 16 tc. Zostałam przy luteinie podjęzykowej i dopiero teraz powoli odstawiam. Brałam 3x1 caly czas , od zeszłego tyg 2x1 i w tym tyg po 1 tbl:)

Gość nika329
Agnes nie ma co się martwic na zapas mnie tez to et pobolewal brzuch nalezy teraz pozytywnie myslec i odpoczywac :-) Roma progynowe odstawilam tak do 3 tyg od pozytywnej bety a luteine biore i m brac do konca ciazy lwowskichdaje mi się ze mój lekarz jest poprostu zapobiegliwy.

Dzięki dziewczyny za informacje o tym progesteronie i estradiolu - u mnie wyjdzie to jakiś koniec 15 tc jak przestałabym brać w ogóle więc może nie będzie źle. Jakoś wydaje mi się, że bez tych leków zaraz zadzieje się coś złego.

Gość gość
Ja do 25tc luteina dopochwowa 2x1 Buziaki Marta

Gość Taida33
Roma, Ja tez sie bałam odstawić progesteron ale lekarz mi kazał całkowicie już w 12 tc. Zrobiłam tak, ze do 14 tc schodziłem z dawki. Potem po tygodniu zrobiłam z krwi progesteron i był ok. Estradiol to mi kazali w 6tc odstawić. Jak sie stresujesz to odstawiaj stopniowo i sprawdzaj wynik progesteronu we krwi. Przykro mi ze macie teraz zmartwienia. Oby wszystko było dobrze. Ja czekam na wynik testu nifty i jest coraz bardziej prawdobne, ze w ogóle go nie dostanę bo jest za mało dna płodu w mojej krwi....tak sie dzieje podobno bardzo bardzo rzadko. Jeszcze czekam. Zobaczymy. I Ktoś pytał o wyplyniecie płynu po transferze. Tez tak miałam i skończyło sie ok. To podobno właśnie ta woda po czyszczeniu. I Kolejne kadetki po transferach :)trzymam mocno kciuki.

Gość Zuza917
Hej Dziewczyny :) Taida mam nadzieje, ze czujesz sie jeszcze lepiej niz ostatnio aby moc sie w koncu cieszyc w pelni tym "stanem" Wlasnie mialam zapytac czy masz juz wyniki .... kurcze to nie moga moze pobrac wiecej krwi aby "uzbierac odpowiednia ilosc dna.... to musi byc wykanczajace to czekanie X Mimika super i niech rosnie - oby wiecej takich wiesci X Gosciu nam nie zalezalo za bardzo na cechach zewn. Grupy krwi byl dla nas wazne. Natomiast jesli chodzi o dziedziczenie, to piwne oczy sa dominujace w stosunku do niebieskich oczu i ciemne wlosy w stosunku do blond ... ale moze sie zdarzyc , ze dziecko odziedziczy ceche po przodku I wtedy brunetka moze miec blond dziecko... Tak do konca nie mozna tego przewidziec X Agnes - kciuki zacisniete :) Postaraj sie nie stresowac. Ja np po luteinie sie czuje jak na okres X Roma trzymam kciuki aby bylo dobrze z obydwoma maluszkami X Jagodko wrocilas juz z urlopu? Niesamowite to z tym przeszczepem

Gość biorczyni
Hej, Mimika nieśmiałe gratulacje -pierwszy krok za Tobą-jak istotny... Śmiałe gratulacje będą poźniej jak będziesz mieć dzieciątko w swoich ramionach. Dziewczyny : vitro kiedy Ty masz wynik transferu? Czasami myślę o dziewczynach, które już tu nie zaglądają czy Dreamer już urodziła-może ktoś wie?? Pozdrowienia dla Wszystkich i miłego wieczorku. Ps. Jagoda jak Ty się czujesz?Ja czasami też mam kryzys...oj, ciężkie jest życie weteranek in vitro z kd...

Gość vitro
Ja mam testować 22 w poniedziałek to będzie 14dpt (dodam ze to sa urodziny mojego m) ale chyba nie wytrzymam i zrobię w piątek to będzie 11dpt sama nie wiem. Agnes ze mnie woda nie leciała ale transfer ciut mnie zabolał i od wczoraj trochę mnie co jakiś czas pobolewa jak na okres i jajniki ciągną raz lewy raz prawy. To pewnie przez te leki. A to dopiero 4dpt.

Gość gość
dziewczyny proszę o rade gdzie znajdę naprawde kompetentnego lekarza podchodziłam 3 razy w invimedzie do kd i nic jestem chora na zespół turnera .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować