Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem pogrzebana

co ja narobilam

Polecane posty

Gość jestem pogrzebana

od 4lat pierwszy raz mielismy okazje wyjsc z mezem wypilam 3 piwa plus szampana o 12 potem nic rano musialam no musialam wyjechac autem alkomat pokazal kreseczke za duzo po 15 min a komendzie juz moglabym jechac gdybym miala prawko matka 2jki malych dzieci uzalezniona od auta;( we wtorek decyzja co ja narobilam caly dzien nic nie jem i sie trzese

Gość gość
to ile miałaś niby tych promili?

Spoko, znając polskie prawo dostaniesz 50zł grzywny i puszczą Cię wolno. Skoro mordercy, którzy po pijaku zabijają kilka osób na raz dostają 10 lat z możliwością ubiegania się o wcześniejsze wypuszczenie, nie przypuszczam, aby groziło Ci coś poważnego :o 🖐️

Gość gość
Może nie bedzie tak źle -nawet jesli skieruja sprawe do prokuratury. Nie bedzie sprawy karnej tylko o wykroczenie. Sąd decyduje w takich przypadkach an jak długo zatrzyma prawko - moze do roku a może nawet od razu oddac. Niestety jest grzywna i to nie mała - ale to chyba najmniejsze zmartwienie. A nie może mąż na komende podjechac z "upominkiem"?

Gość gość
skoro musiałaś to trzeba było nie pić. Jak wyszliście to zaraz trzeba coś wypić? Trzeba było ograniczyć się do symbolicznej lampki wina o północy, albo jednego piwa o 20.

Gość gość
są jeszcze taksówki

Gość jestem pogrzebana
wiem ze sa czulam sie dobrze sama jestem sobie winna wyjazd byl nie planowany no musialam jejku gdybym wiedziala policjant na odchodnym powiedzial zr gdybym wypila kawe i wyjechala pol godzily pozniej ehhhhhhhhhhhh

Gość gość
A gdziez to pijana musiałas jechać niby

Gość gość
to ile mialam promiila?

Gość jestem pogrzebana
0,27 mg jak wychodzilam bylo juz 0,15 czyli ok ja juz z tego szoku nie pamietam dostalam tylko wezwanie tak mi wstyd

Gość jestem pogrzebana
od 4lat nie pilam sama z 2jka dzieci bo maz ciagle w rozjazdach a czy to wazne gdzie musialam jechac przeciez nie po flaszke dziec****erwszy raz zostaly na noc u babci mlodszy strasznie marudzil bo tylko ze mna siedzi umylam zeby i pojchalam glupia jestem wiem

Gość gość
Tak, ważne, bo jechałas pijana i moglas kogoś zabić, np czyjeś dziecko. Dobrze ci tak.

Gość gość
Przecież nie jechała pijana. 3 piwa plus szampan w nocy to nie jest takie pijaństwo, by nie można było prowadzić. To raczej pech, bo mało kto miałby po takiej ilości alkoholu jakieś promile. Ty widocznie wolno metabolizujesz, bo rzadko pijesz. W każdym razie oby nie zabrali prawka. Radzę na przyszłość kupić za 200zł porządny alkomat (nie jakieś byle co ze stacji), mały pieniądz w porównaniu do utrzymania auta, a zabezpieczy na przyszłość przed takimi sytuacjami.

Gość jestem pogrzebana
wiem ale czulam sie jak zawsze nawet nie pomyslalam co mi teraz grozi? starszy syn do przedszkola mlodszy czesto choruje wszedzie daleko najgorsze ze moj maz sprawe olewa i mowi,,jak jezdzilas to bedziesz jezdzic,,

Gość jestem pogrzebana
na przyszlosc to ja juz sie nie napije;( a tak sie cieszylam na to wyjscie:( jak mi calkiem zabiora to ja do pracy nie wroce;(

Gość gość
Moim zdaniem jechanie autem po alkoholu to kurw* aż brak słów aż mnie rzuca że złości. Jak moza tak postepowac. Każdy kto wyjezdza po alkoholu to morderca. Jestes zwykła szmata moim zdaniem kazdy kto wyjezdza po alkoholu powinien mieć doŻywotnio zabrane prawo jazdy. A nie potem się widzi i slyszy że kierowaca po alkoholu nie zapanowal na autem i zabił drugiego cZłowieka. Mordercy tak to nazywam każdego takiego szmaciarza nikt normalny po alkoholu nie wsiadać do auta jako kierowaca

Gość gość
I nie pierdo* że tylko jedna kreseczka nawet nie wiesz jak alkohol zmienia sszybkość reakcji, czujność, sposób widzenia itp itd kretynka nie żal mi ciebie wogole

Gość gość
Mój znajomy jechał rano do pracy po imprezie i miał podobną ilość promili. Zabrali mu prawko na trzy miesiące.

