Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość kaszmir 88
koala89 zajrzyj na swojego maila, napisałam Ci wiadomość :) pozdrawiam wszystkie kd-tki :)

Gość kasia200kh
No krew oddana , teraz pozostało czekać na wynik .

Gość gość
Witam serdecznie. Mam pytanie do dziewczyn przyjmujących Dostinex.Czy bralyscie go az do zajścia w ciaze?Gdzies wyczytałam,ze wskazany jest cykl przerwy przed transferem i nie wiem czy to prawda.I jeszcze jak go przyjmować?Mam brac po pol tabletki dwa razy w tygodniu ale nie wiem rano czy wieczorem?Jakie mialysci samopoczucie po tym leku?Z góry dziekuje za kazda odpowiedz i pozdrawiam:)

Gość Ania 73
Ja biorę Dostanex. Lekarz zalecił mi branie raz w tygodniu wieczorem dawka 0,25.podobno bierze się go aż do pozytywnej bety a potem to już po uzgodnieniu z lekarzem. Mi przerywać nie kazal. Biorę na obniżenie polaktyny.

Gość Ania 73
Czuje się po nim całkiem dobrze. Zaczęłam go brać zamiast bromergonu po którym czułam się fatalnie

Gość Kasja30
czesc jagoda i wszystkie dziewczyny ,bardzo dawno się nie odzywałam . jagoda ja równiez jestem po nie powodzeniach aż po 5 nie udanych transferach wiem co czujesz i cały czas mam nadzieje ze w końcu mi sie uda, komórki od różnych dawczyń , pierwsze 3 to były w Białymstoku a te 2ostatnie to w szczecinie i tam zostaje już czekam na dawczyni (długo się czeka ) miałam robioną histerioskopie ,teraz mam" powalczyć "z moją immunologią , mam pytanko bo mam jechac do łodzi jak długo trwą takie badania bo nie mam pojęcia może znacie opinie jakieos lekarza .

Gość vitro
Kasiu200kh trzymamy kciuki krew oddana a kiedy wynik? Jagoda mam za sobą jedna nieudaną próbę wiec nie wiem jak to jest po czterech, trzymaj się Kochana myśl o wszystkim co wprawia Cię w dobry nastrój. Masz 30 lat to super wiek i jestem pewna że nie trafiłaś na właściwy zarodek, skoro nic nie znaleźli to tez dobry znak, czasem najwięcej problemu przysparza nam nasza głowa. To co myślimy, cóż trudno nad tym zapanować. Wiem ze łatwo komuś mówić będzie dobrze najtrudniej tą wiarę i nadzieję wykrzesać w sobie, życzę powodzenia :)

Gość vitro
Kasja30 na twoje pytanie nie odpowiem ale cieszę się że piszesz o Szczecinie ja też tu walczę na dawczynie czekałam pół roku czyli długo tak jak piszesz, Cieszy mnie to bo na forum nikogo z doświadczeniami ze Szczecina wcześniej nie spotkałam :)

Gość kasia200kh
Hey dziewczęta wynik 31,8 mIU/ml . Nie mam pojęcia czy to dobrze czy źle ? . Jutro będe dzwonic do lekarza bo tak mi kazał to się dowiem co dalej , po drugie do piatku mam tylko encorton i clexane .

Gość gość
Dość niski wynik Kasiu więc jutro musisz powtórzyć czy rośnie ale to zawsze jakaś obietnica bo coś zaczęło się dziać a który to dzień i czy zarodek był 3-5 dniowy?

Gość gość
Jagoda13" Kasia, trzymam kciuki, chociaż beta malutka, to najważniejsze, jak będzie przyrastać, no i w którym dpt ją robiłaś. Kasja... jak myślę, że miałabym pięć razy podchodzić to aż mnie ściska. Ale cóż... Jak mi to powtarza moja koleżanka... każda ma zapisaną już swoją drogę. Mamy zatem podobną sytuację, też mam histero, też immunologia choć w podstawowym zakresie. Najlepiej udaj się do specjalisty, robi się testy na natural killers, ale nie mogę zapamiętać tego badania. Wizyta u dobrego immunologa to koszt ok. 300 zł do tego badania ok. 600 zł te wszystkie. Czy miałaś encorton? Bo zwykle przy słabych wynikach właśnie podają encorton ale na przykład na miesiac lub dwa miesiące wcześniej, wtedy dopiero zaczyna działać. W Gamecie nie zlecają takich badaniach, po prostu kiedują do immunologa.

Gość kasia200kh
Beta badana w 11 dpt 5 dniowego zarodka .

Gość gość
Ten wynik dobrze nie rokuje. Blastocysta i 11 dpt......

Gość gość
Chyba Episkopat zablokował nam forum......... Niezdatne :(

Gość karolka502
w koncu forum odblokowane :) kasia200kh co powiedzial lekarz na twoja bete? Lola jak po usg?

Gość kasia200kh
Hey dziewczęta według ich protokołu betę robi się raz w 11 dpt aby sprawdzić czy wogole coś się zadziało ( według lekarza mam bety nie powtarzać bo on nie widzi takiej potrzeby) i w 25 dpt robi się usg, i tak lekarz kazał mi się u siebie za dwa tygodnie pokazać. Ale ponieważ kończą mi się leki to w poniedziałek umówiona jestem na wizytę, to pogadam sobie z nim osobiście ( tak to rozmawialiśmy przez telefon bo jestem nad morzem) i planuję zrobić sobie betę, tak dla samej siebie. Sorry ze się tak rozpisałem

Gość gość
Kasia, Jakiś dziwny ten protokół - a bete zrób koniecznie bo po przyroście można się zorientować jak wygląda sytuacja. Są określone normy przyrostu w ciągu 48h czy 72 h.

