Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zupka chinska raz na jakis czas moza zaszkodzic w ciazy

Polecane posty

Gość gość
Ciąży nie. Nie poronisz. Ale czy dziecku lub tobie nie zaszkodzi, to inna historia. Jedząc śmieć zamiast odżywczego posiłku pozbawiasz siebie, tego co powinnaś dostarczyć organizmowi wraz z pożywieniem. W pierwszej kolejności zaszkodzisz swoim zębom, włosom i skórze.

Gość gość
raz na jakis czas jestem w 10 tyg a zjadlam teraz 2 zupke dopiero, po prostu mialam wielka chec

Gość gość
bez przeady, to nie jest trucizna - jesli poza takimi wyskokami bedziesz sie zdrowo odżywiac to zbilansujesz dietę i dostarczysz sobie odpowiednich składników odżywczych... o dziecko w ogóle nie ma sie co martwic przy takich jednorazowych zachciankach - ono i tak zabierze z twojego pozywienia to, co najlepsze. Gdybys zastepowała taką zupką codzienne zdrowe posiłki, to juz inna sprawa - sporo tam soli i chemii a to juz nie wiadomo jak wpłynie na dziecko.

Gość gość
Ja tez jestem w ciąży i kupiłam sobie 2 zupki chińskie bo naszla mnie ochota ale jeszcze ich nie zjadłam. Jeśli takie jedzenie to dla ciebie nie codzienność uważam że nie zaszkodzi bo w ciąży często są zachcianki na różne niezdrowe rzeczy np fast foody

Gość gość
Już nie przesadzajcie z tą trucizną. Będąc w ciąży miałam tak wielką ochotę na te zupki, że przez całą ciążę zjadłam ich chyba ze 100. Dziecko urodziło się całkowicie zdrowe, z normalną wagą. Ale nie lubi zupek chińskich, ciekawe dlaczego :P

Gość gość
A wiecie jak są oznaczane na linii produkcyjnej wasze rosolki? Jako związki chemiczne. Prócz czystejchemi, wspomagaczy smaku nie ma tam nic. Ja zjadłam 1 w ciąży ale po co? TeŻ naszlamnie ochota ale już nigdy więcej nie tknelam nic z proszku.

Gość gość
A przestańcie, WSZYSTKO jest chemią. Ja jadłam, jesteśmy zdrowi, a Maly ma roczek. Potrafiłam jeść nawet po 2 dziennie ;)

Gość gość
Sporadycznie to i plastelina albo chusteczka higieniczna nie zaszkodzi, nawet w ciąży ;)

ja w ciąży ze dwie zjadłam. weźcie nie histeryzujcie

Gość gość
Jeżeli nie jesz tego codziennie to nic ci się nie stanie ani dziecku sama byłam w ciąży i miałam na nie zachcianki i też na kilka się skusilam. Gdyby tego było mało ją przez ala ciążę miałam ochotę na pizzę kebaby itd. Gdybym dala ponieść się zupełnie zachciankom to bym w ciąży przytyla jak koleżanka 40 kg a nie 14..