Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie kupujcie dziewczynkom wylacznie lalek i misiow

Polecane posty

Gość gość

Tylko porzadne zabawki edukacyjne, maly elektronik, np. Bo potem sa leniwe, glupie i potrafia tylko nianczyc bachory

Gość gość
Ja nie lubie lalek, jak bylam mala bawilam sie samochodami.

Gość Felixtus
bajka p.t. 'Kopciuszek' powinna zostać ocenzurowana i publicznie napiętnowana ! Dziewczyna naczyta się bzdur i w życiu dorosłym szuka księcia z pałacem i nie wytłumaczysz kobiecie, że książe to tylko w bajce

Gość gość
Ta bajka robi sieczke w mozgu. Prawda. Kazdej sie wydaje ze dostanie ksiecia wylacznie dlatego, ze jest biedniejsza i porzucona. W rzeczywistosci jest na odwrot. Poza tym w dziecinstwie wykszyalcaja sie polaczenia mozgowe, co takie dziecko ktore potrafi tylko tulic misia moze osiagnac

Gość gość
moją ulubioną bajką była królowa śniegu w efekcie nie lubię dzieci i nawet ich nie chcę

Gość radzia_1
a ja co roku kupuję mojej córce barbie, bo je uwielbia,więc czemu nie, i wcale nie widzę,żeby była ogłupiona przez to. w tym roku też udało nam się wygrać jeszcze jedną w loterii świątecznej mattel. i bardzo dobrze, przynajmniej wyrośnie na kobiete a nie babochłopa

Gość gość
barbie to promocja anoreksji, w prawdziwym życiu takie proporcje nie występują, to nie jest mój wymysł, tylko czytałam o tym, dziewczęta masowo mają zaburzenia odżywiania, co do zabawek, to fajne są gry planszowe, klocki, puzzle itp.

Gość gość
Pieprznieta, a kupuj jej barbie, bedzie potem potrafila tylko krecic dupa i malowac paznokcie

Gość gość
ja mojej corce kupowalem nunczako i garote sprawdza sie, polecam 🖐️

Gość gość
Potem kazdej szpetocie sie wydaje ze jest barbie a w glowie nic wiecej nie ma

Gość radzia_1
jak się rozmawia z córką i tłumaczy wszystko to wie,że to nie jest prawdziwa kobieca sylwetka, ja też wychowałam się na barbie

Gość gość
istnieją jeszcze klocki, polecam trójwymiarowe. Do tego kredki. Najlepiej, żeby dziecko miało zabawki z kilku "kategorii", byle nie za dużo. Zapewniam towarzystwo tutejsze, że najlepsze zabawki to niekoniecznie te "edukacyjne", z atestami i nie wiadomo czym jeszcze. Prostota górą. Dzieci mają tak dużą wyobraźnie, że z kawałka materiału wyczarują sobie wszystko. Tylko im na to pozwólcie, nie zarzucając ogłupiającymi zabawkami z narzucającym się przeznaczeniem.

Gość gość
miałam masę lalek barbie, a jestem elektronikiem :P