Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co teraz jest modne na weselach

Polecane posty

Gość gość

Będę brać ślub za rok. Ostatni raz byłam 13 lat temu. Od tego czasu pewnie dużo się zmieniło. Co zaplanować aby nie wyjść na ignoranta?

Gość gość
Rób wesele wedle swojego gustu. Przy wyborze sali kieruj się głównie tym co wam się podoba jednak trzeba zwrócić uwagę na pewne udogodnienia dla gości. Nawet jeśli nie planujecie opłacać gościom noclegu bo to nie wasz obowiązek to powinniście zadbać by była taka możliwość żeby gość sam opłacił pokój i mógł sobie go wynająć w miejscu wesela. U nas nawet kilka par miejscowych wykupywało noclegi bo nie chcieli wracać do domu po weselu. Jedzenie również jest bardzo ważne. Zadbaj by było smaczne i zeby był duży wybór zwłaszcza podczas obiadu. Alkohole : wódka, wino, drinki są teraz normą. A reszta to już rzecz gustu

Gość gość
wesele to wiocha

Gość gość
1. dekoracja sali żywymi kwiatami, zamiast kiczowatych balonów i serpentyn. 2. kilka rodzajów alkoholi zamiast samej czystej wódki 3. winietki, karty menu na stołach ( nieobowiązkowe, ale moim zdaniem eleganckie i przydatne)

Gość weselniczka123a
duzo sie nie zmienilo, rob wesele jakie chcesz

Gość gość
jeżeli masz gośc**przyjezdnych i nie masz zamiaru opłacać gościom noclegów to nie rób wesela w hotelu,goście będą sie czu;li zmuszeni do skorzystania z noclegów tam gdzie wesele i wiel osób moze odmówić ze względu na koszta

Gość gość
Co jeszcze? Jakieś ozdoby na stołach? DJ czy zespół? Poprawiny też w lokalu? Jakie zabawy? Podziękowanie dla rodziców? Co się daje gościom po weselu?

Gość gość
na stołach żywe kwiaty i świece,dobry zespół,bez zabaw tylko oczepiny,bez podziekowania dla rodziców[robi się po weselu w małym gronie],gościom płaci się noclegi i nic nie daje się w prezencie,ew.ciasto

Gość gość
"gość jeżeli masz gośc**przyjezdnych i nie masz zamiaru opłacać gościom noclegów to nie rób wesela w hotelu,goście będą sie czu;li zmuszeni do skorzystania z noclegów tam gdzie wesele i wiel osób moze odmówić ze względu na koszta " ccc Nie prawda. To że robi się wesele w hotelu nie zmusza gości do obowiązkowego noclegu. Daje to jedynie możliwość przenocowania.

Gość gość
Co jeszcze? Jakieś ozdoby na stołach? Żywe kwiaty i świece DJ czy zespół? wedle uznania Poprawiny też w lokalu? poprawiny mało kto robi Jakie zabawy? im mniej zabaw tym lepiej Podziękowanie dla rodziców? mogą ale nie muszą Co się daje gościom po weselu? nic

Gość gość
Jeżeli nie ma zabaw to co będą goście robić całą noc?

Gość gość
Byłam niedawno na niemieckim weselu i tam też były podobne zabawy. Też trzeba było np. przynieść łyżkę, zabawa wokół krzesła, kaczuchy...

Gość gość
Czy konieczne jest tańczenie Bałkanicy?

