Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błagam POMOŻCIE dziecko 21 miesięcy za nic nie chce przyjąć ANTYBIOTYKU

Polecane posty

Gość gość

niczym nie mogę jej przekonać :( jak sobie poradzić? pomożcie

Gość Corida
Ja miałam takie jazdy przy córce, ani prośby, grozby, obiecanki nic, jak na siłe to wypluła lub zwymiotowała z płaczem lub histerią ! Pomogły zastrzyki, także szkoda twoich nerwów, do lekarza po zastrzyki !

Gość gość
moja corka jak miala 22 mc i zapalenie gardla tez nie chciala brac antybiotyku a jak juz wziela to zwracala.. niestety w takim wypadku zostaja tylko zastrzyki bolesne ale lepsze to niz rozwijajaca sie infekcja

Gość gość co ma dość
A jak już uda się wcisnąć to później wymiotuje? Bo ja zawsze podaję strzykawką- najlepiej po policzku. Moje dzieciaki biorą zwykle bez szemrania. Miały kilka incydentów, ze się awanturowały ale po kilku stanowczych podaniach brały już bez problemu. Z tym że one nigdy nie wymiotowały- jak połknęły to już zostało.

Gość gość
u mnie najlepiej działał kupiony specjalnie na taką okazję zestaw maleńkich filiżanek. dziecko polewało i wypijało wszystko co mu dałam bo zabawa była super :)

Gość gość
na sile. maz niech trzyma, ty dizecku zatykasz n,os, zeby otworzylo uta i wlewaz anty po kropli, masujach pod broda zeby polknelo. Moja corka tez wymiotowala, przy kazdej probie podania leakrtswta. Na szczezcie do 3 i pol roku nie byla powaznie chora. PIerwszy antybiotyk dostala, jak temperatura jeje skoczyla do 40.5°C . innej metody nie ma.

Gość gość
moja wypluwa, gdy jej podaję ze strzykawki :( oszaleć można :( chyba faktycznie zastrzyki zostały, ale co mam zrobić jeśli teraz dawka zostanie pominięta? a 3 wcześniejsze prawie całe wypluła?

Gość gość co ma dość
to spróbuj tak bokiem podać- po policzku właśnie- żeby językiem dziecko nie wypchnęło

Gość gość
ja w ogole nie wiem co o tym myslec i w ogole no wlasnie no tak jest akurat ❤️ www.youtube.com/watch?v=aHLH7L_I1wQ

Gość gość
tym bardziej idz do lekarza jeszcze przy wizycie dostanie zastrzyk nie zwlekaj bo choroba sie rozwija

Gość gość co ma dość
Jak tyle dawek dziecko nie przyjęło to faktycznie lepiej skontaktuj się z lekarzem