Gość jhjhjhj Napisano Październik 14, 2014 Nie moge patrzec jak sie wszyscy obrzucaja blotem gdy chodzi o kase? Ludzie tu chodzi o dobro dziecka, a nie o to czy matka chce wiecej pieniedzy a czy ojciec chce dac mniej pieniedzy. Kazda kwota to zawsze bedzie dla niej za malo a dla niego za duzo. Oddajcie dziecko jakiejs rodzinie ktora nie moze miec dzieci, przynajmniej oni okaza dziecku milosc i nie beda klocic sie wiecznie o pieniadze. Zajma sie dzieckiem a nie swoimi problemami. Co za zawisc panuje z narodzie naszym ze tzw samotne matki chca jak najwiecej zedrzec z ex faceta i zgnebic aby finansowo zawsze byl zrujnowany i zycia z zadna inna nigdy sobie nie ulozyl. Faceci zas maja straszna obsesje na punkcie utrzymywania bylej z alimentow, rozliczania jej z kazdej zlotowki, aby przypadkiem nic z alimentow nie poszlo na nia.... to sa chore sytuacje!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćsuperktos Napisano Październik 14, 2014 To i tak tylko dowod na to, ze Niemcy powinni zakrecic kurek na dzieciaki zyjace poza krajem niemieckim. Jak sie.dogadac nie umiecie i sie miesem obrzucacie to nic nie powinniscie miec. Gdyby ojciec nie pracowal kasy by nie bylo, a ze dziecka nie wychowujesz to plac alimenty z wyplaty a nie z zasilku, a ty babo mieszkasz w polsce wiec pobieraj polski zasilek, a jak za malo to rusz tylek do roboty do zachodniego sasiada. Wszystko w temacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 14, 2014 Co do KG wysyłanego na dzieci do PL ,jestem zgodna z autorem postu powyżej. Dziecko mieszkające w DE powinno dostawać KG ,nie mieszka ...nie ma KG tak jak w UK zrobił Cameron. Z drugiej strony ,tak nie lubię tych s*******ii szkopskich ,że wcale mi ich nie żal ,że tyle emigrantów ich skubie na kasę ! Szkopy to szmaty wredne ! Zasłużyli sobie w pełni na to co teraz mają ! Ich wyzysk ludzi do niewolniczej taniej pracy skutkuje właśnie takimi a nie innymi efektami i dobrze tak Chujjjjom szkopskim :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 15, 2014 mam takie informacje: „Artykuł 68 Rozporządzenia 883/2004 reguły pozwalające określić państwo, które powinno udzielać świadczenia. Jednym z celów tej regulacji było uniknięcie sytuacji, w której odpowiadające sobie świadczenia są pobierane równolegle w kilku państwach: Zasady pierwszeństwa w przypadku zbiegu praw do świadczeń 1. W przypadkach, w których na podstawie ustawodawstwa więcej niż jednego Państwa Członkowskiego udzielane są świadczenia w tym samym okresie i dla tych samych członków rodziny, mają zastosowanie następujące zasady pierwszeństwa: a) w przypadku świadczeń wypłacanych przez więcej niż jedno Państwo Członkowskie z różnych tytułów, kolejność pierwszeństwa jest następująca: w pierwszej kolejności prawa udzielane z tytułu zatrudnienia lub pracy na własny rachunek, w drugiej kolejności prawa udzielane z tytułu otrzymywania emerytury lub renty i w ostatniej kolejności prawa uzyskiwane na podstawie miejsca zamieszkania; b) w przypadku świadczeń wypłacanych przez więcej niż jedno Państwo Członkowskie z tego samego tytułu, kolejność pierwszeństwa ustalana jest poprzez odniesienie do następujących kryteriów dodatkowych: i) w przypadku świadczeń uzyskiwanych z tytułu zatrudnienia lub pracy na własny rachunek: miejsce zamieszkania dzieci, pod warunkiem że taka praca jest wykonywana i, dodatkowo, w odpowiednim przypadku, najwyższa kwota świadczeń przewidzianych przez kolidujące ustawodawstwa. W tym ostatnim przypadku koszt świadczeń dzielony jest według kryteriów określonych w rozporządzeniu wykonawczym; ii) w przypadku świadczeń uzyskiwanych na podstawie otrzymywania emerytur lub rent: miejsce zamieszkania dzieci, pod warunkiem że emerytura lub renta jest wypłacana na podstawie jego ustawodawstwa i, dodatkowo, w odpowiednim przypadku, najdłuższy okres ubezpieczenia lub zamieszkania na podstawie kolidujących ustawodawstw; iii) w przypadku świadczeń uzyskiwanych na podstawie miejsca zamieszkania: miejsce zamieszkania dzieci”. I teraz tak, moja ex partnerka [nie żona!!!!] pobiera w PL kase na dziecko z tytułu samotnej matki, z racji tego że jest matka samotnie wychowujaca i ma wyrok o alimentach dostaje ten zasiłek na dziecko. Podobno Kindergeld to nie jest zasiłek dla samotnej matki wiec to są rózne swiadczenia ale przyznane na to samo dziecko. I ja pracując w DE moge sie wg prawa starac o kindergeld, bo z pkt1 podp a wynika, ze kolejnosc pierw z wykonywania pracy a to ja wykonuje legalna prace w DE, tak? Ona w PL nie pracuje... Juz nie wiemy kto z nas ma złozyc wniosek ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anja67 Napisano Wrzesień 23, 2015 Mam pytanie odnośnie dokumentów potrzebnych do uzyskania kindergeld. Czy te wymienione poniżej wystarczą? http://www.jubira-podatki.pl/zasilek-niemcy/kindergeld-zasilek-niemcy-dokumenty/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 23, 2015 i tak nic nie dostaniecie :D możecie sobie składać nawet stos papierzysk nieroby darmozjady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa25021977 Napisano Marzec 6, 2016 Poczytajcie sobie tutaj komu należy się kindergeld: www.pozytywnepieniadze.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 18, 2016 mi babka z Coesfeld zalatwiła KG w ciagu 4 mcy .osobiście była w mojej sprawie w Bauzten .Bez tego pewnie czekalabym tak jak inni.moge tylko polecić polskie biuro z Coesfeld. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach