Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beta hcg przed zagniezdzeniem

Polecane posty

Gość gość

Czy przed zagniezdzeniem zarodek wydziela jakies sladowe ilosci hormonu? Takie powyzej 0,1 lub powyzej 1?

Gość gość
nie

Gość gość
Czyli badanie robione tydzien po owulacji z wynikiem ponizej 0.1 nie przekresla jeszcze wszystkiego?

Gość gość
nie przekresla. zagniezdzenie rzekomo natępuje 6 do12 dni po owulacji dlatego tak naprawde lepiej nie robić badania wczesniej niz w dzien miesiaczki, a pozniej za 3 dni sprawdzic, czy sie nie podnosi poziom bety

Gość Zmieszanie Zakręcona
a czy <1 musi oznaczać ciąże? skoro normy wskazują inaczej?

Gość gość
Zmieszanie Zakręcona o co Ci chodzi <1 oznacza brak ciąży a jak normy wskazuja?

Normy wg mojego laboratorium 0-2,7 brak, ale ja w sumie nie wiem czy wcześnie czy nie wcześnie zrobiłam test, ale nie mam do czego tego odnieść bo stosuje antykoncepcje hormonalną i nie wystąpiło krwawienie, przed kolejnym opakowaniem zrobiłam test i taki o to wynik...

Gość gość
<1 nie ma ciąży. zrób za kilka dni ponownie jak myslisz, że jestes w ciąży u kobiet w ciąży co ok 3 dni poziom wzrasta dwukrotnie skoro używasz antykoncepcje hormonalna, to nawet na pewno brak ciazy

No zrobię już z moczu... ale chyba skoro krwawienia brak to to <1 dziwne nieco

Gość gość
ale dlaczego dziwne? nie jesteś w ciazy to tak wychodzi z moczu to nie wiem, czy to dobry pomysł, ale ja im po prostu nie ufam idz do ginekologa i sie zapytaj z jakich powodów mogło nie wystąpic krwawienie

Gość Zmieszana Zakręcona
Jestem umówiona na wtorek. Bo gdzieś wyczytałam, że jak brak ciąży to powinno być 0, no ale z powietrza się te normy nie wzięły?

Gość gość
gdzie ty to wyczytałas? mi wyszlo <1 w pazdzierniku i jakos jak byłam u lekarza wczoraj, to nie zauważyła żebym była w ciąży...

Gość Groszkowo Kropkowana
No niestety w Internecie... podać link?;) Że niby to zaburzenia hormonalne, ryzyko raka, lub inne cuda...

Gość Zmieszana Zakręcona
albo poronienie...

Gość Zmieszana Zakręcona
Groszkowa... chyba czytałyśmy ten sam artykuł...dokładnie takie sugestie były ...

Gość gość
słuchaj w moim laboratorium normy były takie: 0,0-5,3 brak ciąży, wiec wez sie uspokój, to nie ciąża ani poronienie. poronienie sie wlasnie objawia krwawieniem jakbys nie wiedziala. ja nie jestem lekarzem, wiec nie powiem co oznacza brak krwawienia, ale po co te czarne mysli o jakims raku, cialo kobiety to niestety nie przewidywalny "twór" dowiesz sie we wtorek od lekarza

Gość gość
podajcie ten link

Gość gość
nie czytajcie tego co jakies kobiety niewiedzące nic w temacie pisza, czytajcie rzetelne artykuły

Gość Zmieszana Zakręcona
No ale stamtąd tez jasno nic nie wynika ...

Gość gość
HCG czyli gonadotropina kosmówkowa wytwarzana jest przez trofoblast, łożysko. Jak nie ma ciąży to nie ma łożyska i nie ma HCG ale nieznaczna "obecność" do 2 mIU/ml nie świadczy o ciąży a może stanowić reakcję odczynników laboratoryjnych na obecność podobnych substancji np. hormonów tarczycy, które swoją budową są podobne do HCG i mogą reagować w warunkach laboratoryjnyjnych. Dlatego ustalono normy np. dla "błędu pomiaru". to jesz z takiej strony: http://www.familie.pl/Forum-10-384/m752678-1,wynik-beta-hcg.html

Gość gość
z tej strony diag.pl wynika (tylko trzeba umiec czytac ze zrozumieniem), że hormon ten jest tworzony przez przysadke u obu płci jak twoj facet pojdzie, tez bedzie miał wynik <1, a nie 0.

Gość Zmieszana Zakręcona
To już jest argument... ;) Bo jak pomyślę, że mam latać i jeszcze płacić za te testy ... ;) Beta 30zł... a każdy karze powtarzać, więc się już zakręciłam.

Gość Zmieszana Zakręcona
Ze strony diag a i może... ale powiem szczerze, że informacje na różnych stronach są niespójne. Moje koleżanki miały wynik >1.

Gość gość
jeju czekaj do wtorku do lekarza, on C***owie o co moze chodzic

Gość gość
no i jak miały >1 to co? były w ciąży?

Gość Zmieszana Zakręcona
Ależ dziękuję ... złota rada.

Gość Zmieszana Zakręcona
Nie. Ale ja mam nie >1 tylko <1 ;) Dobra ... nie kłopoczę, poczekam do wtorku i po sprawie ...