Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem co wybrać

Polecane posty

Gość gość

Czy opłaca się kupować wózki 3w1??? Są waszym zdaniem funkcjonalne itd? czy lepiej 2w1 a fotelik osobno

Gość gość
też jestem ciekawa, ja mam upatrzony 3w1, ale chętnie poznam opinie mam

Gość gość
zależy kiedy się dziecko urodzi - gdzie się mieszka itd - no i czy chce się kupić wypaśny fotelik samochodowy czy ten z wózka wystarczy.. ja miała 3w1 - synek ur w październiku - całą zimę w gondoli, od wiosny do ok 2 latek w spacerówce - fotelik samochodowy używany często - w aucie i jako bujak u znajomych czy rodziny ..

Gość gość
Ja mam termin na kwiecień, wózek, który mi się podoba ma gondolę 85 cm, fotelik - o nim nie ma zbyt wielu opinii na necie. Powiedzcie, czy rzeczywiście jest różnica między tymi fotelikami z kompletu a tymi np. maxi cosi ???

Gość gość
ja miałam 3w1 i byłam i jestem zadowolona. Na początku gondoli używałam na spacery, a najwięcej zimą jednak fotelika samochodowego, który nakłada się też na spacerówkę więc wygodne gdy spacery łączy się z przewożeniem autem, wtedy nie było mowy bym targała gondolę ze sobą. Gondolę na początku odczepiałam w domu i używałam często jako łóżeczka w salone, gdy córeczka leżała w trakcie dnia blisko nas. Tam też przez pierwszy miesiąc czuła się bezpiecznei i nawet przez pierwsze dni kładliśmy tę gondolę do łóżeczka, bo nie chciała leżeć w łóżeczku dużym :) więc polecam

Gość gość
aha, tego fotelika z wóżka, używaliśmy w aucie do 6,7 mca życia. Potem kupiłam fotelik dla starszych i cięższych dzieci (ten jest do 10 kilo)

Gość gość
różnica jest taka- nie wszystkie foteliki, które są ładne są bezpieczne. najważniejsze jest to, czy fotelik ma atest czy nie - i nie mówię tu o spełnianiu podstawowych norm tych unii europejskiej - chodzi o testy w czasie potencjalnego wypadku. foteliki maxi cosi do tanich nie należą, ale spełniają odpowiednie normy bezpieczeństwa. ja swój fotelik wybrałam z pomocą tej strony: http://fotelik.info/ - też na początku chciałam 3w1, w końcu kupiliśmy wózek osobno i fotelik maxi cosi z bazą isofix. wiele z wózków 2w1 ma możliwość dokupienia adaptera, tak, żebyś mogła zamontować na spokojnie w stelażu nosidełko z samochodu. Uważam, że to jest super rozwiązanie - fajnie sprawdza się np w sklepie - nie musisz przekładać dziecka z fotelika do wózka, tylko go przekładasz w foteliku który wpinasz do stelaża. Do tego dużo łatwiej jest manewrować takim wózkiem pomiędzy regałami i sznasa na to, że maluch się zdenerwuje podczas przekładania z samochodu do wózka jest dużo mniejsza :P

Gość gość
ach i jeszcze - fajna sprawą jest baza do samochodu, tylko w nią wstawiasz fotelik i nie trzeba kombinować z zapinaniem fotelika pasem samochodowym - też ułatwia życie ;)

Gość gość
Mi się podoba bebetto nico 2w1 i chyba na niego się zdecyduje, czytałam, że ma możliwośc zamontowania fotelika to może będę zadowolona :)

Gość gość
no jak dużo jeździcie itd to polecam 3w1 bo zabierasz ze sobą tylko stelaż i wpinasz fotelik - a tak to wozić gondole czy spacerówkę to dobre kombi musi być

Gość gość
gość wyżej ma rację - najważniejszy w foteliku jest atest, a tak naprawdę większość z nich ma adaptery które domontujesz sobie do wózka. bebetto nie polecam bo zaczął nam strasznie piszczeć po 2 miesiącach i tak piszczy do dziś...