Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy ZUS wypłaca pieniądze

Polecane posty

Gość gość

Na początku miesiąca, bliżej 10 czy kiedy????? Od czego to zalezy???

Gość gość
Ja macierzyński dostaję zawsze w okolicach 27go.

Gość gość
A dziewczyny, które są na zwolnieniu??? W styczniu powinien wypłacić mi zus i nie wiem czego mogę się spodziewać i kiedy to będzie

Gość gość
jeżeli masz normalną umowę a jesteś na L4 ciążowym to ZUS wypłaca pieniądze zakładowi, a zakład Tobie i przeważnie jest tak że jak miałaś wypłatę do 10go każdego miesiąca to tak ją dostaniesz. Ja dostawałam od firmy w której pracowałam, potem przeszłam na ZUS (umowa do dn. porodu) i macierzyński mam wypłacany w ok 24 każdego miesiąca.

Gość gość
Tak mam umowę na czas nieokreślony. Od pracodawcy już dostałam za pierwsze dni a z tego co mi wiadomo po miesiącu już płaci tylko zus i to mi bezpośrednio a nie przez zakład pracy??? Dodam, że na zwolnieniu jestem od 7 listlpada. Pracodawca wypłacił mi za listopad a teraz co? Możliwe że nawet miesiąc będę czekać aż zus mi wypłaci za grudzien?

Gość gość
Mi normalnie zaklad pracy wyplaca a on sobie poznie z zusu odejmuje od skladej jakie odprowadza

Gość gość
zus płaci w ciągu 30 dni od dostarczenia zwolnienia. ja zawsze dostaje ok 26-27 dni po tym jak zanoszę zwolnienie.

Gość gość
zakład pracy wypłaca chyba wtedy jak zatrudnia powyżej 20 osób

Gość gość
03.01.14 dzięki za odpowiedź, zaraz zadzwonię do pracodawcy i zorientuję się kiedy dostarczył zwolnienie. A Ty sama dostarczasz do ZUSu??

Ja mam od Października kontrolę ZUSu na głowie i jeszcze nic nie dostałam i jeszcze do połowy stycznia będą kontrolować je/bce jaskiniowe :P ale moje koleżanki dostawały w tym terminie co była wypłata w naszej firmie.

Gość gość
Zanoszę do swojego pracodawcy, ale on zanosi do zusu tego samego dnia lub następnego.

Gość gość
daga a czemu masz kontrolę??

Gość gość
Aha a tak się zastanawiam czy można samemu zanieść do ZUSu, u mnie sie o coś doprosić to masakra

zakładałam już temat o tym bo chciałam wiedzieć czy któraś też miała i kiedy dostała kasę :P mam kontrolę, bo za krótko pracowałam.... myślałam, że będę jak te ciężarówki z amerykańskich filmów i wejdę na K2, z hantlami w dłoniach jednocześnie pisząc służbowe maile, po czym skoczę z tej góry ze spadochronem i zrobię salto lądując a to wszystko w 40tc i 8cm rozwarciem.... a tu kurde się okazało, że jednak nie i muszę odpoczywać :P