Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MalutkaMary

pytanie do mieszkancow krakowa

Polecane posty

Gość MalutkaMary

moi drodzy mieszkańcy Krakowa... muszę podjąć bardzo ciężką decyzję. Stoję przed wyborem własnego M i spośród wszystkich mieszkań, które miałam okazję oglądać, jedno jest moim zdecydowanym faworytem. Niestety na temat dewelopera osiedla miałam okazje przeczytać dosyć niekorzystne opinie...są też pozytywne opinie...nie bardzo wiem, które są prawdziwe. Chodzi o dewelopera tetnowski. Może ktoś z Was mieszka w mieszkanku zakupionego u tetnowskiego?? A może mieszkacie gdzieś indziej i jesteście bardzo zadowoleni?? Z góry dzieki za pomoc ;)

Gość WikiTiki
Ojj malutka, wiem doskonale na czym polega Twój dylemat. Sama miałam podobny problem niemal rok temu. To co czytamy na forach internetowych niekiedy utrudnia nam jakiś wybór...z jednej strony może to dobrze, bo jesteśmy bardziej uważni. Ja mieszkam na osiedlu Magnolie tego dewelopera i jestem bardzo zadowolona. To cichutkie i bardzo kameralne osiedle...przed zakupem odwiedziłam mieszkanie z moim wujkiem, który jest specjalista w kwestii remontów i wykończeń mieszkań. Dopiero w momencie, gdy on potwierdził, że mieszkanie jest dobrze wykonane, mogłam w końcu z czystym sumieniem je zakupić. Ciężko mi się odnieść do innych realizacji, ale uważam, że warto na oględziny mieszkania wybrać się z kimś kto się na tym zna.

Gość MalutkaMary
dzięki ogromne! czyli to znaczy, że można dobrze mieszkać w tych mieszkankach. ja wprawdzie oglądałam mieszkania przy ul. Lea. Na osiedlu Magnolie nie byłam. Przed sekundką zerknęłam na ofertę i powiem, że te "domki" wyglądają bardzo luksusowo. Z kolei osiedle Lea jest fajnie położone...w pobliżu jest podstawówka, przedszkole i kościółek. ahh..na tyle rzeczy trzeba zwracać uwagę ;)

Gość WikiTiki
No rzeczywiście można stwierdzić, że osiedle jest "luksusowe". właśnie to mnie w nim najbardziej ujęło. Na szczeście nie przekłada się to na cenę, bo my zakupiliśmy własne M w przystepnej cenie. tutaj jest wielu zadowolonych mieszkańców. wydaje mi się, że dobrym pomysłem będzie również podpytanie sąsiadów z Lea o ich opinię. Możesz przecież zawsze zostawić karteczkę z numerem telefonu albo po prostu zapukać do kogoś i poprosić o opinię.

Gość gość
ach te subtelne reklamy, nikt się nie spostrzeże :classic_cool:

Gość gość
reklamująca zwróć uwagę żeby nie pisać nicków na podobnej zasadzie (dwa słowa z dużej litery, jedno to imię), bo się demaskujesz :D

Gość gość
To jakaś choroba chyba, tak gadać ze sobą. :(

Gość Tatianaaaa
ja również uważam, że najlepiej gdy mieszkanie obejrzy specjalista. prawdopodobnie jest ziarno prawdy w wielu niekorzystnych opiniach, ale dzięki temu wiemy na co zwracać szczególną uwagę. Jeśli fachowiec mówi, że jest ok to chyba nie ma powodów do obaw.

Gość MalutkaMary
kochani dzięki za pomoc. obejrzałam dzisiaj mieszkanie z fachowcem i powiedział, że nie ma zastrzeżeń. na ścianie było jedynie drobniutkie, ledwo widoczne pęknięcie. przedstawiciel dewelopera powiedział, że takie rzeczy są objęte gwarancją w czasie okresu rękojmi i deweloper to naprawi. pewnie takie pęknięcia będą się pojawiać, bo te nowe budynki podobno mogą "pracować" przez kilka lat..mojej koleżance to nawet po 6 latach od przeprowadzki takie rzeczy w mieszkaniu się pojawiają

Gość gość
to nie reklama nieee