Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fietkaS

Jak dalikatnie wytłumaczyć 6 latkowi

Polecane posty

Gość fietkaS

Mam mały problem. Przez kilka lat ubiegaliśmy się o adopcję, b nie mogłam zajść. Od przeszło pół roku podjęliśmy kroki o adopcję 6 letniego chłopca. Odwiedzaliśmy go w domu dziecka, był u nas kilka razy i na święta też, ale w sumie nie chciałam by był, tylko nie można było już odwołać. Problem w tym, że jakimś cudem zaszła, jestem szczęśliwa i nie mogę już adoptować tego chłopca. Nie mam warunków, ani chęci wychowywać cudze dziecko, skoro będę miała upragnione swoje. Tylko nie wiemy z mężem jak go na to przygotować, bo wciąż była mowa, że wiosną zamieszka z nami. Może ktoś coś doradzi?

Gość gość
Jestes okrutna. Widac ze , nie bedziesz dobra mama bo brak Ci milosci do dzieci. Nie zblizaj sie so tego chlopczyka. Nie jestes warta jego widoku .

Ja bym go wzięła, są jakieś granice bycia świnią :o Poza tym Twoje słowo chyba coś znaczy...nie wiem, po czymś takim chyba już nie mogłabym spojrzeć sobie w oczy :o

Gość gość
Dokładnie ! Jestes egoistka dziecko sie do was przyzewyczaiło, tęskni za wami a Ty co / Dziecko to nie jest zabawka ze \zastepujemy ja bo innych zabawek nam brak , a jak cos to sie jej pozbywamy .

Gość fietkaS
Ale o co chodzi? Czemu okrutna? To lepiej mam się męczyć z niekochanym dzieckiem. Nie chcę mu zabierać szansy, że może ktoś go weźmie bo nie będzie miał swoich dzieci. Ja będę miała swoje, to już nie będę pazerna na cudze.

Gość dgdfgdfgdfgdfsddasdas
zrobili sobie swoje to po co cudze wychowywać. HAŃBA. Takich to się powinno pod ścianę i rozstrzeliwać. Boże, to dopiero patologia...

Gość gość
lepiej pozostaw to psychologowi czy opiekunom w domu dziecka. nie rozmumiem po co mówiliście dziecku, że z wami zamieszka skoro coś ci ni odpowiadało? lepiej juz się do iego nie zbliżaj.

Gość fietkaS
dobra, nie było tematu

Gość gość
Jak to nie prowo to jestes najwiekszym s****wem bez serca

Gość gość
Jeeezuu, to sami go weźcie zamiast osądzac autorkę. Wy dużo dzieci adoptowaliście? To nie takie proste jak się wydaje... :o

Gość xzlalka
jezeli to nie jest prowokacja i tacy ludzie bez serca istnieja, to naprawde brak mi slow.., nie dziwie sie, ze ludzie tutaj tak bardzo klna i wyzywaja luudzi, bo co mozna zrobic w takiej sytaucji? Nie powinnas miec w ogole dzieci, bo nie nadajesz sie na matke.

Gość gość
ci co nigdy nie adoptowali są pierwsi do osądzania innych!!! typowo polskie podejście!

Gość xzlalka
do 04.01.14 jest roznica nie adoptowac dziecka a narobic dziecku nadziei a potem go zostawic i zafundowac kolejna traume, kue.......

Gość gość
Kobieto wspolczuje Twojemu dziecku czy Ty widzisz co piszesz?czy wiesz co czuje dziecko ktore jest odtracane i porzucone przez rodzicow? nie wiesz!!! wiec skoro nie bylas pewna tej decyzji to trzeba bylo nie robic nadziei temu chłopcu ja gdybym byla na Twoim miejscu to mimo wszystko bym go adoptowała, a ciaza swoija droga, bylabym szczesliwa ze moge dac dom biednej istocie skrzywdzonej przez los i miałabym rowniez nowa malenką istotke ale Ty nie zasługujesz na miano czlowieka,

Gość gość
A jakby nie byla w ciazy i wziela to dziecko to jak napisala jest niekochane to calkiem zycie by mu zmarnowala.

Gość gość
porozmawiaj z psychologiem w orodku adopcyjnym. on napewno ma w tym większe doświadczenie. sama lepiej nic nie rób bo mozesz wyżądzić dziecku krzywde na całe życie.

