Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama malej kajci

Czy moja corka karmiona piersia moze pic to mleko mm raz dziennie POMOZCIE

Polecane posty

Gość mama malej kajci

moja corka ma 3 miesiaace, jest na piersi od poczatku. Od 4 dni na noc wprowadzilam jej mleko mm hipp bio combiotic. Nic jej nie wyskoczylo kupki ladne. Tzn ze toleruje to mm? Juz nic sie nie powinno dziac? Pytanie ze jesll to mm by jej nie pasowalo to juz cos by wyszlo? pije raz dziennie 100ml

Gość gość
Po co wprowadzasz mm jak karmisz piersią? Szybko zaniknie c****karm.

Gość 08 26
Możesz podawać, jeśli jest Co to na rękę. Bo zasadniczo nie musisz - na tym etapie możesz spokojnie zaspokajać dziecko piersią. Ja karmiłam wyłącznie piersią książkowe pół roku i trochę "żałuję", bo straciłam na to sporo czasu i nerwów (z początku). Po prostu nie wpadłam, że ten RAZ dziennie albo chociaż CZASEM podać dziecku mleko sztuczne. I tak pierwsze tygodnie z tymi cycami siedziałam na wierzchu, non stop w domu, bo nie potrafiłam ogarnąć siebie, dziecka (karmienie, przebranie, ubranie) na jeden moment. A wystarczyło żebym wtedy przed wyjściem serwowała mm. Słyszałam już, że pół roku na samej piersi brzmi dumnie. Ja tego nie rozumiem - mnie za wiele kosztowało. Ale żeby nie było ataku - zrobiłam to w końcu dla dziecka ;)

Gość mama malej kajci
chodzi o to ze mleka mam duzo...i mala spala ladnie, do tej pory budzila mi sie w nocy raz, dwa razy a cos sie porobilo ze zaczela sie budzic 3-4, a ja studiuje, mam kupe nauki, pisze wlasnie prace inzynierska z budownictwa ,konczy sie semestr sesja i poprostu ledwo zylam, W dodatku mam ja karmic pol roku jak sie uda bo mam problemy z tarczyca i jeszcze z innymi rzeczami i karmie dopuki sie bede w miare czula a juz czuje ze robi sie gorzej i niestety musze przyzwyczaic do mleka i butli.

Gość mama malej kajci
oczywiscie chodzi o to ze bede musiala brac silne leki przy ktorych karmic nie wolno, euthyrox estrofem flutamid bromergon i antykoncepcje.masakra

Gość gość
Możesz. Ja karmiłam dwa lata i nic mi nie zaniklo a też dawałam mm jak była potrzeba. Czasem 3 razu dziennie s czasem raz w tygodniu. Mleko hipp jest bdb bo nie jest slodkie jak np bebiko

Gość gość
Można .

Gość gość
Tez mysle, ze mozna - choc nie licz na to, ze po mm corcia bedzie lepiej spala. Moze tak byc, ale nie musi. Moj 8 miesieczniak na piersi przesypia noce, budzi sie raz. A kilku jego rowiesnikow na mm daje czadu rodzicom I budzi sie po 2-3 razy na noc. To kwestia indywidualna. Natomiast, jesli ktos inny podawalby to mm I dzieki temu moglabys dluzej w nocy pospac, to jak najbardziej warto sprobowac.

Gość mama malej kajci
wlasnie odkad dostala ten jeden raz mm to spi od 20-21 do 3-4 dostaje piers i spi do 6-6.30 no i pobudka:) ale jak idzie spac wczesnie i sie nie budzi to ja moge cokolwiek zrobic. no i od tej 23 do 6 z jedna pobudka to sie wyspie nawet i wieczorem moge cos zrobic a tak to ona lubila na noc i 40 minut jesc z piersi a ja tylko strony zmienialam:| teraz jest super, maz ja karmi na noc.