Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zUZAN NA

TEMAT DLA MŁODYCH KOBIET ZALEŻNYCH OD MĘŻÓW

Polecane posty

Gość tamaris1
prawde mowiac dziwi mnie troche ta gromada dzieci w tych czasach. dwoje gora ale nie czworo, juz nawet nie chodzi o to, ze obecnie was stac utrzymac taka gromade ale co powiedzie za 10-20lat. nie ma co ukrywac sa takie czasy ze rodzice musza pomoc doroslym dzieciom np pobudowac dom, kupic mieszkanie a wy co puscicie ich z domu z torba i niech sobie radza? bo nie sadze abyscie miesli az tyle kasy aby w przyszlosc***omagac czworce. co do pytania- maz traktuje cie jak sluzaca i material do rodzenia dzieci. wracajac po pracy zapewne ma podany cieply obiadek itp. powinnas jak najszybciej zmienic ta sytuacje- isc do pracy, zalozyc ten zaklad cokolwiek aby wyrwac sie z tego blednego kola.

eh Zuzanna, Zuzanna..... za parę lat obudzisz się z ręką w nocniku. Dzieci dorosną, zajmą się swoimi sprawami, dla męża nie będziesz już atrakcyjna - no bo o czym tu rozmawiać z kurą domową. Nie daj Boże mąż odejdzie, albo umrze to w ogóle nie będziesz wiedziała co ze sobą zrobić. Poza wydawaniem dzieci na świat nic w życiu nie osiągnęłaś. Trochę mało jak na te czasy.

Gość gość
czy niektore z was sa p*****lniete?:-O radzicie pieprzenietej autorce aby otworzyla jak najszybciej salon kosmetyczny po urodzeniu dziecka i chyba czytac albo myslec nie potraficie??? 1.dziecko 5 lat 2 dziecko 3 lata 3.dziecko 8 MIESIECY 4. w drodze p******* Was? Jak ona ma otwierac cokolwiek? Kto sie zajmie CZWORKA malych dzieci??? jestescie tak samo p******* jak autorka.

Gość Swiateczna_Niespodzianka
Nie jestem p*****lnieta, od czego jest niania?

Gość gość
jestes p*****lnieta i to ostro. Czytalas, ze jej maz nie chce obcej opieki nad dziecmi ????Kto za to zaplaci?No chyba jej maz najpierw by musial oplacac nianie, sprzataczke i kucharke. Ma jedna w domu to napweno nie bedzie inwestowal w inna babe. To po pierwsze. A po drugie znajdz madralo nianie ktora bedzie sie zajmowac czworka malych dzieci, w tym 2 niemowlat. I w dodatku pewnie jeszcze za psie pieniadze. I ugotuj, wypierz, posprzataj, wyprasuj p*****lnijcie sie w leb idiotki tak samo jebniete jak autorka. trzeba bylo sie uczyc a nie za maz wylazic i jednego bachora za drugim rodzic. jakby z choinki spadla :-O nie wiedzialas co cie czeka jak narobisz tyle bachorow???Dozywocie i tyle w temacie.

Gość Swiateczna_Niespodzianka
To Ty masz jakies problemy ze soba kobieto.

Gość gość
up

Gość zUZAN NA
Ja nigdzie nie pisałam, że nie chciałam dzieci! Cała trójka była planowana a jedynie czwarta ciąża jest mniej chciana przeze mnie ale byłam świadoma wpadki ponieważ uprawialiśmy seks w dni płodne .I to pisałam. Mąż mnie nie g****ił ani nie zmuszał siłą do seksu więc nie rozumiem tego co piszecie

Gość zUZAN NA
tamaris, mąż dobrze zarabia i bez problemu zapewni córkom start w dorosłe życie Ktoś pisał, że co się stanie jak mąż mnie zdradzi ? jest na tyle wierzący że brzydzi się zdrady więc nie obawiam się nawet tego gość21:42 A właśnie , że mąż inwestuje w obcą babę jak to ładnie określiłaś po to by mi pomogła przy pracach domowych-zwłaszcza teraz w kolejnej ciąży.Nie poradziła bym sobie posprzątać domu przed świętami-mycie okien, pranie zasłon itp Ale to nie jest niania bo od wychowania dzieci jestem JA ale pomoc domowa , która mnie wyręcza w cięzszych pracach .

