Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mnimka

Pomocy Jak sobie radzić z nudnościami w I trymestrze ciąży

Polecane posty

Już nie mam pomysłu, a to dopiero 7 tc :( Każdy silniejszy zapach wywołuje u mnie odruch wymiotny, nie jestem w stanie przełknąć niczego oprócz rosołu.... Biorę mamarin, łykałam świeży imbir, ale specjalnego skutku nie widzę :( Nie martwiłabym się tym wszystkim tak bardzo, gdyby nie fakt, że pracuję- nie bardzo mogę wziąć teraz wolne, a nie wiem jak wytrzymam w pracy, jeśli te nudnośc***otrwają jeszcze tydzień albo dłużej :(

Gość gość
diphergan pomaga

Gość gość
też przez to przechodziłam niestety nie znalazłam żadnego skutecznego rozwiązania. Lekarz prowadzący moją ciąże powiedział, że jak minie pierwszy trymestr to minie :) faktycznie tak się stało:-)

Hm, no gdybym ja nie pracowała to byłoby to do przeżycia, ale muszę pracować, więc nudności do końca trymestru nie wchodzą w grę :O Na razie nikt w pracy nie wie o mojej ciąży i chcę poczekać jakieś 3 tygodnie, więc nie mogę cały czas udawać, ze mam grypę żołądkową... Poza tym martwi mnie to ile jeszcze schudnę? Na razie mdłości mam od tygodnia i już schudłam 1,5 kg, to co będzie dalej? :(

diphergan - Stosowanie leku w ciąży ograniczone jest do przypadków, gdy potencjalne korzyści dla matki przewyższają ewentualne ryzyko dla płodu. No to chyba nie jest dobry pomysł? :O