Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowawatroba

Jak myślicie

Polecane posty

Gość nowawatroba

Jak myślicie ile schudnę (46kg, 158, mala masa miesniowa) jedządz tylko mięsa i warzywa? Zrezygnuje całkowicie z nabialu i węglowodanów prostych jak i złożonych do 25 stycznia? Zamierzam też ograniczyć kalorie do 800 dziennie, bo gdy tniemy węgle jedzenia i tak wychodzi dużo :) co myślicie, ile schudnę dokładając do tego 30 minut ćwiczeń dziennie? Przykładowy jadłospis: 1) jajecznica na teflonie z odrobiną cebuli i szynką 2) Sałatka gyros (kurczak smażony na lyżce oleju z przyprawą gyros, kapusta pekinska, papryka, ogrek kiszony, cebula, ketchup, majonez) 3) ryba po grecuk (bez panierki) 4) dwie godziny przed snem pije codziennie siemie lniane 1l wody dziennie + jedna czerwona herbata i jedna zielona dziennie. Tyle plynow wystarczy na moją masę. O 20 ćwiczenia chcę dodać że jestem po bardzo dużym spadku masy po przeszczepie wątroby (34 kg/158cm) i szybkim przytyciu do 46 kg z tym że mam malo mięśni i wiotkie cialo z powodu wprowadzeniu nieodpowiedniej diety po tym jak tyle schudlam.. Dodam że chce zmien moj tryb życia na cale zycie, a nie tylko schudnąć. Jednak do konca stycznia schudniecie do przynajmniej 42 kg to piorytet, pozniej zamierzam wprowadzic węgle złozone w postaci owsianek, chelba orkiszowego i bułek żytnich oraz brązowego ryżu. Co wy na to?

Gość nowawatroba
I właśnie, bo na pewno ktoś coś powie na temat 3 posilkow dziennie: mnie to wystarcza, jestem niska, uczę się, dużo chodzę, ale to zdecydowanie w sam, raz dla mnie, i jest to dla mnie mniej uciążliwe wiec nie widzę sensu w wprowadzanie 5 posiłkow

Gość gość
Ale czemu te posilki taki tluste ..salatka z gyrosa...w tym smazony kurczakmi majonez, i ryba po grecku....

Gość gość
I taka dieta po przeszczepie watroby...nie powinnas skonsultowac tej twojej diety z lekarzem.

Gość nowawatroba
Kurczak smazony na lyzce oleju ludzie... A do gyrosa ja dale diwe lyzki majonezu a nie caly sloik, ale zalozmy ze moge dam jogurt zamiast majonezu. Ale jak sie rezygnuje z majonzu to potrzebne sa tluszcze. A tak na marginesie po przeszczepie watroby nioe jest wymagana dieta lekkostrawna! Najpierw sie upewnijcie potem komentujcie, jesli o wątrobe chodzi jestem chodzącą encyklopedią :) fajnie jakby wypowiedzial sie ktoś kto miał stycznośc z dietami niskoweglowodanowymi i wie o co chodzi

Gość nowawatroba
Moja sałatka z gyrosa ma na 100 g 66 kcal i 3,9g tłuszu na 100 g więc jest baaardzo lajtowa :)