Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Werci

corcia nie chce chodzic

Polecane posty

Gość mama Werci

moja Mysia konczy niedługo 14 miesiecy, trzymana za raczke nie tyle chodzi co biegnie, sama umie wstac z podłogi, potrafii przejsc przez pół pokoju sama, ale za nic nie chce całkiem chodzic... jak ja przekonac? czekac poprostu...? nie chce nic przyspieszac, bo to nie madre, ale 14 miesiac juz by mogla chodzic

Gość gość
moja córeczka miala podobnie dopiero jak miała 14,5 miesiaca wszyscy rówiesnicy juz dawno smigali a ona nie i pewnego pieknego dnia poprostu wstała i zaczeła biegac a ze miała spora mase wyglądało to dosc komicznie jak /niezatapialna/ teraz jest w normie jezeli chopdzi o wage i wszystko jest ok tez wtedy sie martwiłam pediatra mi wtedy powiedziłała ze dopiero jak dziecko skonczy 18 mieisecy i nie chodzi tj problem i nalezy go szukac moze u twojej bedzie podobnie

Gość gość
nic na siłe moja zaczęła tuptać jak skończyła 15 miesięcy

Gość mama Werci
dzieki dziewczyny, no wlasnie mam taka nadzieje, ze wszystko dobrze, bo to najwazniejsze. Moze wkoncu sie przekona, ale jak narazie nie widac zeby miala ochote chodzic

Gość gość
albo jest za ciężka mój syn poszedł mając 15 m-cy ale ważył 13 kg, albo jest za słaba drugi syn też poszedł pózno, a ważył 10kg

Gość gość
moja Mysia wazy 11 kg, nie wiem czy to duzo czy nie jak na dziewczynke w tym wieku... Ona za raczke slicznie chodzi, nawet nie musze ja trzymac wystarczy ze Ona trzyma mnie za palec...a jak tylko puści odrazu siada...

Gość mama Werci
to wczesniejsze ja pisałam... tylko mi pseudonim uciekł

Gość mama Werci
moja córcia robi ładne kupcie, jedna była ryżowata w kolorze jasny beż, a zapaszek uroczy :) od razu zrobiłam zdjęcie

Gość gość
nic sie nie martw, widocznie jest ostrozna ;) zapomni sie pewnego dnia i zrobi kilka krokow sama, a pozniej to juz sie rozkreci szybko. Moj syn tez bal sie sam zrobic choc jeden krok, az ktoregos dnia jak mial wlasnie 14mscy na placu zabaw zapomnial sie i po prostu podszedl do drugiego chlopca po lopatke

Gość gość
moim zdaniem jest ok.moja ma 13 miesiecy .troche chodzi sama,troche raczkuje(wtedy szybcej osiągfa swoj cel:-) ) nie lubi natomiast byc prowadzona za rączkę

Gość autorkaaaaaaa
spookojnie moja do 19 miesiaca chodzila tylko przy meblach... ale troche miala nadwagi. Poza tym jesli dziecko to jedynak to wolniej sie uczy

Gość gość
nie no chodzi,ale woli asekurację mamy,wyjdź z nią do dzieci takich co juz śmigają i zobaczysz,że sie odważy i smignie sama,a jeśli nadal będzie miała opory kup jej najtańszy ale wózek dla lalek żeby prowadzała,np.misie woziła mój chrześniak tak zaczął chodzić biegał po domu zbierał zabawki(i pomidory z kuchni)(i obuwie gości)bo chciał je wozić:)

Gość gość
moja córa nie chodziła do 14 mż dopiero jak poszła do żłobka wiadc było determinacje i niedlugo pózniej wstała i zaczeła chodzic a było jej napewno trudniej bo była idealna /kluseczka/ grupa w złobku czyli rówiesnicy tez swoje zrobili chciała z nimi to i wstała i odrazu biegiem

Gość gość
dlatego na drugi raz zalewaj JUŻ tężejącą galaretką jak będzie miała konsystencję kisielu ;)

Gość gość
alllllllllle wtopa,przepraszam,pomyliłam topiki :):)