Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość metalówaa1994

Dlaczego niektórzy traktują metal jak przemijającą mode

Polecane posty

Gość metalówaa1994

czasami słysze od różnych 30 latków "tez słuchałem/słuchałam metalu ale już z tego wyrosłem". Przecież to pasja na całe życie. Jak widze moich rówieśników metalowców i myśle że sporo z nich w wieku 30 lat tez będzie tak p*******ć to chce mi sie rzygac,******* pozerzy.

Gość gość
uwaga, prawda objawiona za 3... 2... 1... bo z tego naprawdę się wyrasta

to czemu na koncertach często widze ponad 40 letnich fanów skoro niby z tego sie "wyrasta"? "wyrosnąć" moze tylko ktoś kto nigdy tak naprawde tej muzyki nie kochał. Zreszta czemu według ciebie można "wyrosnąć" z metalu? Wyrosnąc można z za małych spodni a nie z muzyki.

Gość gość
No ja cale liceum w glanach,ramonesce i czarnej szmince. Dzis mam 36 lat i wspominam to owszem z usmiechem, ale z 'bycia fanem' jednak sie zwykle wyrasta :-)

Gość gość
To może inaczej: wyrasta się z otaczania kultem jednego tylko gatunku muzycznego. Bicie pokłonów na jego cześć jest domeną dzieci/nastolatków.

"wyrasta się z otaczania kultem jednego tylko gatunku muzycznego" znam ludzi którzy przeczą twojej tezie. Ojciec mojego kolegi ma 45 lat a nadal "otacza kultem" metal, już od 30 lat i jest zagorzałym fanem. Moim zdaniem "wyrastają" tylko pozerzy którzy czuli potrzebe przynależności i wybrali subkulture metalową, ktoś kto naprawde jest fanem tej muzyki, mocno sie nią interesuje, stanowi ona jego główne hobby nigdy z niej nie wyrośnie, tak jak nie wyrośnie z zbierania znaczków, interesowania sie piłką nożną, historią, literaturą, fotografią czy czymkolwiek innym.

no właśnie hobby się w życiu zmienia, ludzie poznają nowe rzeczy, zmieniają się zainteresowania. Poza tym świat niedzieli się na infantylnych psychofanów i "pozerów", można lubić muzykę bez udziwniania.

Gość gość
Pozerzy? Aha, czyli w słuchaniu metalu chodzi o bycie true, a inaczej jest się pozerem :D Zmykaj do książek dziecko, takie tematy będziesz mogla zakładać za 10 lat, tak jak już ktoś ci napisał. Na razie jesteś gówniara i niewykluczone, ze za rok będziesz słuchac hip hopu. Zreszta ciekawa jestem bardzo co według ciebie oznacza meta? Korn? :D

no dobra dobra, zobaczymy za 10 lat. Może i jestem infantylną psychofanką, ale co w tym złego? Czy człowiek ma obowiązek bycia poważnym i dojrzałym? w każdym razie, do gościa wyżej, nie słucham Korna i nigdy nie słuchałam, hip hopu czasem słucham i nie wiem co w tym dziwnego, słucham głównie thrash/death metalu, ostatnio główie blackened thrash np Destroeyer 666 albo nowej fali thrashu np. Munic**al Waste. I nie jestem dzieckiem, jak nie umiesz liczyć to kup sobie kalkulator i oblicz sobie ile mam lat.

Nic z tym złego, ale nie miej pretensji do ludzi, że mają inne podejście do tego co im leci w słuchawkach.

Gość gość
bo metal to obciach

Gość gość
ale młoda jesteś. co w tym złego, że się wyrasta z pewnych rzeczy? ja w gimnazjum słuchałam hiphopu w LO metalu, a teraz juz mi to wszystko wisi, mam 26 lat i patrze z lekkim uśmiechem na te wszystkie subkultury. zresztą ja nigdy w 100 % do żadnej nie nalezalam, uważam że każdy powienien być przede wszystkim sobą, a nie elementem subkultury, partii, grupy, czy czegoś innego. Nie trzeba się ze wszystkim obnosić.

Gość gość
"bo metal to obciach" Może w twoich wiejskich kręgach to obciach. Ale i tak w obciachu nic nie przebije tego waszego disco polo :D

Gość gość
Teraz się pytasz co jest złego w twojej pasji, a chwilę wcześniej najeżdżałaś na innych, że to pozerzy. Żyj i daj żyć innym. Skoro c****szemy, że większość ludzi wyrasta ze swoich muzycznych zainteresowań to tak jest. Wszystko w życiu może zwyczajnie spowszednieć. Nikt nie ma o to do nikogo pretensji.

Gość gość
każdy rodzaj muzyki moze byc obciachowy, zależy od twórców i słuchaczy.. disco polo w załozeniu swoim jest obciachowe ( tak ja to w każdym razie odbieram).

Gość gość
jesli ktos traktuje te

Gość gość
disco polo na powaznie "słucham, kocham ".no to wtedy już mozna mówić o prawdziwym obciachu.

Gość gość
bo obecny metal to zgrzyty i wrzaski. Z tego się wyrasta a prawdziwa muzyka zostaje. Za parę dekad nikt nie będzie pamiętał zgrzytów i wrzasków,, podczas gdy reszta, na zawsze pozostanie legendą.