Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu jakiś lekarz albo dietetyk

Polecane posty

Gość gość
Poszłabym z chęcia do psychologa albo psychiatry ( chociaż moi rodzice kiedyś chodzili , i było jeszcze gorzej , teraz słysze jak w kłótniach gadaj o rozwodzie , wiec jakos zaufania do lekarzy naprawdę nie mam ) poszłabym ale mieszkam w bardzo małym miescie , takich poradni jest bardzo mało tutaj , ja pełnoletnia będę dopiero za 2 tygodnie , więc nie wiem jak sama mogę się zapisac do psychologa ( czy psychiatry ? ) , po prostu nie wiem jak te formalności załatwić , i tak żeby się mama nie dowiedziała , a ona ma kontakty ze służba zdrowia więc dowiedzieć się dla niej nie jest trudno... a ja się wstydzę.. wstydzę się isc , opowiadac o tym... szczerze mówiąc mniej wstydzilabym się opowiadac o swoich problemach rodzinnych niż zdrowotnych

Gość sikorkazimowa
Rozumiem o co Ci chodzi. Nie masz żadnego zaufanego lekarza? Bardzo jest to przykre i smutne, że Twoi rodzice Cię nie wspierają. Taką terapię możesz oczywiście zrobić sobie sama, codziennie, każdego dnia, ale mówiłam o tym psychologu, ponieważ oni są takimi przewodnikami-nakierowują Cię na najważniejsze rzeczy, trafnie zadają pytania itp. aż dojdziesz do swoich własnych problemów. Moim zdaniem to bardzo pomaga. * poszukaj w Internecie możliwości w Twojej okolicy. Musi coś być, nawet jak byś miała dojeżdżać do innego miasta. Ty jesteś najwazniejsza dla siebie samej, Ty powinnaś o siebie dbać, siebie kochać i wspierać! Jak bedziesz już pełnoletnia wtedy możesz sama podejmować decyzje o swoim leczeniu, Wiem, że boisz się, że rodzice sie dowiedzą, że będzie afera, ale jeżeli tak bardzo cierpisz to co jest wazniejszego od ukrócenia tego cierpienia??? Opinia Twoich rodziców, znajomych?? NIE, Ty jesteś najwazniejsza, Twoje uczucia i Twoje życie

Gość gość
musisz pracować nad psychiką, bo moze byc na tle nerwowym, o dietach ma duzo porad od dietetykow na stronach o zywieniu

Gość gość
jeszcze mozecie poprosic jezusa by wyleczył was z tych objawów

Gość gość
Dobra dziewczyny , dziękuje wam za wszystkie rady :) Na razie wyeliminuję słodycze , tłuste i smażone rzeczy , nie będę jeść po 19 , nie będę pić kawy , a jak będę miała trochę więcej czasu , w lutym ferie , albo pod koniec stycznia jak już poprawie oceny , to postaram się wprowadzić te diety , bo na razie po prostu nie mam czasu przyrządzać posiłkow i jem to co robią rodzice. Co do stresu też postaram się go jakoś eliminować , myślałam nad tym żeby zapisać się na siłownie albo kickboing :) myślę że sport pozwoli mi się wyładować I dużo melisy :D Pogadam z mamą o tej kandydozie , może zapisze mnie do lekarza , gastrologa , porobię jeszcze badania. Najważniejsze to odnaleźć spokój , zmienić dietę i więcej się ruszać :) A jak nie będzie efektow to wtedy wprowadze jakieś leki , na razie biore czaami przed sprawdzianami espumisan , nie bardzo pomaga, ale czuje się trochę lepiej , chyba psychicznie po prostu. Trzymajcie się , i jak cos piszcie do mnie na emaila jeśli znajdziecie ten złoty środek :D ja zmykam spać , bo jutro dużo nauki , i znowu stres , no ale co zrobić przez całe zycie tak będzie , trzeba sobie jakoś z nim radzić , nauczyć się tego

Gość sikorkazimowa
Super :) Przede wszystkim wywal pszenice i zboża glutenowe- więcej na ten temat znajdziesz w Internecie. Pszenica i gluten są BARDZO DRAŻNIĄCE DLA JELIT i całego organizmu

Gość gość
William Davis, na co dzień praktykujący kardiolog i bloger, obala wypromowany przez urzędową dietetykę mit, że pełnoziarniste pokarmy są zdrowe i dlatego powinny być podstawą codziennej diety. Zdaniem Davisa, zarówna praktyka lekarska, jak i współczesna wiedza naukowa, dostarcza niezbitych dowodów na to, że zboża, a zwłaszcza pszenica, mogą być dla wielu osób źródłem „nieuleczalnych” schorzeń przewlekłych (np. nadciśnienie, cukrzyca, choroby serca, migreny, bóle stawów, artretyzm, alergie itp.