Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko w foteliku

Polecane posty

Gość gość

Witam, nie mogę znaleźć konkretnych informacji na temat używania fotelików i siedzisk w samochodach dla dzieci. Mianowicie chodzi mi o to od kiedy dziecko może jeździć już tylko w siedzisku i czy można je ustawić z przodu obok fotela kierowcy? Są to dla mnie ważne informację,wiec z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
nie ma granicy od ktorej dziecko na samej podstawce, ale przepis wyraznie mowi ze na podstawce na przednim nie wolno

Gość gość
ja mam 6 letnie dziecko i jeździ w siedzisku ale nigdy na przed im siedzeniu

Gość gość
Mieliśmy juz ze 3 kontrole drogowe i żaden policjant nie mówił ze za wcześnie na siedzisko.Wiem ze pasy muszą przechodzić przez klatkę piersowa dziecka nigdy na pozomie szyjki

Gość gość
Na siedzisku od 130 cm chyba

Gość gość
A jak to jest z jazdą na przednim fotelu? Kodeks znów mówi jasno: "Kierującemu pojazdem zabrania się przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego". http://moto.pl/MotoPL/1,131413,13456161,Zapnij_dziecko_w_foteliku.html w takim razie jak mówią przepisy?

Gość gość
Na fotelik.info mozesz znalezc sporo na temat fotelikow :)

Gość gość
w każdym nowo kupionym foteliku lub nosidełku masz instrukcję obsługi. nie wszystkie foteliki i nosidełka są takie same , więc nie sugeruj się indywidualnymi opiniami. idź do sklepu i sprawdź