Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość gość
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Zastanawiałam się nad zmianą kliniki ale trzyma mnie w Gamecie mój lekarz. Wiele razy poszedł mi na rękę. Teraz też zależało mi na czasie i dawczyni była znaleziona w trzy dni po informacji o negatywnej becie. Gdyby ten lekarz był w Salve poszłabym tam ze względu na panią embriolog. To ostatnia procedura na kolejną nie mam kasy.

Karolka! Super! To teraz tylko trzymać kciuki żeby ciążą przeszła gładko i przyjemnie :)) Dziewczynki, byłam wczoraj na wizycie u super pani endokrynolog i ona powiedziała mi, że poleca kiedy planujemy zajść w ciążę zażywać kwas foliowy,witaminę D - ale to wszystkie wiemy... i JOD. Słyszalyście cos podobnego?

Gość gość
Monalisa: Tak ja zawsze biorę jod najlepiej kupić zestaw witamin przed ciążą wówczas mamy wszystko co jest w tym okresie potrzebne

Gość gość
Z odpowiednim endometrium raczej nie ma problemu bo właściwe jest już 9mm gorzej z prawidłowo rozwijającym się zarodkiem bo o ile w pierwszym wypadku mamy wpływ to w drugim możemy zdać się tylko na łaske losu

Gość gość
Monalisa: Tzn nie do końca tak że endometrium jest dobrze przygotowane bo nie wiadomo jakie mechanizmy w nim zachodzą dodatkowo musi być prawidłowy poziom hormonów. Endometrium musi też być trojlinijne. Cześć widać w usg część nie

Gość gość
O jakich mechanizmach mówisz Mona? I tak naprawdę czy wiemy jaki powinien być odpowiedni poziom estradiolu i progesteronu?

Gość gość
Monalisa: Pisalam o procesach które zachodzą w organizmie kobiety po podaniu zarodka o których nikt nie wie co nie zostało zbadane a powoduje że jednym się udaje a innym nie. Hormony trudno jest powiedzieć jaki ich poziom jest dobry bo dla każdej kobiety jest inny owszem są normy ogólnie przyjęte na których się opierają lekarze

Gość kasia200kh
Hey ja od jutra znów estrofem 3x1 ( poczatek nowego cyklu ) 3 sierpnia kontrola endometrium i podejście do drugiego transferu . już dawno nie miałam tak bolesnego okresu , ostatni raz to jakieś 3 lata temu przed operacja .

Gość Kaszmir 88
hej dziewczyny:) badanie nasienia można wykonać w każdej klinice, prawda? ps. długo czeka się w Bocianie? pozdr Koala zajrzyj proszę na maila :) Bezcukrowa co u Cb? :)

Gość Lola van Futers
Karolka, cieszę się razem z Tobą:-) no i gratuluję. A masz już jakieś objawy ciąży?

Gość karolka502
Lola od wczoraj wymiotuje po każdym posiłku, nawet po wypiciu wody. Wczesniej męczyła mnie potworna zgaga. A Ty jak się czujesz?

Gość Lola van Futers
Ja czuję się dobrze... chociaż trochę się stresuję, bo wizytę mam dopiero na czwartek. Nie wiem czy to możliwe ale jakoś chyba węch mi się wyostrzył i przeszkadzają mi niektòre zapachy no i od czasu do czasu trochę mi niedobrze. A jakie leki bierzesz, dalej cały komplet?

Gość karolka502
Luteine tylko biore i clexane, resztę leków lekarz kazał odstawić. Wyostrzony węch to tez objaw ciąży, będzie dobrze zobaczysz :)

Gość viki89
Agnes1283 jak długo czekałaś na komórkę w Bocianie? Czy sama procedura trwa długo? Możesz powiedzieć jakie są koszty? Przepraszam, że zadaję tak dużo pytań, ale musimy wybrać klinikę a Bociana mamy najbliżej :)

Gość vitro
Kasiu200kh ja tez zaczęłam nowy cykl tylko wczoraj, kontrole endometrium będę miała 30 i tak wstępnie transfer kolo 5 może 6. Już się nie mogę doczekać.

Gość Agnes1283
W drugim cyklu dostalam 3 komorki. Koszt procedury to 4200 + dodatkowo wizyty badania mrozenie nasienia leki w sumie wyjdzie z 7000. Na pierwszej wizycie dobrze miec juz amh a reszte i tak zrobia na miejscu w klinice.

Gość gość
Dziewczyny napiszcie komu się udało za którym razem,jakiej klasy podany zarodek i ile lat miałyscie

Gość JTM
Dreamer będzie dobrze. Moja mała kolki miała do 5 m-ca. Pomagały jej krople subsimplex ale nie wykluczyły kolek zupelnie. Ja karmilam mieszanie piers i butelka. Mała byla wczesniakiem, przy piersi szybko usypiala i nie jadla a butelke wypijala a ja mialam kontrole ile wypila. Bardzo chcialam karmic ale niestety nie należę do mlecznych mamus. Ale i tak sie cieszę że córeczka ssala do konca 5 miesiaca. Najadac samym cycusiem sie nie najadala ale przynajmniej łapała to co z mleka mamy najcenniejsze. Pozdrawiam gorąco całą waszą rodzinke.

