Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikamammama

Powiększone węzły chłonne u dziecka

Polecane posty

Gość monikamammama

Mój synek ma 2 latka i ma powiększone węzły chlonne na szyii. Lekarz pediatra stwierdził, że to po przeziębieniu i że mogą być tak powiększone przez dluższy czas. Pod pachami i w pachwinach powiększonych nie miał. Niby wszystko ok, tylko, że to było jakieś 2 miesiące temu a on nadal ma powiększone. Nie wiem co mam robić? Proszę doradzcie coś. Czy to może być spowodowane rosnącymi ząbkami? Wydaje mi się, że po2 miesiącach powinny być już normalne.

Gość gość
A co na to lekarz?

Gość gość
zrób mu próby wątrobowe - jak wysokie to ma mononukleozę pewnie...

Gość gość
Powiększenie węzłów chłonnych może być objawem stanu zapalnego, ale również innych poważnych chorób. Warto zbadać krew. Analiza wykaże ewentualny stan zapalny.Mój syn w wieku kilku lat miał przewlekle powiększone węzły na szyi. Był nawet w szpitalu z podejrzeniem białaczki. Jednak powodem okazała się próchnica zębów... Lekarzom sporo zajęła diagnoza, a leczył go obecny minister zdrowia;) Ząbki mleczne trzeba było sukcesywnie po kilka usuwać. Syn przyjął też sporą dawkę antybiotyków. Dziś jest zdrowym osiemnastolatkiem. Głowa do góry. Kontroluj sprawę u lekarza i proś o skierowania na badania.

Gość gość
A skąd wiesz że ma nadal powiększone?Byłaś u lekarza czy sama badałaś?

Gość monikamammama
sama badałam na szyji, teraz mały znowu się przeziębił.

Gość monikamammama
to napewno nie mononukleoza bo mie ma żadnych jej objawów oprócz tych powiększonych węzłów chłonnych.