Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

syrop na kaszel

Polecane posty

Gość gość

mamy czy orientujecie się może czy syrop fenspogal jest tak samo paskudny w smaku jak jego odpowiednik elofen?

Gość gość
No nie jest za dobry ten fenspogal. Mój 2 letni syn akurat go bierze i raczej zachwycony nie jest:) smakuje jak takie strasznie gorzkie banany.

Gość gość
dzięki

Gość gość
Zamienniki to jeszcze eurespal i pulneo, moje piły te dwa bez problemów ;)

Gość gość
właśnie syn jakoś zatrzymuje ten syrop w buzi a potem albo wypluwa albo jak próbuje połknąć to się krztusi :( już dzisiaj myślałam, że na zawał zejdę rano :(

Gość pawelkka
u mnie na ten fenspogal nie narzekają, może kwestia przyzwyczajenia. I tak najważniejsze, że jest skuteczny, to w końcu lek, a nie cukierki.

Gość Żanetttta
moje dzieci nawet lubią ten fenspogal, choć ja osobiście go nie próbowałam. My go stosujemy praktycznie od początku jak lekarz go przepisał na kaszel. Teraz sama już kupuję, bo jest bez recepty. A propos zamienników - sprawdź czy te zamienniki nie mają w składzie żółcieni pomarańczowej, która może powodować szereg działań niepożądanych. Na pewno pulneo ma ją w składzie, eurespal - nie wiem, ale wystarczy przeczytać skład na ulotce.

Gość Palmira
Jeśli na kaszel mokry to u mnie w domu i dla dzieciaków i dla nas podaje Bronchosol. Sprawdziłam różne a ten pasuje nam pod wieloma względami, bo nie tylko jest niedrogi i smaczny, ale i bardzo skoteczny zarówno dla maluchów jak i dla dorosłych. Jeśli na suchy kaszel to nie pomogę bo jeszcze sama poszukuje ideału.

Gość Eurydykata
Ja też unikam żółcieni pomarańczowej i podaje dzieciom fenspogal. Jest wolny od E110 i bardzo skuteczny. W sumie to daje go niezależnie od rodzaju kaszlu.