Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tryczka

Jakie przekąski na wieczór sylwestrowy robicie

Polecane posty

Gość tryczka

Słuchajcie, zostajemy w domu z mężem, chciałabym zrobić jakieś delikatne przekąski do szampana, winka, drinka. Koreczki, małe kanapki, jajka nadziewane? Dacie jakieś lekkie i szybkie w wykonaniu pomysły? Tak żeby podjadać sobie w międzyczasie, bo tak z pustą buzią to kulawo. Robicie coś?

Gość gość
papryka nadziewana mięskiem mielonym z przyprawami, mini tortille, sery, kabanosy - ja uwielbiam :D

Gość gość
ja robię dużą zapiekankę dla całej rodziny ludzie lubią ciepłe danie, wiec wykombinuj coś na ciepło ze składników które masz

Długo pieczona karkówka w sosie musztardowo - miodowym + frytki i rukola z pomidorkami koktajlowymi, mini pizze własnej roboty (na cieście francuskim - w różnych kombinacjach: z salami, ananasem, kiełbasą, papryką, pieczarkami, z mozarellą, serem żółtym, na sosie śmietanowym i pomidorowym), jajka z majonezem i szczypiorkiem, flaczki, deska serów pleśniowych z orzechami i winogronami, bagietka czosnkowa, nadziewane tortille na zimno (z grillowanym kurczakiem, sałatą, kukurydzą i pomidorami) i jakieś ciacho ;)

Gość gość
szkoda, że nie ma mini papryczek, bo ja lubię małe przekąski, ale te duże na kg to faktycznie sporo kasy wyjdzie. My też zostajemy w domu, ale przekąski to raczej wędliny, sery, sałatki. Nie chce mi się w tym roku kombinować. Ciasto zrobiłam i tyle.

Dzięki dziewczyny, już mam niejaki obraz ;) i cały dzień w kuchni mnie czeka, na własne życzenie ;)

Gość gość
i to jest to właśnie baba do roboty z*********ć musi i po robocie całe popołudnie lub wieczór w kuchni i tak życie mija A gdzie mąz? Na kanapie po pracy odpoczywa!

Gość gość
i po co się tak trudzić i starać? Czy mąz to potem doceni? Czy warto stac przy garach cały dzień?

Coś kiepskich macie mężów.Mąż jak wróci to będzie razem ze mną szalał w kuchni, on z tych z podpalonym tyłkiem, na kanapie nie usiedzi ;p

Gość gość
resztki ze swiatecznego stolu

Gość gość
nasram na talerz

Gość gość
krakersy z serami oliwkami itp

Connie francis. Duza ta twoja przekaska ;) za to pyszna na pewno, ja moglabym samym sosem sir zadowolic ;) Bagietka z maslem mazarella I pomidorem zapiekana w piekarniku, wczesniej pokorojona w plastry. Szynka zawijana ze szparagiem I pasta jajeczna.

Gość gość
Ja często na takie okazje robię koreczki na wykałaczkach - jakaś kiełbasa, żółty ser, korniszon, papryka i chleb, można dodać coś co lubisz. wychodza akurat na jeden raz. Poza tym jakieś roladki z tortilli możesz zrobić i pokroić na małe plasterki, jakieś kanapeczki na krakersach albo na takich malutkich waflach ryżowych.

Gość gość
a skad pieniadze brac na to?

Jajka w mazejonie lub manojezie z siekaną pietruszką, śledzik w śmietanie, koreczki z kabanosów, konserwowej cebulki, kiszonych ogórków i serka :) no i po północy barszcz koniecznie, już mi się buraki gotują :P

Gość gość
Suszona sliwka nadziana zoltym serem ,zawinieta w plaster bekonu i pieczone w pikarniku. Pyyyyyycha.

Gość gość
po co się tak trudzić i starać? Czy mąz to potem doceni? Czy warto stac przy garach cały dzień? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx oczywiście ze doceni, zresztą sama też bede miała przyjemność z jedzenia :) a ty co robisz? pewnie oglądasz seriale :p

ja mam tak: red velvet cake - na 24.00 karpatka rollery z tortilli z gotovimdoma.ru ;) z tuńczukiem i lososiem skrzydelka w sosie sojowym

Gość gość
A ja mam pieczonego kurczaka (piekę z chrupiącą skórką), tzazyk, sałatka z gotowanych ziemniaków, sałatka z rukoli, deska serów, szampan, wódka, gen............

U mnie jest tak ;) Na ciepło : krokiety z pieczarkami i żółty serem + barszczyk leczo ( cebula,pieczarki,papryka,kiełbasa) pałki z kurczaka w miodzie nuggetsy z dipami Na zimno : jaja faszerowane pieczarkami pikle - ogórki,cebulka,papryka różne kabanosy deska serów nachos z dipami

Gość gość
super przekąską sa slimaki z ciasta francuskiego :) na rozłożone ciasto francuskie polej ketchup, na to zioła suszone bazylia, prowansalskie, później plasterki salami i na koniec starty ser :) zwijasz rulon i kroisz na plastry, aby sie nie rozwaliło i układasz na blaszce i fruu do piekarnika :P i czekasz aż się upiecze. Po za tym dziś mamy krewetki i sałatka z serkiem brie (przepis z gazetki biedronki- rewelacyjna polecam :) )

Katastrofffa, zapraszam do siebie, poczęstuję Cię tym, co mam :P No może i duża ta moja przekąska, ale wszystkiego będzie po troc******estem zwolenniczką degustowania, nie obżerania się do nieprzytomności :P Śledź!! Zapomniałam o śledziu!! Ale już za późno, a do sklepu dymać mi się nie chce :D:D

Gość gość
Chipsy, orzeszki, ciasto...nie chce mi sie kombinowac, jest dobre czerwone wino...aaaaa, i mamsmalec, wiejski chlebek i kiszone ogorki!

Gość gość
to ja się wpraszam do tej pani od smalcu:)

Gość gość
hihihi, zapraszam, smalczyk pycha, bo już wyżarłam trochę na spółkę z córką :) A tak w ogóle to szczęsliwego Nowego Roku!