Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najpopularniejsze imiona 2013go roku_zgadnijcie jakie

Polecane posty

Gość ex_debill_znowu_po
Julia zdetronizowana! łaaał:)

Gość gość
Mój syn ma na imię Jakub . W tym roku będzie miał 15 lat. To imię jest bardzo popularne od wielu lat . U niego w klasie jest jeszcze 3 Jakubów.

Gość gość
Ja mam 32 lata a w mojej klasie w podstawówce było czterech Jakubów :)

Gość gość
w latach 80 nikt nie nadawał Lena bo to jednoznacznie kojarzyło się z Rosją. Lena to ruskie imię przecież, ale teraz, kiedy serial "wyświęcił" to imię dużo rodziców bez wyobraźni daje to imię. Taka masówka.

Gość gość
Mój synek ma 10 lat nazywa się Henryk po tragicznie zmarłym tesciu i to imię jest niepowtazalne w całej szkole jest tylko 1 wszyscy go znają i mówia zdrobniale HENIO HENUŚ A JAK ROZRABIA HENIEK I GDY W SZPITALU GO PRZYNOSIŁY PIELĘGNIARKI TO SIĘ SMIAŁAM A TERAZ NIE ZAŁUJĘ BO MA ORGINALNE IMIĘ.....

Gość gość
ja tam mam Jakuba :) dowiedzieliśmy się jakie to imię popularne dopiero jak je wybraliśmy, jakoś się wcześniej nie zastanawiałam nad tym. A że to było jedne z dwóch imion jakie TYLKO wchodziło w grę (inne jak mi się podobały, to mężowi nie i odwrotnie) to miałam do wyboru Robert lub Jakub, a że Robert nam obojgu podobał się mniej to zadecydowaliśmy Jakub Robert. Dopiero potem słyszałam wszędzie "Kubusiu..." :) przynajmniej dziewczyny nie będą miały problemu z zapamiętywaniem imion :)

Gość gość
a w jakim serialu byla/jest Lena?

Gość gość
W "M jak miłość" i w "Na dobre i na złe". Innych nie oglądam, ale może i jeszcze gdzieś indziej jest...

Gość gość
Lenka podzieli za jakiś czas znienawidzonej Nikolki :)

Gość gość
# los

Gość gość
Moja bratanica ma na imię Lena, ma 19 lat

Gość gość
Moja sąsiadka ma 3-letnią Julię i półroczną Lenę :). To już zalatuje lekkim brakiem wyobraźni.

Gość gość
Lenka z "M jak miłość " to zdrobnienie. Ona jest Magdalena na cześć przyjaciółki Kingi- Madzi Marszałek.

Gość gość
Teraz weszedl taki przepis ze mozna nazwac dziecko Kuba a nie jakub wiec pewnie Kuba bedzie krolowal w 2014

Gość gość
A ktoś z rodziny (akurat od kilku lat mieszkają za granicą, ale do Polski przyjeżdżają na święta, wakacje itp.) ma córki: Zuzię, Julkę i Maję. ehhmmm Dla mnie brak wyobraźni..i jakiś własnych wyborów. _ I niedawno spotkałam pewnych ludzi.. mają niespełna 16 miesięczną Maję i malutką Nikolę.

Gość gość
ja mam na imię Zofia i zawsze nienawidziłam tego imienia. wiem, że jak teraz tych Zoś od cholery to już nie będą się wyśmiewać tak jak się wszystkie Kasie, Ole i Angeliki wyśmiewały ze mnie, ale i tak im współczuję...

Gość gość
moja znajoma ma ośmioletnie bliźniaczki Julkę i Amelke :D

Gość gość
A co to dzieciom przeszkadza, że kilka w klasie ma tak samo na imię? Przecież dzieci się bardziej śmieją z tych, co mają wg nich dziwne i rzadkie imię. Wiem, bo mam dużo dzieci w rodzinie i tak właśnie jest. Jedna siostrzenica ma w klasie 3 roksany i jest ok, za to doszła w tym roku do nich halinka to ja dzieci wyśmiewały.

Gość gość
Bzdura.. dzieci nie śmieją się z tym, którzy mają "dziwne" imię, ale bardziej z tego, jak taka osoba się zachowuje.. czasem w parze idzie "rzadko nadawanie dziś" imię + nieodpowiednie (śmieszne, dziecinne itp.) zachowanie. dla przykładu: Kacper- no tragedia.. dziecko 6 letnie o zachowaniu 2 latka, nie potrafił się ubrać, znaleźć sobie miejsca do siedzenia w sali, odpowiadać na proste pytania, robił kupę w majtki, piszczał itp. I dzieci to widziały i odpowiednio reagowały. Ania- 6 latka płacząca za matką, dokuczająca mocno innym dzieciom, bardzo słaba pod względem dydaktycznym, przeszkadzająca innym, złośliwa.. dzieci jej nie lubiły, odsuwały się od niej, po swojemu komentowały jej zachowanie, bywało, że śmiały się z tego, co robiła czy mówiła, po przeniesieniu do innej grupy (na prośbę mamy), sytuacja taka sama Vanilia- 6 lat, płakała ciągle za mamą, nie chciała brać udziały w wyjściachz grupą np. na koncert, jeśli mama nie szła, bardzo bała się rozstań.. oprócz tego normalna dziewczynka, pogodna, radosna, uprzejma, dzieci bardzo ją lubiły Aurelia- 6 lat, wiecznie uśmiechnięta, pomagała innym, lubiła wszystkie dzieci, zdolna, ułożona.. bardzo lubiana przez dzieci. _ To przykłady sprzed kilku lat (różne grupy, różne roczniki).

Gość gość
Imię Kuba czy Ola można nadać już od wielu lat.