Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy może mi ktoś krok po kroku dać instrukcję jak otworzyć dorato z biedronki

Polecane posty

Gość gość

??? boję się, że stracę okno, zbije butelkę albo wyleci w kosmos pół jej zawartości?

Gość dfsdfffdsfs
Dorato jest nie tylko w Biedzie.... a do otwierania win musujących trzeba mieć trochę wprawy... i minimum odwagi.

Gość gość
to nie jest odpowiedź na moje pytanie please....nie może być sylwka bez szampana nawet jeśli jestem w domu i się lenie, to nie jest to... cholera, amoże do sąsiada polece? a jak mi ukradnie tego szampana? a jeśli mnie zg****i? a jak mi zbiję butelkę po pijaku? czemu życie jest ch.u.u.u.ja warte?

Gość gość
Najważniejsze!!! Przed otwieraniem nie ruszaj gwałatwnie butelką co najmniej 20-30 minut. Bierzesz łągodnie butlekę/ Zdejmujesz folie alu Trzymasz kciukiem korek i powoli odkręcasz ten drucik, jak skończysz to łagodnie wysuwasz spod kciuka ten metal cały czas trzymając kciuk na korku. Jak zdejmiesz cały mettal to masz 2 opcje: - otwarcie lagodne, jak butelka nie byla poruszna g***townie przed otwaciem to lekko kciukiem popychasz korek i lekko wstrzeli, ale nic sie nie wyleje - otwarcie ostre, wstrzasasz butelką i korek strzela tak, że może odpaśc kawałek tynku, albo szkłą z lamy i połowa szampana na dywanie - jest 3-ci spodób, tak jak w restauracjach, szampan musi być chłodny, spokojny, czyli absolutnie nie wzburzony, odkręcasz drut, łąpiesz za korek całą dłonią i wyciągasz go łągodnie z butelki i cały czas trzymasz w dłoni.

Gość gość
1 mocno wstrząsnąć 2kkierować w punkt na ścianie opisany "tu kieruj broń" 3odkręcić drut zabezpieczający korek 4 trzymając dłonią za szyjkę butelki, kciukiem nacisnąć na korek

Gość taka jednaaaaaaaaaaaaa
Chyba tak, jak każdego szampana...tzn. zrywasz papierek, odkręcasz drucik i wyciągasz ostrożnie korek :P też mam Dorato, jeszcze nie otwieralam :)

Gość gość
Ja w tym roku troszkę bardziej "na bogato" Włoskie Asti

Gość gość
przyleć do mnie ja Ci otworzę obiecuje, że butelki nie stłukę, a co do g****u ta jakoś się dogadamy

Gość gość
słodko na bogato to ja kiedyś z ukochanym, (daj Boże) otworzę i razem będziemy z języków sobie spijać ale póki co mam dorato, też ok, tylko, abym z podłogi nie zlizywała

Gość gość
haha, dzięki za rady tak swoja drogą, na pewno na spokojnie chce otworzyć

Gość gość
ło matko gdzie wy sie chowacie ?? :S

Gość bezsenaaa
dasz rade :) Szczesliwego noewgo Roku :)

Gość gość
Przy otwieraniu trzymaj butelkę pod kątem 45 stopni.