Gość zUZAN NA
tamaris, mąż dobrze zarabia i bez problemu zapewni córkom start w dorosłe życie Ktoś pisał, że co się stanie jak mąż mnie zdradzi ? jest na tyle wierzący że brzydzi się zdrady więc nie obawiam się nawet tego gość21:42 A właśnie , że mąż inwestuje w obcą babę jak to ładnie określiłaś po to by mi pomogła przy pracach domowych-zwłaszcza teraz w kolejnej ciąży.Nie poradziła bym sobie posprzątać domu przed świętami-mycie okien, pranie zasłon itp Ale to nie jest niania bo od wychowania dzieci jestem JA ale pomoc domowa , która mnie wyręcza w cięzszych pracach .

Gość gość
Sorry, ale Twoj maz to nie katolik ale pseudokatolik. Nie obrazajcie prawdziwych katolikow!! Prawdziwy wierzacy KOCHA swoja zone, mysli o niej, o jej potrzebach. Malzenstwo jest jednoscia, i powinno byc jednomyslne, a przynajmniej dazyc do tego, zeby miec podobne zdanie w waznych sprawach. Podporzadkowanie sobie drugiej osoby zawsze jest zle. Mozna stosowac oczywiscie dowolny model malzenstwa, moze kobieta siedziec w domu, a maz pracowac, ale to musi byc wspolna decyzja. Twoj maz jest nibywierzacy i nie chce stosowac antykoncepcji, ale tu nie chodzi o zasade dla zasady, tylko o milosc! to jest nadrzedna zasada. Narobienie sobie tyle dzieci w takim malym odstepie czasu nie jest zbyt odpowiedzialne, w takim tempie to za 10 lat bedziesz miala druzyne pilkarska :/ kalendarzyk malzenski jest tak nieskuteczny, ze szokuje mnie w ogole to ze to stosujecie....nie slyszalas o npr?? stosujac scisle wg zasad, szanse na ciaze sa bliskie zeru, a jest to wszystko zgodne z wiara.. Eh, denerwuje mnie to jak tacy "gleboko wierzacy" psuja opinie katolikom. Zasady zasadami, ale to czlowiek powinien byc na pierwszym miejscu, a wszelkie przykazanie powinny tylko pomagac w relacjach z Bogiem i innymi.....przemysl to sobie i pogadaj z mezem

Gość gość
masz męża , 4 dzieci, nawet pomoc domową i jeszcze Ci źle ? Ja nie mogę mieć 1 dziecka, bo nas nie stać, rodzice płacą nam kredyt, ja znowu będę szła na staż, bo nic innego nie ma dla mnie, jestem bezrobotna, pracodawcy się o mnie nie zabijają to wcale nie jest proste pracować, opiekować się dzieckiem i jeszcze chatę ogarnąć ale z drugiej strony kobieta powinna pracować, nie rodź więcej dzieci to po ich odchowaniu pójdziesz do pracy

Gość gość
Autorko, nigdy nie jest dobrze uzaleznic sie od jednej osoby. owszem, jest polisa na zycie ale wiesz jak to jest, nie zawsze wystarczy na cale Twoje zycie. Dobrze, ze chociaz masz jakis wyuczony zawod bo bez tego to juz wogole tragedia. Ale zawod bez doswiadczenia nic nie znaczy. Obecnie nie widze dla Ciebie szansy zeby cos zaczynac zawodowo bo jestes w ciazy i masz 3 naprawde malutkich dzieci. Realnie rzecz biorac, jezeli po tej ciazy nie zrobisz sobie kolejnego dziecka to najszybciej mozesz isc do pracy za jakies 4-5 lat (gdy czwarte dziecko pojdzie do przedszkola). Bedzie Ci ciezko bo bedziesz starsza od wielu dziewczyn, ktore w zawodzie beda mialy juz 5-8 lat doswiadczenia a Ty niestety bedziesz zaczynac od podstaw. Ale na pewno Ci sie uda tylko musisz sie naprawde pilnowac zeby nie wpasc z 5 dzieckiem! Inaczej wszelkie plany wezma w leb. Wtedy obudzisz sie z reka w nocniku w wieku 40 lat i bez doswiadczenia zawodowego. W takiej sytuacji start jest bardto trudny...

Gość gość
up

Gość gość
marne prowo :O to już wczorajszy temat z biciem niemowlaka był lepszy :O