Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaiodrażająca

blizny po wrastających włoskach

Polecane posty

Gość załamanaiodrażająca

Cześć. Od jakichś 2 - 3 lat obserwuje u siebie wrastające włoski. jestem blondynką, ale włosy na nogach i okolicach bikini są mocne i ciemne. po goleniu maszynką rano, wieczorem już mam tarkę na nogach. więc zdecydowałam się na depilator. i super, pomagał, ale po jakims czasie zauwazyłam w niektórych miejscach czerwone niewielkie bąbeki. jak zapalenie mieszka. po wyciśnięciu potrafił wyskoczyć nawet 1,5cm włos, często poskręcany , choć prostych też niemało. oprócz włosa było coś w rodzaju jakiejś ropy? i resztek cebulki? nie wiem co to. stosowałam regularne pilingi mechaniczne, gąbkami, kawą, kosmetyczne, no wszystkie. tyle, że mam okropny, przeokropny zwyczaj wyciskania i dłubania. zaczęłam sama już szukać tych włosów, jak nie chciały wyjść po dobroci to wyciągałam je igłą, dłubałam pęsetą. zwłaszcza te, które rosły tak 2 - 3 mm pod naskórkiem prosto, wzdłuż nogi, że widziałam je tam głęboko i skrobałam, zeby je wyjąć do tego stopnia mnie to denerwuje. ostatnio okolice bikini też dotknął ten problem. i tak jak na łydkach i miejscami udach mi to nie przeszkadzało aż tak, choć ciężko było pożegnać się ze spodnicami. tak tutaj już tego nie zniosę. narobiłam sobie dziur, blizn. chcę z tym skonczyc. i stąd pytanie

Gość załamanaiodrażająca
Może też jakieś porady związane z depilacją, zależy mi żeby gładkość się długo utrzymywała, nie stać mnie na laser, kremy średnio mi odpowiadają, piecze mnie skóra. a pasta cukrowa w domu mi jakoś nie idzie, mimo wielu podjętych prób, a w gabinecie jest za droga. Już nie wiem co robić, czuje się odrażająca dla mojego chłopaka :( POMOCY :(

Gość załamanaiodrażająca
Czy jest jakakolwiek szansa na pozbycie sie tych dłubanych blizn ????? :< na tym zależy mi najbardziej. mając 20 lat, nie chce kochać się z chłopakiem przy zgaszonym świetle :(

Gość gość
to po co dłubałaś???

Gość gość
Też miałam takie blizny, też głupia dłubałam. Blizny same zjaśnieją, z roku na rok będą bledsze. U mnie tak było, 2 lata męczylam się w spodniach ale potem już blizny przestały być widoczne. Możesz oczywiście się wspomóc maściami rozjaśniającymi blizny (typu Cepan), świetne są kwasy ale to u kosmetyczki, sama nie kombinuj bo zaszkodzisz sobie bardziej (no, chyba że kupisz sobie tonik z kwasami).

Gość DariaOO
Ja tez miałam problem z wrastającymi włoskami po depilacji, ale zaczęłam stosować preparat tuż po zabiegu, który przeciwdziała powstawaniu problemu. Jeśli chodzi o niwelowanie blizn to skuteczny jest ten krem - www.skracaj.com/9f69.html . Moja znajoma go stosowała, gdy miała lekkie blizny po trądziku, czy po oparzeniu, już nie pamiętam, ale ważne, że te blizny jej po jakimś czasie zanikły.

Gość gość
Daria jak nazywała się ten preparat zapobiegający wrastaniu?

Gość Marta19802
najlepsze produkty na wrastające włoski jakie stosowałam ma Bump Eraiser, na prawdę działa, poleciła mi go moja kosmetyczka i jestem bardzo zadowolona