Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusozobkufmam

Po co pisać o ilości zębów dziecka na Facebooku

Polecane posty

Gość gość
A macie może tak, że odechciewa wam się utrzymywanie kontaktu z osobami, które tak świrują na Facebooku ;) Bo ja mam taką jedną osobą, swego czasu nawet bliską koleżankę, ostatnio nie mam ochoty na kontakty z nią, jak widzę, co poczynia na fb, ale nie wie czy już nie idę w przesadę ;)

Odechciewa się owszem.... Ludzie wypisują na swojej tablicy żale na małżonków albo fochy do sobie tylko znanych "kretynów i idiotów" którzy coś tam im zrobili czy powiedzieli nie wtajemniczając reszty o kogo chodzi ale jednak czekają na lajki... to jest masakra!

Gość dusozobkufmam
Mi też się dziwnie robi, jak ktoś tuż po ubraniu dziecka po urodzeniu ze szpitala wysyła zdjęcie :O

Gość dusozobkufmam
Heh jak żyć :D Przykro patrzeć, jak to ludzie "inteligentni" robią, ale chyba tak leczą kompleksy, udowadniają sobie i innym, że ich życie ma sens...już nie wiem, jak to tłumaczyć...

Do mnie ostatnio koleżanka mówi "No dodaj jakieś zdjęcia z brzuszkiem w końcu na FB, pochwal się, bo wszyscy dodają, a Ty musisz mieć zaniżone poczucie własnej wartości chyba"........ Zapytałam po co? przecież mnie widzi teraz (przed biblioteką stałyśmy) w ogóle mieszka niedaleko i widzi mnie co drugi dzień. załamałam się..... :P

Gość dusozobkufmam
Też bym się załamała :P

Mnie nie irytują zdjęcia dzieci (chyba, że codziennie 10, albo jakieś nago czy kompromitujące). Wkurza mnie zamieszczanie USG i zdjęcia, gdzie nie widać nawet brzucha a opis : z małą niespodzianką w brzuszku :O

Gość dusozobkufmam
Mnie koleżanki męczyły o zdjęcie malucha, niedoczekanie ich :D, to nie jest zwierzak na wystawie :D

Gość dusozobkufmam
Jeszcze tak z innej beczki, to ostatnio widziałam zdjęcie mandatu :D, nie wiedziałam czy śmiać się, czy płakać :D

Gość dusozobkufmam
morrgina, najgorzej to jak są i żenujące zdjęcia i niskie opisy, padaka ;)

Gość gość
Z tego co sie orientuje choc slabo znam facebooka bo jestem tam malo aktywna to mozna sobi tam odznaczyc ze nie chce sie ogladac aktywnosci danej osoby... klikacie i po problemie. Ja prawie nie wrzucam zdjec na fb ani swoich z wakacji ani ze swiat ani z dzieckiem ani samego dziecka. Wrzucilam fotke jak sie maly urodzil zeby niejako poinformowac ze mam syna bo niektorzy nie wiedzieli nawet ze bylam w ciazy. Potem odkrylam ze moge udostepnic ja tylo bliskim znajomym. Cenie sobie swoja prywatnosc, ale nie denwrwuja mnie fotki cudzych dzieci bo kazdy jest swoim dzieciem zachwycony i uwaza je za 8 cud swiata i chce sie nim pochwalic i to jest normalne. Natomiast zupelnie nie rozumiem informowania na fb o tym co sie dzis jadlo na obiadek i ze bylo sprzatankio iteraz jest piwko z kolegami.

Gość gość
Kiedys moj wspanialomyslny znajomy umiescil zdjecie syna na nocniku z podpisem" w koncu powiedzial : mamo kupa! " :( po 10 min. Wspawil zdjecie nocnika z kupa, rzut z lotu ptaka :( to byl najwiekszy hardcore jaki widzialam. Zdazylo mi sie tez ogladac naga piers kolezanki obok ktorej lezal nagusienki noworodek z nieprzecieta jeszcze pepowina :(

dusozobkufmam - koleżanki męczyły Cię o zdjęcie dziecka? niech się umówi jedna z drugą, ruszy tyłek i pójdzie z Tobą na kawę jak jest taką koleżanką, albo Cię odwiedzi, a jak nie jesteście sobie aż tak bliskie, to po kij im to zdjęcie? Straszne co się porobiło, każdy się wybebesza i jeszcze oczekuje tego od innych, a kiedy się nie wybebeszamy to wielkie kminienie "coś z nią nie tak, ma kompleksy, wstydzi się, ukrywa coś" smutne ale tak jest

Gość dusozobkufmam
To już jest debilizm nad debilizmami goły noworodek z nieodciętą pępowiną:O

Gość dusozobkufmam
daga, a ja to interpretuje odwrotnie chwali się dzieckiem w necie coś z nią nie tak :D

Gość dusozobkufmam
Piszę o zdjęciach dzieci i opisach o nich, bo to mnie szczególnie rusza, że coś się ujawnia o niewinnych istotach, które nie mogą zaprotestować.

