Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

autorka topiku22

pomozcie jakie mam prawa

Polecane posty

prowadze sklep na wsi,umowe mam z gosciem na czas nieokreslony,na ktorym stoi budynek,place 1 kazdego miesiaca.. on od jakiegos czasu oszalal,to wogole jest klotliwy czlowiek,nie zyje dobrze z ludzmi i krzyczy ze daje mi wypowiedzenie,wiec mu odpowiedizalm na pismie tylko prosze.. jakie mam prawa? czego moge sie domogac? czy on moze mi zamknac sklep?pomocy

a jesli on co miesiac bierze ode mnie te pieniadze ale nie wystaiwm my zadnej faktury bo tak mnie prosil aby nie musial odprowadzac podatek do fiskusa, czy moge cos z tym zrobic jesli juz da mi to wypowiedzenie?

To nie ma żadnego znaczenia jakie on ma do tego podstawy, musiałby je mieć jeśli dałby ci rozwiązanie umowy bez okresu wypowiedzenia. Też nie ma obowiązku wystawiania faktury, jeśli nie jest płatnikiem vat-u. Wystarczy, że na umowie jest kwota czynszu. Co do pytań dot. umilenia komuś życia, to już nie do mnie, ja się nie bawię w takie klocki.

moze i nie ma obowiazku wystawiania fry ale ma obowiazek odprowadzenia podatku do us co miesiac za wynajem dzialki za ktora bierze pieniadze! czy ktos inny moglby mi pomoc?

Gość prawnik szybko8
i czy ktos zna jakąs mafie, aby tego własciciela nastraszyc bo to zly człowiek jest

Gość gość
nikt z chamską idiotką ze wsi nie będzie dyskutował

Gość gość
Jeszcze będziesz mu płaciła zaległy czynsz bo nie masz na to żadnych kwitów :D