Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość gość
Dziewczyny mam do Was pytanie, czy po pozytywnej becie lekarz zmniejszył Wam dawkowanie estrofemu?

Gość KASZMIR_88
czesc dziewczyny! wpadam tu co jakiś czas żeby przeczytać pozytywne wieści, Koala odezwij się, jestem mega ciekawa co u Ciebie... Taida33 az nie wierze.....!!! mega!!! musisz mieć MEGA DOBRE komórki ze z każda za każdym razem się udaje!!!! POZDRAWIAM!!!

Gość Cate14
Dreamer - termin porodu mam na 10-12 stycznia.. A TY? Dalej strasznie się boję i biegam co tydzień na usg.. W tym tygodniu jeszcze mi się nie udało.. Ciężko zapisać się do lekarza tak z dnia na dzień, a nie chcę ciągle chodzić co tydzień tylko do mojego bo powie, że zbzikowałam.. I pewnie trochę tak jest.. Byle do 12 tygodnia, bo wtedy zagrożenie poronienie mniejsze.. Przezierność robi się w 13 tygodniu, tak?! Nie czytam za dużo, bo się tak nakręce, że ciężko mi będzie normalnie funkcjonować.. Trzymam kciuki za Ciebie.. ;-) Za Was wszystkie.. ;-)

Gość gość
Dziewczyny, czy jest możliwe, że po poronieniu podniesie się tsh? Zawsze miałam w normie około 1,5, a teraz po poronieniu wyszło mi ponad 4. Chyba, że odwrotnie wcześniej przed zajściem w ciążę było już wysokie i dlatego było poronienie............. Ale czy jest możliwość, że po poronieniu się podniesie. Bo zupełnie nie wiem skąd u mnie takie wysokie, skoro zawsze było w normie.........

Gość gość
Kaszmir- Taida jest teraz w ciąży naturalnej, dwie wcześniejsze są z kd. Gość - zwykle wczesne poronienie jest przez wysokie tsh.

Gość kaszmir 88
Tak?????? Przy przedwczesnym wygasaniu czynnosci jajnokow???Suuuupeeerrr!!! Taida zdradzisz nam ile masz lat?? Moze nam wszystkim sie jeszcze uda :-)

Gość kiedys mialam nick malgosia
Witajcie, ja podchodzilam do salve medica juz po nowej ustawie. Trzeba zrobic badania: , dla mezczyzny: grupa krwi; anty hiv1,2; antyhcv; HbSAg lub AntyHbc, WR dla kobiety: te same badania co dla mezczyzny + toksoplazmoza, rozyczka + chlamydia - PCR z szyjki (to ostanie badanie zrobil lekarz na 1 wizycie). Podpisuje sie po 1 wizycie zgody na transfer, transfer kosztuje 1800. Poza tym wszystko bez zmian, te same leki, ta sama ilosc wizyt.

Gość Malgosia123
Koala, Ty chyba robilas invitro jakos w podonym czasie jak ja? Jakies rok temu?

Gość Dreamer84
Cate-przeziernosc robi sie z tego co pamietam miedzy 12 a 14 tygodniem. Zarodek musi miec min. 4,5cm zeby wynik pomiaru byl miarodajny. Ja mam termin na 4 stycznia. mam nadzieje, ze wkrotce dolaczy do nas wiecej dziewczyn z terminem porodu na poczatek 2017. zuza-szczegolnie na Ciebie licze:-) mam nadzieje, ze transfer w lipcu nadal aktualny

Gość MamaAntka
Belaboste gratulacje serdeczne !!!! :) zdrówka dla Mamy i Maleństwa :) :) ja właśnie się spakowalam, wysprzatalam dom na blysk in jutro z moimi Chłopakami jedziemy do Poznania - w niedzielę rano mam przyjęcie do szpitala, we wtorek termin cesarki. Stres i strach się uaktywnia,ale staram się być dzielna ;) Marysia właśnie szaleje w brzuszku ... I ciesze się ze iż niedługo ja utule :) proszę Was o dobre myśli we wtorek !!! Ciezarnym życzę wspaniałych miesięcy kopniaczkow :) a staraczkom udanych transferów i 2 kreseczek !!!! :) :)

Gość vitro
No to trzymamy kciuki za Ciebie MamoAntka i twoja kruszynkę Marysię. We wtorek akurat jadę do salve napewno pomyślę jak będę mijać Poznań

Gość Koala89
Vitro ja jadę w pon:-) MamaAntka niesamowite jak ten czas szybko leci dopiero czytałam dobre wieści o Twojej pozytywnej becie a to już czas na rozwiazanie.A u mnie czas stanął w miejscu...

