Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yerbaaa

Yerba Mate chyba piję ją źle

Polecane posty

Gość Yerbaaa

wsypuję mało suszu- około 1/4 naczynia, ale naczynie zalewam niemal do pełna. Wypijam od razu. Dostaje wtedy zastrzyk wieelkiej energii, ale nie wiem czy takie picie sprawia że się szybciej uzależniam?

Gość gość
ja pilam parzona z 3-4 lyzek i nic nie czułam ;/ chyba zle pilam w ogole się nie uzaleznilam dodatkowo rurka miała metaliczny posmak ;/

Gość gość
a od yerby można się uzależnić ? pilnujesz temp. wody (70stopni) ? trzeba trochę poczekać aż się zaparzy, no i to jest jednak gorące, nie parzy Cię w język ? jeśli temp. wody jest ok i lubisz takie gorące płyny połykać to myślę, ze wszystko jest w normie

Gość gość
3-4 łyżki to za mało też nie sypię 3/4 naczynia tak jak w przepisie, sypię 1/4 a rurkę mam posrebrzaną, na razie jest nowa i jeszcze nie daje żadnego obcego posmaku

Gość Yerbaaa
to całkiem sporo suszu, dziwne, że nie czułaś. Mnie najbardziej zastanawia czy robię źle, że zalewam naczynie od razu do pełna zamiast zalewać 2-3 łykami wody i co chwile dolewać

Gość Yerbaaa
jak wy zalewacie? pełne naczynie od razu czy tylko pare łyków wody?

Gość gość
zalewam do pelna woda która postala po zagotowaniu kilka minut żeby nie było 100 stopni

Gość gość
i to sie dopiero liczy jako jedno zalanie? I ile takich pełnych naczynek średnio wypijasz dziennie?