Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się porodu

Polecane posty

Gość gość

Co zrobić żeby przestać się aż tak bardzo tego bać ?

Gość Jaamajka
ja też się bałam bólu porodowego, jestem w 37tc teraz to bardziej się boję komplikacji przy porodzie:odklejenie łożyska, owinięcie pępowiną itp. tego że coś się stanie i dziecko nie będzie żyło. O bólach porodowych nawet już nie myślę. Przetrwam wszystko byle by zakończyło się dobrze :)

Gość gość
Boję się ale jak pomyśle ze będę mieć takiego małego skarba na świecie to trochę mniej się boję.. Zresztą nie rodze pierwsza i nie ostatnia.

Gość gość
Ostatnio mialam ostre zatwardzenie i myslalam ze nie wytrzymam z bolu a co dopiero teraz mnie czeka to masakra. Podczas pierwszego porodu pojechalam na porodowke pelna nadziei ze moze porod to nie taki straszny(naiwna) a teraz gdy wiem co mnie czeka boje sie jeszcze bardziej. Wiem juz ze bardzo zle znosze bol, k***a nie dam rady chyba:( a termin tej masakry coraz blizej

Gość gość
Trzeba w życiu coś przejść:-)

Gość gość
Gratuluję Wam podejścia...Z takim nastawieniem nic tylko sobie w łeb strzelić ;-) Z ciekawości, ile przeczytałyście książek, obejrzałyście filmów, przestudiowałyście artykułów o porodzie i o tym co zrobić, żeby był dobry?

Gość gość
Pomyślcie o maleństwu! dla niego to jest większa trauma niż dla Was, dlatego pamiętajcie o oddychaniu, bo podczas skurczy do maleństwa tlen nie dochodzi

Gość pomocna bardzo
nie rozumiem Was , idźcie na cesarkę, mocno polecam :)

Gość gość
O maleństwie*

Gość gość
moja teściowa też boi się mojego porodu :)

Gość mama po 2 porodach
Nic się nie bójcie :-) Nie wolno panikować. Pierwsze skurcze na spokojnie -prysznic, herbatka, głębokie wdechy. Jeżeli zacznie się w nocy - połknąć 2 panadole i spróbować się chociaż jeszcze z godzinę przespać. Nie jechać zbyt szybko do szpitala. Chodzić po domy, kołysać biodrami, posiedzieć na piłce do pilates, posłuchać muzyki. Nie płakać, nie histeryzować. W szpitalu słuchać się położnej i poddać sie porodowi. Nie walczyc z nim. Odpoczywać między skurczami. W czasie skurczy oddychać, słuchać ulubionej muzyki, krzyczeć jeżeli potrzeba. I przede wszystkim współpracować z położną! Polecam gaz!!! A jeszcze bardziej znieczulenie zewnątrzoponowe. Miałam 2 razy :-) Poród jest piękny!!! Na końcu czeka niesamowita nagroda. Dacie radę!!!!