Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość carol__ina

pierwsze okulary

Polecane posty

technologia to moze zle slowo.. bardziej medycyna. nie powiesz mi ze wiedza medyczna sie cofa.. to raczej niemozliwe

Gość gość
gość 20:14 co do tych okularów ajurwezyjskich. Dalekowzroczność da się cofnąć. Bliskowzroczność podobno też, a okulista zepsuł moim dzieciom oczy, znaczy gdyby okulary były dobrane idealnie pod wadę, to by moje dzieci miały lepszy wzrok. Poszłam do innego i tam dobrano im szkła do wady. Ma wadę -2 to dostaje -2 i po roku czasu wada stoi. Ale co chcę napisać. Te okulary ajurwezyjskie poprawią ci ostrość widzenia, ale wady wzroku nie naprawią. Dokładnie tak samo jakbyś przyjmował luteinę, niby widzisz lepiej i oczy nie bolą, ale wada zostaje. Jeśli mam astygmatyzm i z tego powodu źle widzę, to mi to na pewno nie pomoże , bo astygmatyzm to wada w budowie oka. xx carol dobra jesteś:) wada +4 i ty dobrze widzisz? Jesteś ślepa jak kret. Własnego paznokcia przy takiej wadzie nie widzisz, a jeśli się pomyliłaś i masz jednak minusy to osoby która jest oddalona od ciebie o 100m nie zobaczysz. Ja mam -0,75 i twarzy z 50 m nie widzę wyraźnie. xx gość 19:13 to co piszesz o dobieraniu szkieł, że mniejsze do wady, to ja rozmawiałam z kimś kto się na tym zna, czyli okulistą. I ona mi powiedziała, że u dzieci nie wolno dawać mniejszego szkła do oka, bo oko dziecku rośnie i jak ono jeszcze dodatkowo ćwiczy to jakiś mięsień się za mocno rozwija i to ma wpływ na postępowanie wady. I faktycznie, wada się moim dzieciom pogłębiała co pół roku o 0,50 dioprii, a jak trafiłam do niej to tak jak pisałam wcześniej wada stoi. zaznaczam, że młodsze miało przy ostatniej wizycie 10,5 lat, a oko podobno rośnie do 18-go roku życia.

na pewno mam plusy :) ale dr powiedziala ze tak robi sie ludziom ktorym sie nagle pogarsza wzrok. a ja podobno mam od dziecka wade i moj organizm sie do niej przystosowal, wiec ciezko po tylu latach wcisnac od razu +4. / tez jestem zadziwiona tym ze nawet dobrze widze, jedynie glowa mnie boli gdy cos czytam

Gość gość
bo to okulary to nic dobrego rozleniwiaja oczy i wzrok sie jeszcze bardziej pogarsza,ograniczaja pole widzenia wiec oko nie cwiczy sie w naturalny sposób jak powinno

pewnie gdy juz ponosze troche okulary, to potem nie bd mogla bez nich fukncjonowac. jednak ze wzgledu na to ze duzo czytam i sie przy tym mecze, musze miec okularki :(

Gość gość
No to dlatego polecam okularki ayurwedera,do czytania jak w sam raz,zeby nie niszczyc oczu a wrecz przeciwnie

jest jakas szansa ze okulista sie pomylil i nie mam az takiej wady wzroku ? zapuszczal mi te krople co 10 minut, badał jakas maszyna co sie patrzy na domek i swiecil czyms po oczach

Gość gość
Zawsze mozna sie pomylic,zle cos zbadac,to tylko badanie przeciez,a człowiek ciagle sie zmienia kazdego dnia ,tygodnia miesiaca,nigdy nie jest taki sam

Gość gość
Aaa z kropelkami ci badała. Weź idź do innego okulisty i zbadaj wzrok jeszcze raz. Gadam c**przy +4 z bliska nie widzisz własnej ręki. A oka tym bardziej nie umalujesz.

Gość gość
pocwiczy troche na okularkach Ayurwedy i bedzie widziała

Gość gość
nie sluchaj, rob to co ci okulista karze bo on sie zna lepiej niz przypadkowy internauta

Gość gość
To jest załozenie ze okulista zna sie lepiej,moze na niektórych rzeczach zna sie lepiej ale nie koniecznie ogólnie,

Gość gość
zna sie na oczach..

Gość gość
Nie zawsze zna sie na oczach,zreszta same oczy nie funkcjonuja ,pracuja w danym człowieku wiec to nie tak jak myslisz

słabo ze nie ma osoby o podobnym problemie, a w internecie tez malo jest informacji o takiej wadzie w tym wieku

Gość gość
Wade tez mozna skorygowac w sposób naturalny

Gość gość
Ja mam +2 na oba oczy i ledwo coś moge przeczytać bez okularów..nie umialabym bez nich funkcjonować, a tymbardziej przeczytać książki. Mimo ze mam plusy to nosze okulary cały dzień, tak jest wygodniej.a co do wyboru okularów to modne są Ray bany, a raczej podróbki :D

Gość gość
A wygodniej,co nie oznacza zdrowiej :D

Gość gość
Nie widzę nic złego w noszeniu cały dzień okularów przez dalekowidza. Wydaje mi się że im więcej nosi tym intensywniej oczy się koryguja

Gość gość
A no jezeli sa to okulary Ayurwedyjskie to masz racje ale zwykłe beda pogarszac wzrok,oko ma sie samo cwiczyc,a nie rozleniwiac

Gość gość
Co to są okulary progresywne ? Ktoś pisał wcześniej ze też je można nosić cały czas

Gość gość
Okulary zwykłe szkiełkowe nie lecza wzroku wrecz przeciwnie pogarszaja go,sa tylko pomocne na chwile jak kula u nogi

Gość gość
Kilka tygodni temu okulista powiedzial mi ze mam wade - 2 D i - 1,5 D na lewe. Czulam ze wzrok mi sie psuł. Jak ty funkcjonowałas :O

Gość gość
co oznacza cylinder na lewe oko 0,7 ?

Gość gość
Normalnie funkcjonowałam cwiczac oko okularami Ayurwedyjskimi

Gość gość
No ale kazdy je czyta i moze na nie odpowiadac