Gość gość
po pierwsze to dziecka nie adoptuje sie po miesiacu znajoosci,zn am troche te procedury i nie sa one łatwe do przejscia skoro autorka nie kocha dziecka to chyba wiedziala o tym wczesniej? najpierw poznajmy dziecko,potem sie z nim przyjaznimy, sa wspolne wyjscia, wizyty w osrodku adopcyjnym i to jest czas na poznanie sie z dzieckiem, pozniej sa juz wizyty w domu potencjalnych rodzicow i gdy tacy rodzice mowia dziecku o wspolnym zamieszkaniu to chyba logiczne ze dziecko robi sobie wielka nadzieje nie znam tego chlopca, nie wiem z jakiej pochodzi rodziny, jaka ma osobowosc, jakie traumy przezyl wiec ciezko mowic co czuje i jak sie zachowa, lecz autorka jest niepoważna!!!! najpierw sie mysli a potem robi

Gość gość
jezu kobieto opamiętaj się ten chłopiec nie zrozumie zaufał wam, przywiązał się do was i zapewne czeka kiedy będzie mógł zamieszkać z wami. i wszystkie te plany jego nadzieje runą. Mały będzie miał traumę nie zaufa już nikomu szybko bo będzie się bał odtrącenia. zostaw go w spokoju może już lepiej bo ty nie zasługujesz na to dziecko, jak kol wiek postąpisz skrzywdzisz je

Gość gość
Powiedz mu ze jest brzydki , glupi i go nie chcecie. Szybko sie pogodzi .

Gość gość
Znam taką sytuację odrzuconego dziecka. Niestety to własne, urodzone zginęło w wypadku mając 18 lat. To odrzucone opiekuje się teraz tą macochą

Gość gość
nie wierzę że są tak okrutne kobiety i ty chcesz być matką ?! w domach dziecka powinni robić badania psychiatryczne by nie pozwalać dzieciom na kontakt z kimś tak niedojrzałym i zaburzonym jak ty

Gość fietkaS
lekarze dawali mi 10 proc szans na ciążę, skąd mogłam wiedzieć, że tak będzie. Inaczej wzięłabym tego chłopca, ale w tej sytuacji to naturalne, ŻE WOLĘ WŁASNE. KAŻDY BY TAK ZROBIŁ

Gość gość
nie każdy, ale ja Cię nie oceniam

Gość m ądralla
nie każdy. Twoje dziecko będzie jedynakiem a ten chłopiec może być mu kiedyś jedyną bratnią duszą. Jak już tak interesownie albo inaczej-jednostronnie podchodzisz do tej sprawy to c***odsuwam argument za adopcją tego chłopca. Okrutne jest to co chcesz zrobić.

Gość m ądralla
jeśli was stać to rozważ czy nie wziąć i tego chłopca.Dziecko z adopcji to problem, ale skoro pozwoliliście żeby wam zaufał a twoje dziecko póki co będzie jedynakiem choćby z tego powodu rozważ adopcję. To twoje życie i nie oceniam, bo sama nie wiem, jak bym zrobiła.

Gość gość
nie rozumiem, dlaczego namawiacie autorkę na wzięcie tego chłopca? Myślicie, że będzie dla niego dobrą matką skoro coś takiego w ogóle przyszło jej do głowy i skoro go zwyczajnie nie chce? Zwłaszcza, że będzie faworyzować swojego bachora. Myślę, że lepiej dla tego chłopca będzie rozczarować się i jednak zostać w domu dziecka, a nuż będzie miał szczęście i ktoś go zaadoptuje, ktoś, kto pokocha go tak, jak na to zasługuje. Na pewno nie zasługuje zaś na taką "matkę". I mam nadzieję, że jej dzieciak rodzony ją kiedyś odpowiednio "doceni", bo kiedyś na pewno to okrucieństwo do niej wróci :O

Gość gość
nie kazdy by tak zrobil. A jakbys zaszla w ciaze gdy on bylby juz z wami to bys go oddala? Zapewne tak. Nie masz serca kobieto. Ja bym wziela chlopca i miala swoje. Kolejny raz krzywdzisz to dziecko, ktore juz i tak przez zycie zostalo skrzywdzone. Trauma na reszte zycia.

Gość gość
Po co w ogole chcialas dziecko z adopcji pustaku!

Gość gość
Zycie jest jak koło wszystko do nas wraca wiec pamiętaj o tym