Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa333333

wybór ZUS z OFE czy sam ZUS SS

Polecane posty

nie macie co się spuszczać. W zakladanej wersji kwota uzbierana w ofe, w razie wcześniejszej śmierci uposażonego,pieniądze z ofe miały trafić do osób wskazanych,lub spadkobierców. Teraz po reformie kasa trafia do zusu. Nie dostaniemy złamanego grosza. Ja z żonb straciliśmy w sumie ponad 80 tys. Bandyctwo w majestacie prawa.

Ja jeszcze nie podjęłam żadnej decyzji. Prawdę mówiąc nie ufam , ani zusowi, ani ofe. Ale pewnie nie wycofam się z ofe, bo mnie obowiązuje krótszy staż pracy, także raczej nie wpłynie to niekorzystnie na moją emeryturę. Ale jeśli faktycznie ktoś musi zapierdzielać do 67 roku życia, to już jest decyzyjne wyzwanie.

z żoną byliśmy w ofe od początku istnienia tego tworu,mając nadzieję że w razie naszej śmierci,niewykorzystaną kwotę otrzymają dzieci. Ch*j bomki strzelił,bo ci złodzieje dobrali się i do tego.

Gość gość
Dżizas, czy ten tłusty konus, ewa33333 wykaże się kiedyś minimalną wiedzą? Decyzję nasz podjąć od 30 kwietnia do 30 czerwca, tumanie.

Witam! Decyzję o tym co wybrać - ZUS czy OFE należy podjąć do 31 lipca. Więcej na ten temat można przeczytać w artykule na stronie Mfind: mfind.pl/ekspert-radzi/zus-czy-ofe-wybrac-da-wyzsza-emeryture Pozdrawiam Kamil Świderski - Mfind

Też miałem wątpliwości ale po dyskusji na forum http://www.comperia.pl/forum/ubezpieczenia/264-co-wybrac-zus-czy-ofe-co-sie-oplaca.html doszedłem do wniosku, że lepiej nie zostawiać losów swojej emerytury w rękach przyszłych kurczących się pokoleń. Nie trzeba być w zasadzie ekspertem aby zdać sobie sprawę, że albo uratuje nas fala imigrantów albo emerytury będą niesłychanie nędzne. Wejście od OFE to dywersyfikacja naszej inwestycji na starość - każdy powinien wejść. Szkoda że na ostatnie lata środki te i tak przechodzą do ZUS.