Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bonapetit111

NUTRAMIGEN problem z receptą od lekarza mimo alergii dziecka

Polecane posty

Gość Bonapetit111

Witam, pytanie do mam które stosują Nutramigen. Córka pije go od początku obecnie już "2," mamy zaświadczenie od alergologa że dziecko ma alergię i ma pić to mleczko, ale.....pani doktor pediatra wypisuje nam max 2 opakowania co starcza na 6-8 dni i tak latamy do ośrodka zdrowia jak wariaci, a gdy chcieliśmy więcej bo były święta to wysłuchujemy że dziecko za dużo mleka pije itd. (pije tak jak wskazania na opakowaniu). Kurczę też tak macie czy my tak źle trafiliśmy? Ile mleka może lekarz jednorazowo wypisać?

Gość gość
U mnie nie było problemu, ile chciałam tyle wypisywała, zazwyczaj prosiłam o 10 sztuk. Dziwna lekarka. Też miałam skierowanie og gastroenterologa. A nie możesz zmienić pediatry

Gość mama malej kajci
mam do was pytanie kobietki ile kosztuje nutramigen?? Bo mojej malej zaczelo wyskakiwac cos i juz jestem prawie pewna ze konieczna bedzie zmiana mleka. Jaki jest koszt i za ile gram?

Gość gość
37 zł bez recepty, a 3,20 zł z receptą za 400 g

Gość gość
bez recepty chyba około 50 zł na receptę niewiele.

Gość Bonapetit111
Bez zniżki kosztuje 39 zł a ze zniżką "1" - 9zł a "2" - 3,20 zł ale jest tylko na receptę. Byłam u drugiej lekarki w ośrodku to też musiałam się głupio tłumaczyć ile dziecko je co na obiadki itd...ajak pije więcej niż na opakowaniu to mam kupić sobie je na 100% wariactwo jakieś...Do innego pediatry musiałabym się przenieść do innej miejscowości

Gość kacefirek
witam, mamy do oddania puszkę Nutramigenu. data ważności 07.2014

Gość kacefirek
tel. 790004015

Gość gość
po co nutramigen ? najgorszym syfem karmisz dziecko i jeszcze dajesz się skubać koncernowi! zmień lekarza na starszego i zobaczysz że nutramigen będzie niepotrzebny

Gość gość
Nas nikt nie wysyłał nawet do alergologa. Ponoć testy robią dopiero rocznym dzieciom. Mnie lekarka zawsze się pyta ile chce opakowań mleka i tyle zawsze mi daje tzn. przepisuje.

Gość gość
po co nutramigen ? najgorszym syfem karmisz dziecko i jeszcze dajesz się skubać koncernowi! zmień lekarza na starszego i zobaczysz że nutramigen będzie niepotrzebny ****************** Jak po co???? Bo ma alergie na białko mleka krowiego! To co ma pić? Samą wode?