Gość karolka502
Baleboste gratulacje :) ciesz sie swoim skarbem i życzę Wam wszystkiego dobrego. MamoAntka trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok.

Gość Malgosia123
do Koala89, zycze powodzenia! Na poprzedniej stronie napisalam jakie trzeba zrobic badania.

Gość Koala89
Malgosia123, tak dokladnie tak jak mówisz, mialam dwa transfery jeden we wrzesniu drugi w pazdzierniku zeszlego roku.

Gość Koala89
Strasznie się denerwuje bo to moja ostatnia Śnieżynka:-(

Gość Malgosia123
do Koala89, stres i zdenerwowanie nie jest wskazane:), ja staram sie myslec pozytywnie, chociaz momentami jest to trudne.

Gość klaudiawism
Witajcie, wiekszosc dobrych wiadomosci - to cieszy, a sytuacja Tiady to mega cud, zazdroszcze ci kochana kiedys myslalam ze moze mi sie cos takiego przytrafi ale to predzej chyba wygram w lotto. OneWish mialas miec histeroskopie 15.06. powiedz prosze co ona wykazala. Czy to byla twoja pierwsza histeroskopia? Na skaczace tsh selen podobno jest dobry.

Dzięki Dziewczyny :) !!!! Już odpoczywam w szpitalu przed CC. Cuda się zdarzają naprawdę - a mój drugi Cud z KD juz za chwile przytulę. Życzę Wam tego samego Kochane !!! I nie poddawajcie się !!! :) koala mocne kciuki !!! :)

Gość OneWish
MamaAntka- powodzenia! Bądźcie bardzo szczęśliwi :) Klausiawism- to była moja druga histeroskopia. Tamta była wykonana w gamecie- miałam wówczas polip w macicy, jednak podczas histero juz go nie było- najpewniej sam się wchłonął natomiast ta była zalecona z uwagi na poronienie w lutym i nieudany transfer 2 zarodków, w maju. Jednak ta histeroskopia rownież nie wykazała żadnych nieprawidłowości. Do tego stopnia, ze mój lekarz nie pobrał choćby wycinka. Z uwagi na to, ze to by podniosło i tak wysokie juz cytokiny prozapalne, ale też dlatego, że w porozumieniu z innym lekarzem obaj doszli do wniosku, że szkoda ją kaleczyć. Jutro mam wizytę u prof wilczynskiego by omówić kwestie transferu i byc moze przyjęcia antybiotyku przed nim. On tez zadecyduje, czy et odbędzie sie w następnym cyklu czy za jakis czas by cytokiny spadły. Macice miałam podczAs histero przepłukaną wiec dobrze byłoby teraz podejśc ale wszystko moga pokrzyżować cytokiny wlasnie. A jaki plan u Ciebie? Ile masz zarodków?

Gość nika8831
hej dziewczyny, Dawno tu nie zaglądałam, myślałam że jedno dziecko mi wystarczy ale się teraz coraz bardziej zastanawiam nad drugim tylko że ...... ja nie mam mrozaków i nie wiem czy posiadanie drugiego dziecka od innej dawczyni nie będzie samolubne, etyczne ciągle mi chodzi po głowie ta myśl a co będzie gdy dzieci w przyszłości że są tylko w połowie rodzeństwem

Gość Koala89
Wróciłam kolejne 8 stów lzejsza...A to dopiero pierwsza wizyta...Czasem aż mnie te kwoty przerażają porównując je w skali moich zarobków...

Gość gość
Koala jak masz siłę to napisz coś więcej, u kogo byłaś i co zalecają obecnie? Pozdrawiam wszystkie dziewczyny . Kinga.

Gość Koala89
Byłam w Salve.Procedura wygląda tak samo jak opisała to na poprzedniej stronie Małgosia. Czyli schematowo, bez indywidualnego podejścia do pacjenta.

Gość gość
No to wiem już na co mogę liczyć :( Kinga.

Gość Koala89
Nie bardzo rozumiem to oświadczenie, że trzeba zgłosić do USC uznanie ojcostwa przed transferem?

Gość Koala89
Jak to rozumieć?Że na transfer trzeba przyjść z jakimś kwitkiem z USC?Zalatwial ktoś takie coś przed swoim transferem?Czy poprostu podpisujesz oświadczenie i nikt tego nie sprawdza?

Gość gość
do Koala89, a masz moze zdjecie tego dokumentu? Bo ja juz go nie pamietam;/, zaluje ze nie zrobilam sobie zdjecia. Przed transferem napewno nic nie trzeba zalatwiac, bo ja juz mialam transfer i nic nie zalatwialam:). Takze spokojnie:).

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować