Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradcie

Zlobek a zgoda ojca dziecka

Polecane posty

Gość doradcie

planuje zapisac dziecko do zlobka. Czy dlatego jest wymagana zgoda pisemna drugiego rodzica?

Gość gość
a jestescie razem?

Gość gość
nie musisz. w rybryce napisz sdamotnie wychowujaca dziecko. ja nawet nie wpisywalam danych ojca.

Gość doradcie
nikt nie wie

Gość doradcie
jestem mezatka wiec odpada wpisac ze jestem samotnie wychowujaca

Gość gość
ojciec musi podpisać papiery w żłobku ,jak nie jesteście razem nie jest to zgoda na samo przebywanie w żłobku ale mają jakieś procedury i jak nie jesteście małżeństwem to druga strona musi udać się do dyrekcji i dostanie dokumenty do podpisu .

Gość doradcie
jestesmy malzenstwem tylko maz sie wyprowadzil do kochanki na drugi koniec polski

Gość gość
no to nic nie musi podpisywać ,mało tego ma prawo przyjść i odebrać dziecko ze żłobka a ty nawet nie będziesz powiadomiona bo nie trzeba .

Gość doradcie
to nie jest potrzebny podpis meza ani jego zgoda na to zeby malego przyjeli do zlobka? Wystarczy ze przyjde sama z dzieckiem i go zapisze tak?

Gość gość
Nie, na formularzu przyjęcia do żłobka potrzebny jest podpis matki i ojca dziecka, to umowę podpisuje albo jedno albo drugie.

Gość gość
żeby odebrać dziecko ze żłobka trzeba mieć upoważnienie, jeśli zaznacz przy podpisywaniu umowy, że nie wyrażasz zgody na odbieranie dziecka przez konkretną osobę, ja nie wpisałam ojca dziecka, wpisałam obecnego męża i kilka osób awaryjnie - moją mamę, tatę i siostrę.

Gość gość
ojciec upoważnienia mieć nie musi ,tylko babcie ,dziadkowie ,ciocia ,opiekunka itp....ale nie rodzony ojciec ,i dlatego ojca nie wpisujesz wcale w rubrykę odbierających bo to jest jasne .

Gość gość
nie może wpisać ojca dziecka że nie życzy sobie aby odbierał dziecko ,bo jak ojciec ma równe prawa z matką zresztą oni są nadal małżeństwem ,to tylko z sądu możesz przedstawić zaświadczenie aby ojciec nie odbierał .Ojciec nie musi nic podpisywać w żłobku bo wystarczy twój podpis albo tylko jego .