Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w jakim rozmiarze kupić ciuszek

Polecane posty

Gość gość

wybieram się w odwiedziny do kuzynki która tydzien temu urodziła dziewczynkę, mała miała 57 cm długości i ważyła 3100g , nim się wybiorę to pewnie jeszcze dobre 2 tyg, czyli dziecko będzie miało ok 1 miesiąca. w jakim rozmiarze powinnam kupić jakiś ciuszek żeby malutka miała na sobie chociaż parę razy ale żeby też nie był za wielki, myślałam o 68 ale na metkach jest że to rozmiar na 6mcy, czy 62 nie będzie za małe? jak radzicie?

Gość gość
kup nawet za duże, dzieci szybko rosną.

Gość KarolaMu
ja bym kupiła na 68,bo na teraz pewno kuzynka ma dość ciuszków z wyprawki a potem się może bardziej przydać

Gość gość
kup 68, przyda sie napewno,dzieci szybko rosna

Gość mama Zet
Kup większe, minimum rozm. 68, i przede wszystkim patrz na to jaka mniej więcej pora roku powinna przypadać pod dany rozmiar ubranek dla dziecka. Rozmiar 68 jest dla dzieci od 3 do 6 miesięcy, rozm. 74 - od 6-9 m-cy, rozm. 80 od 9-12 m-cy. Jeśli chcesz kupić rozmiar 68 to możesz spokojnie bluzę/sweterek kupić bo wtedy akurat na wiosnę będą ;).

Gość gość
dziękuję wam bardzo , tak jak myślałam jednak 68, pozdrawiam

Gość gość
Dziecko dziecku nierówne, ale zawsze lepiej kupić coś większego.. :) Mój syn ma 12 miesięcy, a nosi ubranka 62, 68 i tylko niektóre (takie mniejsze) 74.