Gość dusozobkufmam
Koleżanki tylko do oglądania zdjęć ;) O właśnie koleżanka wrzuciła film z kąpieli 8 miesięcznego dziecka ;)

Gość gość
Dla mnie go tez jakis " rodzaj " kompleksow. Pokazac calemu swiatu jakie z******te zycie prowadzimy. Wszystkie te zdjecia w miniowach na tle plazmy na raty z dzieckiem w dresie adidasa z lumpa na rekach.

Gość dusozobkufmam
Swego czasu fb był do dzielenia się informacjami o wydarzeniach, jakieś grupy z hobby, ewentualnie promowanie swoich poczynań zawodowych, artystycznych. Ale jak na dobre zdechła nasza klasa, hmm jakieś 2, 3 lata temu, to się zrobił eksodus do facebooka mamusiek, które głównie trudnią się na portalach wrzucaniem zdjęć pociech, no i się zaczęło ;)

Gość dusozobkufmam
Dla mnie to jak nie ma wcale zdjęcia głównego, to coś nie tak ;), ale jak nie dodaje innych zdjęć, to już norma ;)

Gość gość
Introwertyk nigdy nie zrozumie ekstrawertyka i na odwrót. Możecie się godzinami wywodzić w tym temacie....

Gość dusozobkufmam
Hmm czy tu chodzi o introwertyzm i ekstrawertyzm, no pewnie po części tak...ale jak się nad tym zastanowię, to te introwertyczne osoby,które znam tez potrafią wrzucać dziwne fotki :)

Ostatnio czytam na tablicy takie posty mojej znajomej. "Lezka w oku znow sie zakrecila dzieki biciu serduszka malenstwa" "nio i Wiki będzie mieć brata Olka:*kocham" "Nie ma to jak na poprawe humoru usłyszeć bicie serduszka Olka" i takich jeszcze 12 z rzędu jakby kto nie zauważył i żeby ktoś wreszcie uwagę zwrócił ale nic, więc ostatecznie sama sobie je ZALAJKOWAŁA ahahaha :P

Gość dusozobkufmam
daga, bo to też jest tak, że ogólnie jest parcie na osiągnięcia życiowe ;), a dziecko to też osiągnięcie ;) i trzeba się pochwalić :D

Gość piri piri
Mam znajomą, która potrafi wrzucić na facebooka nawet z 50 zdjęć swojego dziecka tygodniowo. Ale największy szał był jak poinformowała o swojej drugiej ciąży wrzucając zdjęcie testu ciążowego.

Gość gość
Ja też nie wstawiłam żadnego zdjęcia mojego syna, będzie miał 3 mies to pytali się mnie czy jest chore a może takie brzydkie że go nie pokazuje

Gość gość
Bo niektore kobiety maja galarete zamiast mózgu po zajsciu w ciążę

Gość gość
dzis kolezanka wstawila 9 tzw samojebek z corka.zmienial sie tylko kat trzymania telefonu i miny ktore robila.corka za wiele sie nie ruszala bo ma chyba dopiero z miesiac wiec w sumie to 9 takich samych zdjec,zrobionych kiepskim telefonem w ciemnym pokoju . po cholere wrzucac jakies rozmazance,po cholere wrzucac kilka takich samych zdjec.

Gość gość
ta i na pewno większość piszących tutaj ma fb i pełno zdjęć swoich bachorów

no tak jest parcie na osiągnięcia, dobrze to ujęłaś ale co będzie jak coś (odpukać) pójdzie nie tak? przecież to dopiero 6tc był jak zaczęła trąbić, a znajomych 332 osoby? Też zatrąbi jak poroni? to już nawet nie o to chodzi ale ja sama głupio i źle bym się czuła i jeszcze bardziej by mnie to dołowało, że tak wrzeszczałam i wszystkich powiadomiłam, a teraz co?