Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy tez uwazacie ze kobiety maja gorzej na rynku pracy

Polecane posty

Gość gość

Sprzatanie, kelnerowanie, praca w sklepie....wszystko za minimum, prace ciezkie, fizyczne i po paru latach problemy ze zdrowiem. A wiele kobiet w ogole pracy znalezc nie moze....Te zas, ktore pracuja to przy pracy po 40-50 godz tyg za minimum nie ma sie ani sily ani pieniedzy na ksztalcenie...Kobiety maja bardzo ciezko w obecnych czasach

Gość gość
ale ty zawsze mozesz dać tyłka za kase :p

Gość gość
Ale nie kazda chce byc DZIWKA !

Gość gość
Tak :(

Gość gość
Rozumiem, że mówisz o grupie kobiet bez żadnego wykształcenia, umiejętności i zaradności. Myslisz ze facetom z tej ligi jest łatwiej o pracę? Na takich ludzi czekają proste, wyczerpujące fizyczne pracę, za które nikt dużo nie zapłaci bo może je wykonywać każdy

Gość gość
up

Gość gość
Nie, nie uwazam tak

Gość gość
nawet wyszktalconym kobietom po 40 tc e i 50 tce -oferuje sie gowniane prace

Gość gość
jedna pani księgowa po 40ce powiedziala ze kiedy zarejetrowala sie w posredniaku to myslala ze posla ja na kursy i staze zwiazane z jej zawodem i w ysksztleceniem a ja skierowali na staz dla recepcjonistki -masakra

Gość gość
mediow nie sledzicie- kobiety po 40 tc ei 50 tce-po stracie pracy -nawet jesli byly pracownicami umyslowymi , kierowniczkami, specjalistkami -to oferuje sie im jakąś gówniana robote

Gość gość
A myslisz ze facetom co sie oferuje?

Gość gość
ale kobiety stanowia wiekszosc bezrobotnych ,sa dluzej bezrobotne sa pierwsze do zwolnienia i ostanie do zatrudnienia i zawsze za te sama robote zarabiaja mniej niz faceci

Gość gość
Z tym ostatnim sie zgodze, ale wcale sie nie dziwie, choc jestem kobieta. Ja nie mialam nigdy problemow ze znalezieniem pracy i nie zarabialam mniej niz faceci. Ale wszystkie mi znane kobiety ktore mialy wspomniane klopoty - byly wygodnickie (np. ja jakos moglam dojedzac do pracy 2h albo pracowac w weekendy, znajomi faceci tez - kolezanki jak im mowilam o tej ofercie, krecily nosem, ze daleko, ze wola mniej zarabiac, ale ma byc blisko i latwa praca) - non stop braly urlopy i robily problemy w pracy z powodu posiadania dzieci. Czasem faktycznie dzieci byly chore - no ale to wybor tych kobiet i ich mezow, ze to one szly na zwolnienia a nie mezczyzni. Czesto jednak bylo to lenistwo, prozniactwo, wygodnictwo.

Gość gość
a skad wiesz! ze to bylo lenistwo? mieszkalas z nimi?

Gość gość
ale pracodawcy najczesciej oferuja kobietom g******e pensje

Gość gość
no

Gość gość
non stop braly urlopy i robily problemy w pracy z powodu posiadania dzieci. Czasem faktycznie dzieci byly chore - no ale to wybor tych kobiet i ich mezow, ze to one szly na zwolnienia a nie mezczyzni. Czesto jednak bylo to lenistwo, prozniactwo, wygodnictwo. xxx mam nadzieję, że jak ty będziesz miała dzieci i zachorują to też będziesz wyzywana od leni i próżniaków - życzę z całego serca!

Gość gość
prac a kobiet wiąze sie z niskimi pensjami, wyzyskiem dyskryminacja mobbingiem i molestowaniem seksualnym

Gość gość
Stad wiem, ze jak narzekaly, ze nie ma zadnej pracy i podalam im namiar na miejsce, gdzie ja pracowalam (a poszukiwali jeszcze innych osob), to mi odpowiedzialy, ze nie chce im sie pracowac tak daleko, w tych godzinach i dniach. Szukaja mianowicie pracy max pol godziny od domu wylacznie od 8 do 16 i tylko od poniedzialku do piatku, zeby miec czas na spotkania ze znajomymi i piwko po pracy. To jak to przepraszam nazwac?

Gość gość
chodzi mi o ta czesc o dzieciach.

Gość gość
Ciekawe jak Ty bys zareagowala gdybys miala kolezanki ktore beda wymagaly, zebys - zakladajac, ze nie masz dziecka - brala zawsze urlop zima, bo one musza latem pojechac, brala wszystkie nadgodziny, pracowala we wszystkie Wigilie i do tego codziennie kryla je i pracowala tez na ich rachunek aby mogly sobie wyjsc o 12 aby zdazyc odebrac dziecko z przedszkola na sasiednim osiedlu czynnego do 17... Poza tym takie rzeczy jak krotszy czas pracy to sie z szefem zalatwia. Btw. kolezanki mi nie groza, w pracy mam SAMYCH KOLEGOW.

Gość gość
Moze jak moje dziecko zachoruje bede sobie pracowac w domu - bo mam taki zawod, ze moge to robic, a moze moj facet wezmie sobie wolne? W koncu dziecko nie wzielo sie z powietrza, ma nie tylko matke, ale rowniez ojca, ktory tez moze wziac sobie wolne, prawda?

Gość gość
na serwisie www.PlanPraca.pl można bez przeszkód wyszukać zawsze aktualne oferty pracy z polski i z zagranicy