Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Essana de Goliousse

biskupi usiłują z Polek zrobić królice rozpłodowe

Polecane posty

Gość Essana de Goliousse

Michalik, Hozer, Rydzyk to mizogini usiłujący zredukować kobiety do biologii rozrodu. Najgorzej, że wmówili ludziom, że zarodek jest równy dorosłemu człowiekowi więc każde referendum w sprawie aborcji doszczętnie zniewoli kobiety jak to jest w Irlandii i Chile. Kobiety muszą stworzyć jednolity front antykościelny i wypiąć sie na biskupów.

Gość arquina
biskupi polscy to wiejskie buraki ... i w buraczy sposób traktują kobiety

A w wigilię zrobić święto skrobanek :) A tak na poważnie- ataki na kościół katolicki to wzmacnianie islamu. Ciekawy jestem co te wszystkie wyzwolone feministki powiedzą jak zostanie wprowadzone prawo szariatu?

Gość KLA
religie patriarchalne - a więc i chrześcijaństwo - służą zniewoleniu kobiet i uczynieniu z nich maszyn prokreacyjnych gdyż potrzebni są żołnierze na wojny.

Gość Andszej
tylko komunizm chciał likwidacji religii !!! Kobiety to genetyczne komunistki.

Gość arquina
straszenie islamem i komunizmem to typowo męska manipulacja kobietami. Nie dajmy się !

Gość siostra Mania
Jezus chciał kobiet wyzwolonych ale współczesny kościół potrzebuje tylko niewolnic seksualnych

Gość gość
Jezus nie postapiłby tak jak obecni biskupi ,hrabiostwo od gwatłów

Wszelkie feministyczne organizacje to czysty komunizm. A islam... polecam wystawić nos z rodzinnej wsi i podróże do zachodnich krajów Europy. To jest najśmieszniejsze w sytuacji- feministki w ramach walki o prawa kobiet sprowadzają do Europy Islam :) No to faktycznie będziecie równe prawa u Allaha ;)

swoją drogą Polki mają chyba ostatnie miejsce na świecie pod względem dzietności i jeszcze im "za mało" :D

Gość córa islamu
dowolny ajatollah jest bardziej światły niż taki abp. Michalik czy o. Rydzyk bo ajatollahowie kształcą się na najlepszych uniwersytetach Zachodu !!!!!!!!!

Gość gość
mi nikt nic nie wmawia,kretynstwo niedouczone nie rozumie "natury " i jej filozofii,zwlok ludzkich nie można bezczescic bo jest na to paragraf za to ludzki zarodek mozna zniszczyć! i gdzie tu logika?jakby czlowiek mial sie w macicy pojawić jako 5miescieczne niemowle to by tak było i wtedy by było "wow to człowiek nie moza go tykac" to gruntowna rożnica, nie trzeba wiary w boga, wystarczy odrobina ludzkiej wrażliwości,empatii

Gość dr biollo
kilkutygodniowy zarodek to rodzaj preludzkiej glisty i nie ma się co z takim cackać za bardzo

Gość gość
no wiesz ..gdybys spłodził i byłoby to Twoje tez bys tak nazwał swój płód !?

Gość dr biollo
a jaka to różnica czy mój czy inny ? Nauka jest bezstronna.

Gość gość
wszystko ma swoj poczatek i koniec ,to że człowiek na poczatu wuglada własnie tak jak wygląda nie upowaznia nikogo do tego aby odbierac mu wartośc, jest wiele chorób genetycznych gdzie człowiek przypomna "gliste preludzka" nie myśli samodzielnie(najprawdopodobiniej) lub jest sztucznie podtrzymywany przy życiu(jak ma szczeście),tak samo z ludzmi w spiaczce skazanymi przez lekarzy na śmierć,czesc osób które z tego wyszło stiwrdzili ze mieli zachowana świadomosci wiedzieli co sie dzieje wokoł nich,odczuwali strach itd -inni wydali na nich wyrok,bo tez mądralińscy wiedza wszystko najlepiej;,taki był poczatek każdego z nas i nalezy miec do tego szacunek,tak jak do kazdego czlowieka bez wzgledu na jego ulomności i możliwosci jakiekolwiek,ale dla ludzi bez empatii to gorchem o ściane

Gość gość
masz nieludzka diewiację i skrzywienie ,

córa islamu- faktycznie, zwłaszcza ten od "snakes from hell" był bardzo światły. albo ten od stosunków udowych. zresztą sam Mahomet również był wielkim uczonym :D

Gość gość
miłośc do człowieka w każdym jego stanie skupienia to dewiacja? dzieki, cieszy mnie to,życze sobie spotykać tylko takich dewiantów na swiecie