Gość JTM
Dreamer będzie dobrze. Moja mała kolki miała do 5 m-ca. Pomagały jej krople subsimplex ale nie wykluczyły kolek zupelnie. Ja karmilam mieszanie piers i butelka. Mała byla wczesniakiem, przy piersi szybko usypiala i nie jadla a butelke wypijala a ja mialam kontrole ile wypila. Bardzo chcialam karmic ale niestety nie należę do mlecznych mamus. Ale i tak sie cieszę że córeczka ssala do konca 5 miesiaca. Najadac samym cycusiem sie nie najadala ale przynajmniej łapała to co z mleka mamy najcenniejsze. Pozdrawiam gorąco całą waszą rodzinke.

Gość gość
Monalisa: Agnes to dużo Cię bocian kosztował bo my płacilismy 4200 zl za icsi plus 300zl mrozenie nasienia , ewentualne mrozenie niewykorzystanych zarodków 500zl badania męża około 120zl i jedna wizyta tzn kontrola endometrium 150zl wszystko razem około 5500zl i leki może ze 200zl . Trzeba upominac się o luteine na refundacje wówczas płaci się 3, 80zl a nie 58zl a idą ze dwa opakowania więc warto się upomniec

Gość Agnes1283
Mona u mnie zamiast luteiny byl lutinus koszt opakowania 125 zl. 21 tab. Przy stosowaniu 3x1 to tylko tydzien. Teraz to ja juz wiem ze luteine trzeba bylo prosic ;) Nas jedna wizyta z mrozeniem,infekcyjnymi, moimi hormonami kosztowala 790. Na dzien dobry mielismy tylko moj***adania ktore i tak w powtarzali. I nic wiecej. Policzylam rachunki od pierwszej wizyty do wizyty po pozytywnej becie i wyszlo mi 6700 transfer byl w drugim cyklu.

Gość gość
A czy luteina na ryczałt nie należy się tylko w ciąży? Bo mi kiedyś lekarz nie chciał przepisać, bo podobno jest refundowana tylko w ciąży....

Gość gość
Monalisa: Nie tylko w ciąży luteina jest refundowana bo ja mam jak się upomne zawsze. W ciąży do 20 tc jest refundacja

Dziewczyny, odstawiłam estrofem miesiąc temu,miałam po ostawieniu szybko krwawienie, ale teraz w kolejnym cyklu miesiączka się spóźnia. Czy któraś z Was też tak miała? Czy moze to być związane z estrofemem? Zawsze miałam krótsze cykle, takie 26 dniowe, a teraz jest 31 dzień a tu nic.

Gość gość
Monalisa: Baleboste a bralas tylko estrofem? Bo do zakończenia cyklu jest luteina potrzebna poza tym może być poślizg kilkudniowy wpływ mają nie tylko hormony ale zmiana klimatu upały stres itd 5 dni to nie problem pewnie za kilka dni się pojawi gdyby za dwa tygodnie nic nie było warto iść do lekarza. Teraz no stres

Gość Kaszmir 88
Dziewczyny!!! co się dzieje?? nie tylko ja pisze jeden, dwa posty i nikt nawet nie raczy odpisac...! posty są ignorowane, piszecie sobie dalej na swoje ważne tematy, ignorując posty nie związane z wami tak jakby ktoś wam przeszkadzał w rozmowie... oczywiście wszystkie rzeczy sa ważne i każdym poscie zawarta jest jakas wiedza i doświadczenie które warta mieć, ale można chyba odpisac komuś, lub chociaż zauwazyc ze dany post był, bo kogo mamy spytac jak nie siebie na wzajem?? pomagajmy sobie bo i tak mamy pod góre, a nie igrorujmy postów, bo odpowiedzi na nie sa dla niektórych bardzo WAŻNE!!

Gość gość
Monalisa: Kaszmir nie wiem czy zauwazylas że ostatnio tylko jq się produkuje nie odpowiadam na wszystkie pytania bo bym musiała tylko na forum siedzieć. Myślę że dziewczyny mają wakacje i stąd to wynika. Odnośnie bociana to tam się przygotowuje endometrium i czeka na komorki i albo w ciągu 3 tygodni znajdą albo nie wówczas od początku następny miesiąc. Mnie ostatnio nie znaleźli dawczyni

Gość gość
Jagoda13: Kaszmir ja przepraszam, też nie ignoruję, po prostu odpoczywam, dlatego mnie mniej, nie jestem w bocianie, nie wiem, jak tam wygląda procedura, co do badania nasienia, tak w każdej ale dobrej.

Gość Kaszmir 88
Monalisa widze Twoja aktywność i dziekuje za wiadomość odnośnie Bociana:) Jagódko miło w końcu przeczytać też cos od Ciebie :) II dziewczyny ja nie mowie ze kazda ma tu siedzieć jak na dyżurze do dyspozycji, ale w miare możliwości pomagajmy sobie...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować