Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

biegunka u 3i5 mc dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam , czy lekka biegunka u malego dziecka moze byc grozna? moj synek dzis dostal biegunki, dodam ze o tyg dostale po troszku soczku z marchewki. moze to jest przyczyna? nie ma goraczki, ani nic go nie boli, jest caly dzien usmiechniety i aktywny, nie wiem czy panikuje czy isc rano do lekarza?

Gość gość
biegunka to jest chyba powyzej 4 wodnistych kup na dobe lub jedna ze śluzem lub krwią. Co u ciebie oznacza lekka?

Gość gość
normalnie zalatwia sie 3 razy dziennie, dzis tez zalatwil sie 3 razy, z tym ze dwie ostatnie kupki sa baardzo zadkie,az slychac bylo jak sie wylewalo z niego...

Gość gość
to jeszcze nie wpadaj w panike, chyba ze sie zaostrzy. Podawaj wodę co jakis czas w małych ilościach (jesli da rade, jak nie to mleko) i probiotyk najlepiej. Możesz też dac rozcienczony przecier z gotowanej marchewki - oczywiscie tylko troszeczke.

Gość gość
apetyt ma :) i z checia pije herbatke, nie wyglada na takiego ktoremu by cos dolegalo...a myslicie ze to od tej marchweki? daje mu ja juz od tyg i nic sie nei dzialo, chyba juz jutro sobie daruje te marchewke

Gość gość
mnie lekarka powiedziała, ze powyżej 7 wodnistych kup można zacząć się przejmować..

Gość gość
aha to ja jestem narazie na etapie 2 wodnistych kupek, narazie jest spokoj.

Gość gość
aha nie dodałam, że cały czas nalezy obserwować dziecko, jezeli w jego zachowaniu, humorze, normalnym trybie zycia nic sie nie zmienia, nie gorączkuje, to przejmować się powyżej 7 kup :)

Gość gość
dzieki :)

Gość gość
Dzieci mają różnie z tymi kupami. Moje dziecko na początku robiło kupy po każdym jedzeniu, czyli ok 10 dziennie :/, potem się unormowało, tzn 1-2 dziennie, ale takie konkretne :P A teraz znowu robi dużo, ok 5-6 na dzień. Czasem bywają trochę wodniste. Dziecko jest tylko na piersi. Wychodzę z założenia, że jeśli nic mu nie dolega, ma dobry humor, brzuszek nie boli, nie jest odwodnione (regularnie mokry pampers), chętnie je i przybiera na wadze to jest ok. Taki jego urok i przemiana materii.