Gość gość
niektórzy to we łbie mają nasrane, kobieta wypiła dzień wcześniej wcale nie za dużo a tu ją od morderców wyzywają :/ powiem ci od siebie tylko tyle, ze ja już bez prawka jeżdżę 7 lat i nigdy nikt mnie nie sprawdzał :)

Gość gość
Jakby nie była pijana to by teraz kłopotu nie miała. Pierwszy raz id 4 lat wypila 3 piwa i szampana to chyba logiczne ze rano jeszcze moze być nie halo, bo w tej sytuacji to bardzo dużo. A mezus gdzie był? Do 0,2 jest stan po uzyciu alkoholu, powyżej to stan nietrzeźwości. Jeszcze jakieś pytania?

a tam, jeździj bez prawka, a za rok ci oddadzą i dalej będziesz jeździć :D a na drugi raz kup sobie alkomat, albo przed wyjazdem idź na komendę i niech cie zbadają na obecność alku. Mój mąż tak robi jak sobie wypije na imprezie, a na drugi dzień ma gdzieś jechać

Gość gość
01.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość I nie pierdo* że tylko jedna kreseczka nawet nie wiesz jak alkohol zmienia sszybkość reakcji, czujność, sposób widzenia itp itd kretynka nie żal mi ciebie wogole idiotko a wiesz ze po gripexie też nie możesz jeździć? mniej więcej takie same reakcje masz jak po piwie sprzed kilku godzin :P ludzie jeżdżą po przyjęciu poważnych leków i nikt ich nie linczuje a po piwie już takie halo, posrało się wam w głowach

Gość gość
Nie ważne kiedy się pilo tylko czy się wytrzezwiec zdążyło :/ następna madra inaczej :/ trzy piwa i szampan to nie dużo? To nie chce wiedzieć ile to dla Was dużo. I potem się wsiada do samochodu? Bo dziecko jej marudzilo? A co by mialo zrobić dziecko ktoremu matkę mogla zabic? Następna qrwa mądra inaczej. Pijaczki

Gość gość
Wyzywam od mordercow bo jechanie po alko to szczyt głupoty a czemu od mordercow? A co mało sie slyszy że zginął ktoś bo kierowaca wypił. Sama 7 lat temu zostałam potrącona na pasach a kierowaca nawet się nie zatrzymał a ja kuleje a jednej nodze do dzis a mam 27lat. TAK DLA MNIE KAZDY KIEROWCA PO ALKOHOLU TO POTENCJALNY M O R D E R C A niewinnych ludzi

Gość gość
Stan po spożyciu alkoholu jest od 0,2 do 0,5 promila. Powyżej to stan nietrzeźwości (przestępstwo zagrożone karą więzienia do 2 lat). Zanim zaczniecie pisać bzdury skorzystajcie przynajmniej z wyszukiwarki, skoro prawo jazdy macie z bazaru.

Gość gość
PIŁAŚ = NIE JEDŹ. Powinni Ci zabrać prawo jazdy.

Gość ex_debill_znowu_po
zzzame profokacje

Gość gość
Dokładnie. Ludzie się srają ten alkohol i gotowi zwyzywać od morderców kobietę, która 3 piwa w nocy wypiła. No bez jaj. Wiadomo, że ten koleś co miał 2 promile i zabił 6 osób to dno i patologia, ale 2 promile to stan po paru dniach chlania albo po wlaniu w siebie pół litra wódki przed wyjazdem. A tu mamy zupełnie inną sytuację. A co do refleksu, to na pewno autorka miała lepszy, niż np. osoba z silnym bólem głowy czy zęba, zresztą nawet głupia sraczka osłabia refleks bardziej niż te 0,27 promila następnego dnia. A może dopaść każdego i wszędzie.

Gość gość
gdybym patrzyła na to co piłam wczoraj wieczorem to bym nigdy za kierownicę nie mogła usiąść o mężu nie wspomnę :D codziennie pijam a to drinka przed snem a to piwo do kolacji, czy jakiś likier przed tv a według co poniektórych to na drugi dzień jestem po alkoholu :D:D dobre :)) już widzę jak zabijam kogoś na pasach bo 12 godzin wcześniej wypiłam piwo :D:DD

Gość gość
Jezdzenie po alkoholu jest karalne, po gripexie nie. Najgorsze są takie idiotki co się mają za nieomylne. Trochę pokory za kółkiem oslice. Qrwa strach autem jeździć bo jeszcze się takie coś na drodze spotka