Gość gość
jeżeli poprawiny to tylko w lokalu

Gość gość
na weselu mojej siostry nie było żadnych zabaw,był fajny zespół i wszyscy tańczyli

Gość gość
modna na weselu jest fontanna czekoladowa,występ barmanów z rzucaniem butelek i pluciem ogniem,strzelanie płatkami pod kościołem,szpaler z kwiatów pod kosciołem

ja tez jestem za dekoracją z żywych kwiatów i świec zdecydowanie wolę dobry sprawdzony zespół podziękowania uważam, że powinny być, tylko zrobione z gustem i bez piosenki "cudownych rodziców mam" winietki i menu na stołach gościom po weselu daje się ładnie zapakowane ciasto i butelkę wódki i jeszcze tak jak ktoś napisał: obok wódki powinno być jeszcze wino i ew jakiś inny alkohol no i najgłupsze co może być a z czego warto zrezygnować: fajerwerki, puszczanie gołąbków, sztuczne płatki róż pod kosciołem, wyuczony pierwszy taniec nie do rytmu, pokazy ogni, pokazy barmańskie, pokazy taneczne itp

Gość gość
Flaszka wódki dla każdego?????

my tak dawaliśmy, flaszkę na odchodne na parę:) w naszej rodzinie to bardzo popularny zwyczaj i jeszcze nigdy bez flachy z wesela nie wróciliśmy

Gość gość
PS.:Proszę , uważnie przeczytaj ten list to nie są żarty ! Ten list przeszedł już Polskę ,aż 200 razy . Ludzie którzy nie przeczytali listu a dostali lub przerwali spotkało wielkie nie szczęście . Chcesz dowodu ? Maria Maibal nie przeczytała listu została pozbawiona życia chociaż była niewinna. Janek Sztoch przerwał czytanie listu w ciągu czterech dni zmarł na dotąd niewyjaśnioną chorobę ! Starczy dowodów -teraz wczytaj się w list- . Dawno temu żyła rodzina mająca kupę kasy ! Pewnego dnia ojciec dostał wiadomość o nowej pracy w Malborku.Pomyślnie wyprowadzili się z Polski do obcego miasta.Po wynajęciu mieszkania matka coś podejrzewała ,ponieważ dostali dom za free.A właściciel zmarł na zawał serca chociaż na nic nie był chory sąsiedzi mówili ,że ten dom straszy ! Na noc rodzice ucałowali dzieci na dobranoc.Matka wstała rano powitać dzieci w nowym domu . Odkryła pościel ,a w niej same prochy i list ,,Ha ha ha ... Było tu nie mieszkać zły pech ,Duch'' mamo ratuj ! '' .Już 20 lat dzieci nadal są szukane przez najlepszych detektywów.Rodzice po tej sytuacji wyprowadzili się do Polski zmarli na sen ,w którym śniły im się ich dzieci i duch zarzynające ich małe główki. Masz 24godz na rozesłanie twego do 5 osób inaczej pech przejdzie na ciebie kto wie może to też będzie twoja historia (ale żebyś nie miał/miała pecha roześlij to do tych osób błagam ! )? Wysłałam do do ciebie ponieważ każdy powinien mieć chociaż odrobinę szczęścia 0 0

Gość gość
Beata rozesłała list - wygrała pralkę. Wojtek nie - urwało mu nogę :D:D:D

aha i jest moda na wiejski stół, to zupełnie zbędny gadżet, goście podejdą poskubią, a rano trzeba wszystko wywalić do śmietnika bo do niczego się nie nadaje:)

Gość gość
A welony się zakłada? Oczepiny? Czy już wyszły z mody

wszytsko zależy od sukienki, nie do każdej pasuje welon ja miałam dwa jeden dłuuugi do kościoła i krótszy do zabawy oczepiny robi się zawsze, tylko niektórzy nie życzą sobie zabaw przy tej okazji i tylko rzucają bukietem/welonem/muszką/krawatem jak wybierzesz zespół to zapytaj się o zabawy, zobaczysz co mają w repertuarze i wtedy zadecydujecie czy chcecie czy nie:)

Gość gość
wiejski stół robi sie tylko w karczmach ale to właściwie juz przeżytek i mało kto robi

Gość gość
Beacie urwało cycki a Wojtkowi k****a

Gość gość
Miałam wesele w Szczyrku a tam są noclegi dla gości w cenie wesela.

Gość gość
teraz modny jest striptiz

Gość gość
Gościom wystarczy dać ciasto

Gość gość
tylko ciasto a nic do jedzenia?i przy samym cieście będą sie bawić?