Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból brzucha proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Okropnie boli mnie podbrzusze, a także po jego bokach. Mocno boli przy wstawaniu i jak kończę oddawać mocz. Poza tym, na wysokośc**pępka, po bokach mam jakieś wystające kulki. Co to jest ? Miał ktoś tak z Was ?

Gość gość
Moze to brzuszne węzły chłonne???

Gość gość
Z dostępnych to furagin,no-spa,fitolizyna.Jesli masz termofor to ciepla woda i okłady w okolicy krocza i pod kołdre.Dużo pic.

Gość edo
Chętnie bym ci coś doradził ,tylko może być wiele przyczyn ,po co gdybać ,jeśli możesz ,to lepiej idz do lekarza .Mojego tatę tez boli brzuch ,dlatego zainteresowałem się tematem ,ale jego trudno wypchać do lekarza i ma inne objawy łącznie z wymiotami.

Gość bazyl tucznik wariatka
moze twoj tata ma zapalenie wyrostka robaczkowego? albo kolke woreczka zolciowego? albo wrzody zoladka? albo zapalenie trzustki? musisz go wykopac do lekarza.

Gość edo
Wiem ,podejrzewam stan zapalny... czegoś ,może jutro jak zobaczy ,że objawy nie ustępują zdecyduje na pójście ,...znaczy się dać zawieźć .Niestety ,to osoba która nie lubi chodzić po lekarzach ,ostatni raz była więcej niż 10 lat temu ,jeszcze ,gdy musiał ze względu na prace.

tylko ze przy zapaleniu wyrostka zwlekanie jest raczej glupie bo moze po prostu nie przezyc do rana albo byc w takim stanie ze go nie odratuja. nie ma co czekac.

Gość gość
Panuje jelitówka,własnie są wymioty i bóle brzucha,niekoniecznie temp.i biegunka

nie wiesz co to jest, i jesli to wyrostek, to bedzie kaput, dlatego nie ma co czekac. lepiej jechac i byc odeslanym niz nie pojechac i nie zdazyc.

jelitowka to panuje zawsze.... a jakie dokladnie ma objawy tata? ma teperature? ma twardy brzuch? w ktorym miejscu go boli? promieniuje mu na plecy? jak by ten bol okreslil?

Gość edo
Wyrostek robaczkowy raczej nie ,boli głównie po lewej stronie .Zaczęło sie od nudności i g***townych wymiotów ,ciężko też było z oddychaniem ,no i trochę blady był,jedzenia wczoraj też nie przyjmował .Dzisiaj niby trochę lepiej ,...nie wymiotuje ,do ubikacji chodzi ,ale widać że jest słaby i tylko leży.

a na dole brzucha czy raczej w gornej czesci?

Gość edo
Z tego co się orientuje raczej w górnej .Dzięki za zainteresowanie ,tylko nie ma się co więcej rozpisywać ,zwłaszcza ze jest to czyjś wątek z własnym problemem. Przecież ja wiem i Ty też, że muszę go jakoś przekonać do tej wizyty.Niestety są takie osoby ,które odwlekają ile mogą spotkanie z lekarzem ,nawet dentystą .Na koniec życzmy sobie oraz bliskim zdrowia na ten niemal zakończony rok i przyszłe lata.:)🖐️

w gornej czesci zazwyczaj trzustka. powiedz mu ze im dluzej bedzie zwlekal, tym dluzej bedzie sie meczyl i tym gorzej sobie rozwali organizm wiec i leczenie dluzsze. zmus go koniecznie! dzieki, wam tez wszystkiego dobrego!

Gość gość
Takie objawy daje czasem problem z sercem,stan przed zawałowy

a tez prawda. zawal tez sie moze objawiac oslabieniem, wymiotami, i reka lewa dretwieje. dlatego koniecznie trzeba isc do lekarza, nie mozna zwlekac.

Gość wwwwwwm
"po bokach mam jakieś wystające kulki" Może to przepuklina.

Gość gość
A co lekarz pomoze,???najlepiej udac sie do dobrego specjalisty ,który holistycznie zbada cały organizm

Gość wwwwwwm
Wyrostek może boleć na początku w górnej części brzucha. Edo musisz bardziej wpłynąć na swojego tatę, bo jeśli ból jest połączony z wymiotami i jeszcze są inne objawy to chirurg powinien go zobaczyć. Postawienie diagnozy może trochę zająć, więc lepiej wybrać się tam wcześniej, a nie czekać na pogorszenie.

Gość gość
No ale nie rozumiem dlaczego chirurg ma diagnozować??

Gość gość
bo chirurdzy tez sie na tym znaja bardzo dobrze, ci, ktorzy zajmuja sie chirurgia wewnetrzna :O

Gość gość
Chirurdzy sie znaja???i to bardzo dobrze???hmmmmmm

Gość gość
Oj,znają się i to bardzo dobrze!!!!!!operują i leczą z dobrym skutkiem,wiem bo dzięki nim żyję. Szkoda ze nie aplikują sody i srebra?PRAWDA

Gość gość
Dzieki nim zyjesz???a ja myslałem ze zyjesz dzieki swoim rodziocom i dzieki sobie,hmmmm

Gość gość
chirurg wewnetrzny na pewno ma wiedze pozwalajaca postawic diagnoze, wiec przestan chrzanic kocopoly ze chirurdzy sie nie znaja. jak by sie nie znali to by nie mogli operowac pozniej tego. chirurdzy tez nie opieraja sie na samych badaniach palpacyjnych i wywiadzie, przypomne, ale takze zlecaja dodatkowe badania diagnostyczne.

Gość gość
No nie wiem,nie wiem,czy w dzisiejszych czasach tak slepo mozna wierzyc obcemu człowiekowi,hmmmm

Gość gość
Bo przeciez kazdy moze powiedziec,ze sie zna tym czy na tamtym,i udawac ze tak jest,ale zeby tak slepo wierzyc,hmmmm

Gość gość
wiec diagnozuj i operuj sie sam 🖐️

Gość gość
I to robie,bo zaufanie to podstawa

Gość gość
glupota nie boli... do czasu :O 🖐️