Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

parówki to temat tylko dla tych mam które podają je swoim dzieciom

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, kiedy Wasze Szkraby pierwszy raz zjadły parówkę? Ja podaje mojemu (drobiowe) niespełna rocznemu dziecku, ale jak robił kupę raz maks 2 razy dziennie tak teraz co chwila w sumie popuszcza, tak że jak przywijam siku to pampers jest zawsze trochę ubrudzony. U Was było podobnie? Przyzwyczajam go też do nocnika, więc to również może być powód (wcześniej miał zaparcia z tego powodu)

Gość gość
a jakie parówki mu podajesz? ile mają mięsa w składzie? i czy zawierają mięso oddzielone mechanicznie tzw MON? bo parówka parówce nie równa.

Gość gość
i jak często ją serwujesz? raz, dwa razy w tyg?

Gość gość
jak już to MOM

Gość gość
Kupiłam bobaski, wcześniej jadł jakieś ze stoiska, ale teraz zwróciłam uwagę na skład, a że są dla dzieci myślałam że są dobre (jaka ja naiwna czasem jestem :/ ), właśnie przeczytałam-bobaski tylko 5% mięsa, więcej mu ich nie podam,

Gość gość
on je 3 parówki dziennie, nie chce jeść nic innego, ale on tak ma, że ok tydzień-dwa będzie jadł codziennie to samo, a potem przez minimum miesiąc tego nie tknie

Gość gość
a berlinki? ja słyszałam też, że dobre są paróweczki cielęce

Gość gość
rany boskie!!!! 3 razy dziennie parówki rocznemu dziecku???? nie mam więcej pytań.

w podręczniku do pediatrii z lat 80-tych uwzględniono parówki w schemacie żywienia ;) Jeśli już musisz podawać moje rady: tylko paczkowane gdzie jest jasno określony skład tylko takie, które nie zawierają MOM tylkodrobiowe albo wieprzowe boparówki cielęce, wołowe, łosowiowe to mit!

Gość gość
Ja daję mojemu dziecku. Kupuję te z najwyższą zawartością mięsa.Tym się kieruję przy zakupie.Kosztują średnio ok. 20zł/kg więc dość drogo, ale smyk zje 2-3 max.

Gość gość
Ja daję Morlinki, takie małe pakowane chyba po 6 sztuk, mają dobry skład i atesty, pachną super, wyglądają dobrze i nie puchną w gotowaniu, córka ma 19 miesięcy, zjada raczej chętnie raz na jakiś czas.

Gość gość
bobaski... tak nie ma to jak zobaczyć bobaska na opakowaniu i wyciągnąć wnioski że to parówki dla dzieci. Widać że prosta z ciebie kobieta. jak można kupić coś dziecku i nie przeczytać składu. Ja daję raz, dwa razy w tyg Berlinki (ok 70%miesa) lub parówki z szynki Sokołowa, 90 % mięsa. Jak twoje dziecko ma mieć frajdę z jedzenia jak dwa tyg ciągiem je parówki??? sama bym chyba zwymiotowała po 3 dniach takiej diety.

Gość gość
nie Ma parowek tylko drobiowych one zawsze są z wieprzowiną mieszane albo z innym mięsem.

Gość gość
05.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość rany boskie!!!! 3 razy dziennie parówki rocznemu dziecku???? nie mam więcej pytań. *** proponuje udać się do okulisty, 3 parówki dziennie, nie 3 razy dziennie, je ok 1,5parówki na śniadanie i tyle samo na kolacje. Teraz wyczytałam, że najlepsze sokoliki, gdzie je kupić?

Gość gość
to tak samo jak Danonki, niby dla dzieci, ale jest w nich tyle cukru, ze moje dziecko tego nie je. Za to jedne z najlepszych to Jogobella, lub jogurt naturalny ze swiezymi naturalnymi owocami

Gość gość
Daje parówki, ale takie, które mają co najmniej 93% mięsa. A teraz Tarczyński chyba wypuścił drobiowe 98% mięsa, ale widziałam tylko reklamę w sklepie nie spotkałam ich jeszcze.

Gość gośćop
Ja kupuję wyłącznie parowki z szynki "Sokołów" mają 93% mięsa.

Gość gość
rany boskie!!!! 3 razy dziennie parówki rocznemu dziecku???? nie mam więcej pytań. *** proponuje udać się do okulisty, 3 parówki dziennie, nie 3 razy dziennie, je ok 1,5parówki na śniadanie i tyle samo na kolacje. Teraz wyczytałam, że najlepsze sokoliki, gdzie je kupić? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a co to zmienia? roczniak chyba nie zje na raz 3 parówek. a poza tym to i tak o wiele za dużo!!!!!! a co mu dajesz poza parówkami? obiad jakiś je? czy też parówki? je zypy, warzywa, kasze, ryby????

Gość gość
SZOK!!!! karmi dziecko, niemowlę wręcz o kilku tygodni parówkami i dopiero zwróciła uwagę na skład.... a wcześniej na co patrzyłaś??? pewnie tylko cena cie interesowała. Trzeba było sobie dziecka nie robić jak nie umiesz o nie zadbać.

