Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Midley77

O stypendium slow kilka jakie formy pomocy

Polecane posty

Gość Midley77

Witajcie, Ukończyłam studia licencjackie a potem uzupełniające magisterskie. W ustawie jest napisane, że kto ukończył studia I stopnia - nie przysługuje mu stypendium już na żadnym kierunku na studiach I stopnia (licencjackich / lub inżynierskich) chyba, że kontynuuje studia II stopnia (ale nie może być przerwy dłużej niż rok) no i poszłam na studia II stopnia od razu po skończeniu studiów licencjackich - dlatego mogłam otrzymywać dalej stypendium. Przeczytałam jednak, że kto posiada tytuł zawodowy magistra nie przysługuje mu już stypendium na żadnym kierunku - ani I stopnia, ani II stopnia, ani na jednolitych. Podjęłam studia podyplomowe (z jednych musiałam zrezygnować ze względów finansowych), a na drugie dostałam się z dofinansowaniem EFS. Na studiach podyplomowych jednak stypendium nie przysługuje. Szkoda. Przeczytałam również, że z Urzędu Pracy również nie mogę starać się o stypendium dla osób bezrobotnych (bo te stypendium jest dla osób, które mają wykształcenie średnie lub niższe i nie posiadają żadnych kwalifikacji zawodowych - i podejmują naukę do 12 miesięcy od zarejestrowania się w PUP-ie). Szukałam również stypendium z MOPSu bo o takim również słyszałam, ale jest to stypendium dla osób do 24 roku życia (więc odpada, jestem starsza). Czy wiadomo kiedy zaczynają się staże (chyba od tego zacznę) oraz od rejestracji w Urzędzie pracy - bo nie jestem jeszcze zarejestrowana w tejże instytucji (a jest to wymóg konieczny przy ubieganiu się o staż). Czy ktoś już odbywał jakiś staż przez urząd pracy? Jak Wam się podobało na takim stażu? Wiem, że stypendia obowiązują tylko na studiach doktoranckich (specjalne, naukowe, socjalne etc.), ale też nie we wszystkich szkołach.

Gość Midley77
podbijam

Gość gość
Sponsoring owszem.

Gość Midley77
Moze ktos da inne pomysly i odpowie w temacyeo. Sponsoring mnie nie interesuje

Gość gość
podbijam