Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania prementalne za pozno

Polecane posty

Gość gość

dostalam skierowanie na badania prementalne jeste w grupie zagrozonych poniewaz moja siostrzyczka urodzila sie ze zespolem downa i z wrodzona wada serca. niestety jedyny osrodek gdzie robia te badania na nfz jest 60 km od mojego miejsca zamieszkania dzwonilam tam przed swietami zeby sie umowic na wizyte ale okazalo sie ze wszystkie terminy sa zajete w czasie gdy wypada mi 13 tydzien :( czyli pierwszy tydzien stycznia. obiecali ze zadzwonia gdy sie cos zwolni ale telefon milczy:( jeste zdruzgotana nie wiem co mam robic nie stac mnie zeby zaplacic 500 zl za badanie:( kiedy najpozniej mozna zrobic pierwsze badanie prementalne?

Gość gość
prenatalne

Gość gość
Wiesz co, robić tych badań nie musisz - sądząc po inteligencji mamusi, dziecko urodzi się upośledzone umysłowo tak czy tak.

Gość gość
p*****m jakims jestes ze dziecku tak zyczysz zastanow sie co piszesz idiotko zebys kiedy nie ryczala jak twojemu dziecku cos sie stanie

Gość gość
nie chce usuwać nie moglabym ale jesli okaze sie ze dziecko jest nieuleczalnie chore to niechcialabym narażać go na zycie na tym podlym swiecie

Gość wifigdańsk
no to nie chcesz usuwac czy nie chcesz narazac go na zycie bo sama sobie zaprzeczasz.

Gość gość
to idz prywatnie

Gość gość
sama nie wiem... zawsze mozna przeprowadzac operacje w macicy jesli cos jest do poprawienia natomiast wady wrodzone zostaja juz na zawsze

Gość dlaczego zaszłaś w ciążę
skoro nie masz głupich 500 zł na badania? Skąd weźmiesz pieniądze na wyprawkę i wychowanie dziecka?

Gość gość
chodze juz prywatnie do 5 lekarzy miesiecznie wydaje ok 1000 zl a to wszystko dlatego ze od 5 lat staralismy sie o dziecko i jak juz zaszlam to moj organizm zaczal wariowac

Gość dlaczego zaszłaś w ciążę
O.k., w porządku, głupio palnęłam :( Potrzebujesz teraz wsparcia, a nie krytyki. W samym temacie nie pomogę, więc znikam. Powiem tylko, że bardzo wątpię, by dziecko urodziło się chore. Takie ciosy najczęściej właśnie spadają na te niby zdrowe rodziny, a jak się wszyscy obawiają o zdrowie dziecka i kraczą, to dziecko właśnie jest zdrowe. Tego Ci życzę.

Gość gość
Zalecenia mówią, by do 13t6d zrobić takie usg; później statystycznie płód jest większy, a pomiar fałdu karkowego niemierzalny, tj. nie odzwierciedla stanu, nie można porównać.