Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poród z oksytocyną tak czy nie

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy mój poród wyglądał tak: odeszły wody, rozwarcie miałam wtedy 4 cm, od razu podłączyli mi oksytocynę (nie wiem w sumie dlaczego), za 4 godziny dziecko było już na świecie. Niby wszystko fajnie, tylko te bóle mega bolące, nie miałam tak, że skurcz i przerwa tylko praktycznie non stop ból. Zaraz czeka mnie drugi poród i tak się zastanawiam czy lepiej rodzić z oksytocyną w mega bólach, ale w miarę szybko czy lepiej bez niej. Wypowiedzcie się Mamy, które macie porównanie.....

Gość gość
moj pierwszy porod: wody zaczely odchodzic w domu 3.00 pojechalismy do szpitala, skurcze z gregoslupa jakby mi imadlem odcinek ledzwiowy sciskali. Po porodzie kilka miesiecy mialam uraz ze jak pochylilam sie do przodu to nie moglam sie wyprostowac bo jakby mi sie cos blokowalo i wtedy na lozko i tam na boku powoli wracalam do pionu. Rodzilam 14 godzin. Drugi porod jak twoj bo mialam wywolywany maly nie chcial wyjsc dopiero 12 dnia po terminie sie namyslil. Porod szybki 4 godz szkurcze meczace ale nie takie straszne jak przy pierwszym pozdrawiam

Gość gość
mój pierwszy poród odeszły mi wody około 12:00, akcji porodowej zero. o 14:00 zrobili mi lewatywę, nadal zero akcji. O 16:00 podali oksytocynę i zaczęła się jazda bez trzymanki, bóle porodowe z kręgosłupa jakby mnie ktoś na kole tortur rozrywał, urodziłam o 21:00

Gość gość
u poszlo szybko, jak pojechalam do szpitala to juz mialam 8cm rozwarcia, dodam ze skurcze mialam w domu co 5 min ale raczej nie bolaly :) odrazu mnie na lozko, przerwali pecherz, podalo oksytoksyne i sie zaczela jazda, ktora i tak zakonczyla sie cesarka,w sumie to jak dojechalam do szpitala o 9 zanim mnie przyjeli, zanim sie przebralam to na lozku lezalam o 10 a o 10:55 byl juz sunus:))))

Gość gość
U mnie za pierwszym razem po podaniu oksy bolało zaj.... ale i tak skończyło się cc . Drugi poród z bólami krzyżowych po podaniu oksy nie czułam większej różnicy w natężeniu bólu, a bardzo bałam się oksy po pierwszym porodzie. Urodziłam w niecałe 3 godziny.

z tego co wyczytałam, a poród zbliża sie nieubłaganie porób z oxy jest szybszy, ale nie ma przerwy pomiędzy skurczami, ja wolałabym dłużej, ale z możliwością odpoczynku...

Gość gość
poród z oxy szybszy ale bardziej bolesny .

Gość loledkab
wody odeszły więc rodziłam z oksytocyną. skurcze dosyć bolące ale miałam to szczęście że nie były krzyżowe. Rodziłam 3 godziny i miałam odpoczynek pomiędzy skurczami. Mija właśnie 5 rok i powoli zaczynamy myśleć o drugim dziecku ale boję się pomimo tego że tak łatwo poszło za pierwszym razem.