Gość gość
Dokładnie kiedy to nie pamiętam ale na pewno przed roczkiem.Nie miał problemów z kupą.Jakie parówki kupujesz? Ja teraz najczęściej Berlinki mają 71 % ale i inne nazwy nie pamiętam chyba Tarczyński czy coś podobnego mają 97 %

Gość gość
a Kasia Bosacka w swoim programie mówi . Są parówki i są no właśnie.....reszte sobie same doogladajcie co ona mówi o parowkach a szczególnie o berlinkach:(

Gość gość
05.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość SZOK!!!! karmi dziecko, niemowlę wręcz o kilku tygodni parówkami i dopiero zwróciła uwagę na skład.... a wcześniej na co patrzyłaś??? pewnie tylko cena cie interesowała. Trzeba było sobie dziecka nie robić jak nie umiesz o nie zadbać. ** daje mu je od wczoraj parówki, więc od jakich kilku tygodni, gdzie to gościu wyczytałeś? Myślisz, że dziecko naje się za cały dzień 3 parówkami (bobaskami, czyli porównując wielkość to ok 1,5 normalnej parówki) jak Cię to tak bardzo ciekawi, to przykładowe, dzisiejsze menu mojego synka: 8:30 1,5 parówki 11:30 mleko, cała butla 15:00 obiad-rosół 16:00 jogurt (te rossmannowskie tylko je, innych nie chce) przed nim jeszcze ok 20:00 znów parówki i o 23 mleko z kaszą

Gość gość
5.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość rany boskie!!!! 3 razy dziennie parówki rocznemu dziecku???? nie mam więcej pytań. ________ No to straszne,co za zbrodnia na pewno umrze od tego!!!Trzeba to gdzies zglosic

Gość gość
najlepsze są sokoliki, na drugim miejscu są parówki dla dzieci z Lidla. kiedys robili jakis ranking parówek i te byly najlepsze, a bobaski to lepiej omijac szerokim łukiem.

Gość gośćop
Zo­bacz, w któ­rych pa­rów­kach jest naj­wię­cej mięsa: So­ko­łów z szyn­ki - 93 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 18,76 zł Trud­no zna­leźć na rynku pa­rów­ki o więk­szej za­war­to­ści mięsa So­ko­li­ki - 87 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 28,50 zł Od pa­ró­wek z szyn­ką są droż­sze o 10 zł choć mięsa mają mniej Wie­przo­we Pikok - 83 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 13,32 zł Naj­lep­sza re­la­cja ceny do ja­ko­ści. Do­stęp­ne w Lidlu Mor­lin­ki dla dzie­ci - 78 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 28,50 zł Naj­droż­sze w ran­kin­gu, choć mięsa wcale nie mają naj­wię­cej De­li­ka­te­so­we - 73 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 13,80 zł Pa­rów­ki firmy Pol­skie Wę­dli­ny do­stęp­ne w Tesco Ber­lin­ki clas­sic - 71 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 17,96 zł Nie­zła cena jak na za­war­tość mięsa Wy­bor­ne - 71 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 13,80 zł Wy­twa­rza­ne dla sieci han­dlo­wej Bie­dron­ka przez firmę Mor­li­ny Pa­rów­ki So­ko­łów - 70 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 28,50 zł Znaj­du­ją się na naj­wyż­szej półce ce­no­wej, ale mięsa wcale nie mają naj­wię­cej Do­mo­we - 55 proc. mięsa, 0 proc. MOM, 5,94 zł Naj­tań­sze w ran­kin­gu, ale mię­sem wy­peł­nio­ne tylko w po­ło­wie. Ku­pio­ne w Tesco Z in­dy­kiem kla­sycz­ne - 37,2 proc. mięsa, 28,9 proc. MOM, 13,64 zł Dzie­ląc pa­rów­kę na trzy, tylko w jed­nej czę­ści znaj­dzie­my mięso. resz­ta to woda i wy­peł­nia­cze Pa­rów­ki wę­dzo­ne z kur­cza­ka - 30 proc. mięsa, 25 proc. MOM, 5,95 zł Tań­sza ofer­ta Bie­dron­ki. Nie­mal po­ło­wę pa­rów­ki sta­no­wi woda i wy­peł­nia­cze Dro­bio­we Ko­zie­gło­wy - 18 proc. mięsa, 43 proc. MOM, 6,76 zł Pra­wie po­ło­wa pa­rów­ki wy­peł­nio­na jest mię­sem od­dzie­la­nym me­cha­nicz­nie

Gość gość
jak się nauczysz wklejać linki to wklej, chętnie poczytamy

Gość gośćop
jak się nauczysz wklejać linki to wklej, chętnie poczytamy **** skopiowałam dla tych co nie potrafią tego robić:O

Gość mamadwóchdziewczynek
moje dzieci rzadko jedzą parówki bo nie lubią, kupuję z szynki sokołowa, niby dobre, ale ani sama nie lubię ani dzieci... szczerze nie wyobrażam sobie, żeby małe dziecko /roczne/ jadło 3 parówki dziennie... raz, że to bardzo dużo a po drugie bardzo monotonnie... ja jestem przeciwna parówkom w takich ilościach, tam jest dużo sztucznych dodatków, substancji smakowych itp.

Gość gość
mam oprócz tego kupione Krakus parówki z szynki jest na nich napisane że mają 90% mięsa, ale tj pisałam, myślałam, że skoro są specjalne dla dzieci będą lepsze. I na kolacje dostanie Krakusa, tą zje już pewnie jedną ;)