Gość gość
Tu nie chodzi o debate nad tym czy zygota jest czlowiekiem bo dla mnie jest to juz zycie , a dla innych nie .. Problem jest w tym czy kobiecie jako indywidualnie myslacej jednostce pozostawia sie wybor o tym czy ciaze usunac..

te feministki są strasznie niedouczone i nielogiczne. nie wiem co im kościół przeszkadza, przecież nie ma mocy ustawodawczej... niech idą do premiera protestować o zmianę ustawy. ogólnie to jest bydło straszne, zobaczcie sobie filmik z wyzwolonymi feministkami w Argentynie które atakują kościół. pomijam już to co pisałem wcześniej- są za głupie, żeby pojąć że swymi działaniami zamieniają chrześcijaństwo na islam. jak już szariat będzie wprowadzony to one będą protestowały że czemu kościół nic nie zrobił :) no ale ich mocną stroną jest krzyczenie, a nie myślenie.

Gość gość
kochani zostawcie biskupów i feministki i kładzcie sie spac :)

Gość Anna Ponidzka
"Tu nie chodzi o debate nad tym czy zygota jest czlowiekiem bo dla mnie jest to juz zycie " jakkolwiek każde życie z zasady należy szanować to kiedy musimy wybierać zawsze stawiamy na życie bardziej rozwiniete i świadome siebie. Dlatego na pzrykład płód ludzki przegrywa z dorosłym szympansem czy delfinem, tak uważa profesor Singer - znany etyk walczący o prawa zwierząt.

Gość zenonix
zgadzam się z biollo - "preludzka glista" jest tylko formalnie człowiekiem, a mentalnie jest glistą.

Gość zenonix
"jest wiele chorób genetycznych gdzie człowiek przypomna "gliste preludzka" nie myśli samodzielnie(najprawdopodobiniej) lub jest sztucznie podtrzymywany przy życiu(jak ma szczeście),tak samo z ludzmi w spiaczce skazanymi przez lekarzy na śmierć,czesc osób które z tego wyszło stiwrdzili ze mieli zachowana świadomosci wiedzieli co sie dzieje wokoł nich,odczuwali strach itd" to jest właśnie największa manipulacja jakiej dopuścili się biskupi ! Wmówili ludziom, że kilkutygodniowy płód to już człowiek, tylko mniejszy ... podczas gdy to zaledwie zalążek człowieka. Porównanie go do robaka jest tu zdecydowanie bardziej na miejscu.

Gość kunicki adrian dawid
aborcją powinien zajmować się SANEPID bo on odpowiada za dezynsekcję w Polsce

Gość Robol III RP
człowiek rozwija się obrazowo mówiąc od pantofelka do dorosłego i problem w tym na jakim stadium mamy go uznać za istotę której przysługuje pełnia praw do życia jak dorosłemu. To jest trochę tak jak z łysym : ile łysy musi mieć włosów aby uznać, że się ma już włosy - 1000, 10000, 1000000? Biskupi z poważnego problemu filozoficznego zrobili kaszanę. Uznali, że łysy z 1 włosem nie jest już łysy !

Gość Robol III RP
poprawka - zamiast: "aby uznać, że się ma już włosy - 1000, 10000, 1000000? " należy wstawić: "aby uznać, że nie jest już łysy - 1, 10, 100, 1000, 10000, 100000? ".

Gość gość
Zasady religijne dotyczace aborcji (jej kompletny zakaz) to przykazanie Boze, jedno z tych ktore sa podstawa wiary katolickiej. Jezeli ktos jest wierzacy i zyje zgodnie z tymi, dobrowolnie przyjetymi zasadami, to niepotrzebne sa mu takie czy inne regulacje prawne / przepisy / zarzadzenia cywilne. Kazdy decyduje wlasnym sumieniem. Jezeli nauka Kosciola komus nie odpowiada, to nikt go nie zmusza do jej sluchania - czlowiek ma rozum i wolna wole. Kosciol z kolei powinien skoncentrowac sie na nauczaniu wiary, religii i na sluzbie czlowiekowi, a nie zabiegac o to, aby zasady religijne koniecznie zostaly ujete w kodeksie karnym. Ta droga prowadzi do nikad. Jezus powiedzial na samym poczatku :" idzcie i nauczajcie", a nie "idzcie i probujcie rzadzic". Z calym szacunkiem dla islamu jako innej religii wyznawanej przez innych : w niektorych panstwach widac, do czego prowadzi wpisanie zasad religii do kodeksu karnego. A teraz mozecie mnie atakowac : jestem mezatka, mam trojke dzieci (juz dorosle i wyksztalcone), stosowalam i stosuje antykoncepcje (dzieci byly chciane i zaplanowane) jestem wierzaca i mimo tego nie mam zadnych problemow ani z antykoncepcja ani z udanym zyciem seksualnym.

Gość dgpść
nie wysilaj sie bo to daremne :) biskupie *