Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta z warszawianki

Mój ojciec nie lubi mojego dziecka

Polecane posty

Syn i córka mojego brata są zabierane przez mojego ojca do kina, teatru, na lody a mojego syna również bierze bo bierze. Ale nie oto chodzi, do dzieci brata się nie wtrąca, mówi bratu by dał dzieciakom więcej luzu tak jak on jemu dał. Mnie nigdy nie dał luzu, ciągłe zakazy i nakazy. Gdy miałam swojego pierwszego chłopaka to powiedział mu że ja nie jestem z nim w ciąży, tylko z kimś innym. A teraz mój syn kończy lekcje w szkole to mój ojciec na siłę wozi go na zajęcia typu angielski, karate tylko po to żeby się go pozbyć z domu. Sprawdza mu zeszyty i zmusza go do odrabiania lekcji - bo wszystko kontruoluje, jeszcze dogaduje mu że jak będzie nieukiem to jakaś dziewczyna będzie z nim w ciąży a jej rodzice nie dopuszczą do tego by on swoje dziecko wychowywał , tak jak mój ojciec do tego nie dopuścił.

Gość gość
To dlaczego pozwalasz ojcu na to? Odetnij się od niego i juz.

ojciec nas utrzymuje bom ma kasę z przemytu fajek Ja przeciez nie pójdę do roboty za jakieś śmieszne 2 tysi na miesiąc

To wyżej to podszyw. Mieszkam z ojcem i on myśli że może mieć władzę na de mną i nad moim dzieckiem. Sama już nie wiem jak powinnam się zachować w tej sytuacji. Ja skończyłam sam ogólniak bez matury i on do tej pory nie może mi tego wybaczyć.

Gość gość
No to się uzaleznilas i sama jesteś sobie winna. Sorry, ale jak dorosła osoba nie jest w stanie na siebie zarobić, to nie ma prawa wymagac.

Gość gość
Marto, dlaczego dorosła osoba słucha opinii tatusia? Weź życie w swoje ręce i nie czekaj aż rodzice będą z ciebie zadowoleni.

Wychowano mnie w posłuszeństwie dla Rodziców. Tata byl dla mnie kiedyś dobry, dawał mi kieszonkowe i kapał się ze mną w wannie :)

Gość gość
Tępa idiotko z tego co piszesz to on dba najbardziej o twoje dziecko!!!! Bo nie chce by skończyło tak jak jego matka!!!! Ja bym się pozbawił praw rodzicielskich i sam go sobie zabrał na miejscu twojego ojca!!!

Gość gość
Czyli ojciec mierzy wnuka miarką córki. Boi się, że wnuk niczego nie osiągnie. Ja tutaj widzę troskę o wnuka, surową, ale troskę. Zaufanie do syna, że wychowa swoje dzieci na ludzi, a brak zaufania do ciebie. Ciągłe nakazy i zakazy wobec ciebie to wynika z podejścia do płci. Nie ty jedna, gdzie było dwoje dzieci, starszy syn i młodsza córka, tak masz.

Gość gość
Jeszcze jedno. Zrób maturę. Jest dopiero styczeń. W liceach dla dorosłych weekendowych możesz chodzić jako wolny słuchacz na przedmioty maturalne. Zapisz się od września do jakiejś szkoły policealnej, nie trzeba matury. Zrobisz zawód z tytułem technika. Jest kilka kierunków bezpłatnych. Może wtedy ojciec inaczej na ciebie spojrzy.

Gość gość
Z jednej strony rozumiem twojego ojca ale niestety on nie jest ojcem twojego dziecka i nie ma prawa się wtrącać. Porozmawiaj z mamą by go trochę utemperowała.

Mama z nim nie porozmawia, rodzice są po rozwodzie dla mojego ojca to kolejny zawód. Z tą maturą i szkołą policealną może to dobry pomysł. Niestety mój ojciec próbuje zmierzyć mojego syna miarą moją i mojej matki ale niestety jest złym dziadkiem dla mojego dziecka.

Gość gość
Twój ojciec to bardzo mądry człowiek

Gość gość
Pod względem przymusu wnuka do nauki jest bardzo dobrym dziadkiem. Nauka angielskiego i karate, tez ma swój cel, bynajmniej nie pozbycie się go z domu. Złe jest to, że mierzy go tą samą miarą co ciebie, bo może albo wywołać bunt, albo w stosunku do siebie, albo do ciebie matki. I tutaj jest niebezpieczeństwo, że twoje dziecko zacznie cię również postrzegać jako nieudacznicę i z czasem przestanie się z tobą liczyć. Ja bym się tylko i wyłącznie tego bała. Dlatego podnieś swoje kwalifikacje zawodowe, to ci może tylko pomóc. Poza tym on mieszka z twoim synem, więc będzie dla niego surowszy, niż dla pozostałych wnucząt.

Gość gość
I jeszcze jedno. Dziadek boi się że jego wnuk wyląduje bez szkoły, bez żadnych ambicji jak jego corka. Znając życie możliwe że byłaś oczkiem w głowie tatusia.

Gość stary gach
Twój ojciec nie postępuje najlepiej Co jak co on dlatego dziecka jest jedynie dziadkiem a zachowuje się jakby był jego ojcem.

Gość gość
stary gach. Nie, nie jest jedynie dziadkiem. W momencie kiedy dziecko wychowuje się bez ojca, to w oczach dziecka dziadek przejmuję tą rolę. A jak dziadek ojca przegnał, to teraz robi za tatusia.

Gość gość
No ale ten dziadek się pogubił w tych rolach. Może spróbuj autorko wyjechać na kilka tygodni i zostaw ich samych. Zobaczymy co zrobi szanowny tatuś

Gość napalony 35 latek
Nie zauważyłem żeby twój ojciec nie lubił twojego dziecka wręcz przeciwnie - widzę że uwielbia wnuka tylko okazuje to trochę inaczej

Gość gość
Przesada autorko, twój ojciec cieszy się że ma wnuka, nie cieszy się z okoliczności w jakich do narodzin tego dziecka doszło ale jest dla niego bardzo dobry.