Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest ktoś kto odpieluchowywał dziecko zimą

Polecane posty

Gość gość

co robilyście jak wychodziliście gdzieś po za dom? Boje się zsikania i zmarznięcia, jak będziemy gdzieś jechać...

Gość gość
ja na czas wyjscia z domu czy jazdy samochodem poprostu zakladalam pampersa ale po wejsciu do mieszkania rozbieranie i pampers tez jak gdzies w gosci to nocnik ze soba i tyle

Gość gość
Moja córka miała ponad rok jak ją odpieluchowałam był marzec? Ale jak wiadomo był jeszcze mróz i śnieg ;/ chodziłam na krótkie spacerki takie pół godzinne. A jak gdzieś dalej to zakładałam pampersa w razie W. I tak robię do dziś dnia. Córka ma prawie dwa latka. Zdarza się ,że jeszcze zrobi siusiu

Gość gość
problem jest taki że mała uczuliła się na pieluszki jednorazowe i dlatego zaczełyśmy trening.

Gość gość
to kup pielucjomajtki czy cos innego tetra cokolwiek zeby nie przecieklo no albo unikaj wychodzenia z domu jesli faktycznie chwila w pampersie grozi uczuleniem

Gość gość
szukam info na necie czy może jest jakieś rozwiązanie, ale widzę, że nie ma. No cóz wielorazowe zostają, na wyjście a w domu majtki...

Gość gość
Dziecko, które gotowe jest do odstawienia pieluch ma przerwy w siusianiu około 1,5 - 2 godzin. Przynajmniej moje tak miały a nie posikiwały co chwilkę ;) Wystarczyło przed wyjściem przypilnować by skorzystały z toalety, wpadka zdarzyła się raz, na szczęście blisko domu. Oczywiście na samym początku nauki na wszelki wypadek zakładałam pieluchę na spacer. Dla mnie łatwiej było odpieluchowywać zimą, bo przecież większość czasu siedzi się w domu a spacery są krótsze. Latem wyprawy były dalsze i dłuższe a moje dzieci nie chciały siusiać pod krzaczkiem. Chodzić z nocnikiem na spacer dziwnie by wyglądało :D

Gość gość
Tak nagle uczuliła Ci się na wszystkie rodzaje pieluch? Idź do większej drogerii i tam można kupić takie małe "paczki" po 1 lub po 2 pieluchy. Spróbuj kilku rodzajów. Na spacery jednorazówkę, bo tetra dość szybko przesiąknie, a jak kupisz teraz wielorazowe gatki z wkładem to i tak będziesz musiała kupić co najmniej 2 - 3 sztuki, a to koszt jakieś 70 zł za sztukę, więc trochę za droga impreza jak na te kilka pierwszych tygodni. Do tej która roczniaka pozbawiła pieluch, a teraz 2 latenia dziewczynka popuszcza i musi miec jeszcze na spacer pieluchy - typowy przykład błędu. ZA WCZEŚNIE chciałaś pokazać i jak uda się złapać to jest ok, a jak nie to dzieciak robi w gacie. Ja swoją "odpieluchowałam" jak miała 2 lata i 3 miesiące, ale pełen sukces był w 2 dni. Od tej pory nawet na spacery nie trzeba zakładać pieluchy, wpadki były przy zabawie w domu, może ze dwa razy. Po co na siłę pozbawiać pieluchy dzieciaka, który nie jest na to gotowy i potem przez rok takie cyrki?

Gość gość
tak uczulona jest na wszystkie. mieszkam w uk i próbowała wszystkie rodzaje pampersów, huggiesy, z aldiego, tesco, asdy, lidla. Mam dalej kupować na próby? Chyba nie. Czy jest gotowa to się dowiem niedługo, od wczoraj od godz 14 nosi mjtki i miała 1 wpadkę, sika co pokoło 1,5 - 2 godziny.

Gość to może nie pieluchy
sadze ze moze uczulil ja krem nie pieluchy. wiesz uczulenie to raczej wychodzi dość szybko. ile dziecko ma? moze to cos w jedzeniu? ja bym gdzie indziej szukala przyczyny, bo nawet jak odstawisz pieluchy to problem moze sie nadal pojawiac.

Gość gość
odstawiłam pieluchy tydzien temu i przeszłam na wielorazowe, po 3 dniach nie skóra była praktyznie wygojona, a krem używałam dalej ten sam. Problem jest że wielorazówki w wiekszośc**przeciekają po każdym sikaniu i ona i tak jest cała do przebrania. Jeśli się zdarzyło że nie przeciekło i miała kontakt z moczem przez dłuższy czas to uczulenie nie wracało.

Gość gość
po tygodniu nieużywania jednorazówek nie ma śladu na skórze. Wiem że to uczulenie, zresztą ona ma bardzo delikatną skórę, ma uczulenie na mydło, tylko szare i dziecięce. Ja mam to samo, nie mogę używać płynu to mycia naczyń, jakiś mleczek myjących itp, na podpaski również jestm uczulona. Nie o tym był temat, spróbują ją odpieluchować, alejak będzie jej szło dobrze to zastanawiam się czy próbować brać ją na dłuższą wycieczkę. We wtorki chodzę na kurs a ona idzie do przedszkola i musimy jechać autobusem, zajmuje to około 45 min

Gość gość
ja też zakładam córce pieluche na dwór .... choć w domu już woła itp , już bez pieluchy od 2 ms, ale na dwór zakładam, czasem wytrzyma czasem zrobi, lepsze to niż sikanie np w centrum handlowym...