Gość gość
Też bym zrobiła betę bo bez sensu brać leki jeśli np. Beta maleje. Trzymam mimo wszystko kciuki żeby się udało :)

Gość kalina_lin
Kasia - drugą betę zrób koniecznie, jak dasz radę nawet dziś lub jutro. Jej przyrost jest b. ważny. I moim zdaniem USG też powinnaś mieć wcześniej, jeśli będzie przyrost, ale np. zbyt niski. W takim przypadku trzeba sprawdzić, czy ciąża np. nie ulokowała się w jajowodzie. Do 25 dpt można czekać przy książkowym poziomie i przyroście bety.

Gość dreamer84
Dzieki dziewczyny za wszystkie gratulacje:-) Kasia- tak jak mowia dziewczyny, pojedyncze badanie bety nie ma kompletnie znaczenia, trzeba powtorzyc wynik bo tylko przyrost lub spadek bety daje obraz sytuacji. Powtorz badanie jak najszybciej, a ja bede trzymac kciuki. Jagoda- wiem, ze jest Ci ciezko, ale wiem tez ze dzielna z Ciebie dziewczyna i ze w koncu osiagniesz swoj cel. Po takich przejsciach sukces bedzie smakowal podwojnie. JTM, Taida- pytanie z innej beczki: czy Wy karmicie/ karmilyscie swoje pociechy piersia? Full of Hope- wow, to juz 31 tydzien. Pewnie brzuchal jest juz duzy. U mnie po 30 tygodniu zaczely sie problemy z goleniem nog, tak ciezko bylo mi sie schylac. Nie wspominajac o goleniu innych miejsc, ktore brzuch calkowicie zaslonil ha ha:-) My tez planujemy z mezem probowac dalej powiekszac nasza rodzine, planowalismy kolejne podejscie w grudniu, ale przyznam sie szczerze ze maly jest dosc " wymagajacym" dzieckiem- malutko spi, ma bole brzuszka i ciagle placze albo wisi na cycu- jestem wykonczona i nie wiem czy dam rade podejsc juz za pol roku, chyba jednak odczekamy troche dluzej. Kurcze dziewczyny chcialam odezwac sie do kazdej z Was ale maly znowu placze ( spal "cale" 15 minut) i jako jego osobista "dojarnia" musze do niego biec...

Gość gość
Gabi2610 Pisałam już wcześniej ale gdzieś zjadło mój wpis. Dziewczyny Ja robiłam immunologie co prawda nie całą ale 4 badania miałam zlecone i to od dr Połacia, w Gamecie też robiłam te badania bo w małych miasteczkach ciężko zrobić te badania z tego względu ,że krew pobrana do badania musi być bardzo świeża nie można czekać , nie znam się na tym ale pani w labo mi tak wytłumaczyła. Dr Połać też od razu dał namiary na immunologa , badania są drogie bo za 4 tylko zapłaciłam 780 zł i czeka się na wyniki 3 tygodnie.Pewnie cała immunologia to jakieś ponad 2 tysiaki. Tak ,że troszkę się czeka ale co tam 3 tygodnie i te 780 zł ważne żeby wyniki wyszły ok i żebyśmy doczekali się maluszka.

Gość Lola van Futers
Karolka, na usg doktor powiedział, że wszystko na chwilę obecną jest prawidłowe. A betę robiłam dwa razy tak jak mòwią dziewczyny, żeby zobaczyć czy rośnie, no i urosła:-) A Ty Karolka na jakim etapie? Ja mam kolejne usg za 2 tyg. I może będzie już coś widać. A lekòw dalej mam cały komplet.

Gość karolka502
Lola ja zaczelam krwawić we wtorek, bylam u lekarza, zrobil usg pęcherzyk byli widac ładny, dostalam dodatkowo duphaston i mam leżeć do kolejnego usg, które będzie we wtorek. Od dwóch dni mam straszna zgagę. Macie jakies sposoby na nią, bo dokucza strasznie.

Gość vitro
Karolka na zgagę dobre są migdały.

Gość kasia200kh
Dziś postanowiłam jeszcze raz zrobić BHCG i wynik 2 mIU/ml ,czyli dupa blada . W poniedziałek wizyta u lekarza . To było zbyt piekne aby mogło być prawdziwe . gdzieś podswiadomie się tego spodziewałam . pierwsze koty za płoty - mamy jeszcze trzy mrozaczki :-)

Gość gość
Na zgage dobry jest jogurt naruralny a w ostateczności Gaviscon można brać w ciąży

Gość Mimika99
Kasia, najważniejsze, że walczysz dalej! Raz już drgnęło, więc drugim razem musi się udać :)

Na zgagę najlepsze są lody waniliowe :) ale zgaga często występuje w ciąży, więc może trzeba się z niej cieszyć ;) Dziewczyny, ja będąc na urlopie dostałam informację z Gamety - 3 blastusie zamrożone czekają na mnie!! Teraz tylko histeroskopia i za 2 cykle transfer. Tak więc wracam do gry :D

Gość gość
Baleboste to Ty nie wiesz co to zgaga jak kazesz się z tego cieszyć spać nie daje i zatruwa życie skutecznie Karolka jeśli migdały nie pomogą kup Gaviscon jest dla kobiet w ciąży i skutecznie pomaga

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować