Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kadarka106

glodówka czas start

Polecane posty

Gość rozix3
Dobra, nie będziemy z Toba rozmawiały. To nasze życie, nasza dieta, nasze zdrowie. Nie musisz nas pouczać, jak Ci sie nie podoba to wyjdz stąd i tyle, nie będziesz miał problemu. Człowieku co my Cię obchodzimy? NIC! Masz świetne, zdrowie, figure to sie ciesz i daruj sobie. A to wszystko co powiedziałeś to my już dobrze wiemy.

Gość EHEHE
Głupszych od siebie zawsze trzeba pouczać. Jak spalisz sobie mięśnie to napisz przynajmniej ile schudłaś.

Gość muchaplujka
W necie są książki Małachowa do ściągnięcia - on miał głodówkę, b. ważne jest nastawienie psychiczne. Jedna uwaga - woda smakowa to juz nie głodówka. Zwykła woda, nawet BEZ CYTRYNY, zielona herbata, ale nie woda smakowa. Organizm dostaje wtedy cukru i wychodzi z trybu spalania siebie -odczuwa sie większy głód itp. Jest jeszcze blog mięsożercy - poczytajcie - gość schudł kupę kg na głodówce - z grubasa zmienił się w biegacza. Mnie jego posty motywują. no i powodzenia. Co do kalorii. Nie wszystko się da przeliczyć na kalorie i dodać. 7 tyś kalorii z hamburgerów i smieciowego żarcia a 7 tyś kalorii z owoców i warzyw to zupełnie inne kalorie - ludzie otyli są często ZAGŁODZENI. Taak. dokładnie. Paradoksalnie to brzmi, ale tak jest. 10 kilo jeden schudnie b. szybko , innemu to zajmie długo, jeden człowiek wciąga wszystko co się nie rusza i na drzewo nie spierdziela, a drugi że tak powiem tyje od wąchania chleba ze smalcem. I gdzie tu mądralo od liczenia innym kalorii równość? A tak jest, wystarczy się rozejrzeć wokoło. Fajnie , że dziewczyny chcą, że mają jakiś cel, że sie motywują a nie siedzą w domu i narzekają wcinając przy tym czekoladki.

Dzięki za wsparcie :-) od razu mi lepiej :-) trochę mnie poniosło, ale nie Kubie jak ktoś krytykuje, bo z założenia, wszystkich na forum trzeba krytykować :-). A książeczkę chyba sciagne sobie na wieczór do povzytania :-) bylas kiedyś na glodowce??? Tak jak pisalam, ja pije tylko wodę i herbaty.zielona i czerwona. Kiedyś nienawidzilam czerwonej herbaty, ale znalazłam calkiem dobra, niezliczona, która pije z przyjemnoscia- z `czas na herbate` czerwona Rio. Polecam :-)

Gość gość
Co ludzie mają z tym spalaniem mięśni na głodówce. Każdy, kto o głodówce ma jakieś pojęcie, wie, że organizm najpierw spala złogi, potem tłuszcz a mięśnie na końcu. Nasze ciało naprawdę jest mądrzejsze niż nam się wydaje, dlaczego miałoby niszczyć potrzebne do życia mięśnie, a zostawiać zbędny tłuszcz? Ludzie, myślcie, to nie boli.

Gość XYZvn
Hamburgera zjedz, a schudniesz.

Gość EHEHE
Jakbyś miała mózg i skończone gimnazjum to wiedziała byś, że człowiek do życia potrzebuje węglowodnów, tłuszczów i białka, więc teraz mi powiedz skąd organizm na głodówce pobiera białko? Na głodówce pali się i tłuszcz i białko. Tłuszczu znacznie więcej, ale mięśnie też.

Gość drLubicz
eee, co to za głodówka ? jak głodować to co najmniej z miesiąc

Gość gość
Na głodówce organizm przechodzi na odżywianie wewnętrzne. Mięśnie spala na końcu, najpierw zawsze sięgnie po tłuszcz, bo to po węglach najlepsze paliwo.

Gość muchaplujka
Kadarka - byłam na głodówce, takiej czystej,tylko z wodą,na suchej ( nic się nie pije ani nie je) byam na głodowce dąbrowskiej , i biegałam, ćwiczyłamA Masz cel - i się go trzymaj. To czy wypisuje ci demotywujące rzeczy gość po AWF ie umiący liczyć do 70 000 czy szepcze diabeł w głowie " zjedz hamburgera," to to samo jak natrętna mucha, nie wnosi nic w Twoje życie. Ignoruj. Za monitorami wszyscy jestesmy po AWF-ie, szczupli, pieknie i młodzi;)

Gość muchaplujka
Dokładnie - na głodówce organizm spala najpierw to co niepotrzebne, czyli tzw śmieci - a nie od razu mięśnie. Zanim zacznie spalać mięśnie to minie trochę czasu. EHEHE to taki mały brzydki trollik który nam tutaj wyskoczył z AWf-u i mysli że białko jest najważniejsze. Mechanizm głodówki jest świetnie wyjaśniony na stronie glodowka kropka pl ( jakby Pan EHEHE poczytał i odświeżył zdobytą wiedzę ) to zapraszam do WARTOŚCIOWEJ polemiki nt temat.

Masz racje :-) jeszcze raz. Dzięki :-) :-) :-) ja głodówkę modyfikuje tylko o herbaty, nawet owocowych nie chce Pic, bo SA slodzone zazwyczaj, a cola light ma aspartam, a jak napisalamm chce oczyscic organizm z wszystkich śmieci. Ajak się czulas na głodówce i jakie mialas rezultaty?? No i jak długo glodowalas??

Wiem, ze SA zapalency, którzy na głodówce nawet nie używają kosmetyków itd, ale dla mnie to chyba za duzo :-) tydzień glodoweczki, potem wyjście z niej na jakichś soczkach i mądra dietka redukcyjną w połączeniu z ćwiczeniami i myślę, ze będzie super :-)

Gość rozix3
Każdy jest mądry za monitorem. Niby po AWF i wszystko wie najlepiej. Takich to nie słuchać a sie wziąć za siebie z własnymi motywacjami, a to, ze jakiś tam gada to niech sobie gada, co go obchodzi nasze życie. Nie musimy go słuchać. My z kadarką damy sobie rade same :D

Gość muchaplujka
Ja głodówki przechodziłam w celu oczyszczenia z toksyn i leków. A brałam ich ochoocho. Najdłużej wytrzymałam 26 dni - niestety to za mało, żeby pozbyc się trzonu choroby. Małachow świetnie to wyjaśnił. Na wiosnę planuję taką max 10-14 dniową, wiosenną, chudłam troche ale kg wracały, choć już nie tyle, na najdłuzszej schudłam 30 kilo i czułam się świetnie. Teraz jestem na 6-7 posiłkach dziennie po 75 gram przeważnie białka, chcę schudnąć i max 72 g węgli na dobę. Prosto się liczy, chodzę syta i dużo piję. Robię sobie zdjęcia przed i po, jak skończę to wyslę ci linka. I trzymaj się ciepło.

Wow... Podziwiam. Nie wiem, czy dalabym rade tak długo... Chyba psychicznie bym nie wytrzymała,,, chociaż w styczniu żadne imprezy rodzinne itp się nie zapowiadają, wiec kto wie? Może przedluze sobie głodówkę, jak będę się dobrze czuła??!! Nie ma co gdybac... Pierwszy cel to 7 dni... :-) ponoć z kazdym kolejnym jest łatwiej, zwłaszcza, jak się widzi efekty :-)

Gość rozix3
Ja nie będe przedłużała, bo później nie będe miała sił ani na ćwiczenia ani na nic. Najlepsza głodówka to 5 dniowa, ale ja tydzien sobie robie. Póżniej dieta 500kcal i duzo wysiłku, ćwiczenia itp. Już tak robiłam, wiem, że są po tym efekty bardzo dobre, a jak sie będzie stopniowo wychodziło z diety to i jo0jo nie będzie. A dzisiaj całkiem dobrze. Ogólnie przeziębiona mocno jestem to nawet nie chce mi sie jeść za bardzo, tylko gorąca herbata i śpie, jutro pewnie to samo. A później zobaczymy jak bedę się trzymała ;)

Mieszkasz z rodzicami jeszcze? Pytam, bo pamietam , jak jeszcze mieszkalna z moimi, to zawsze byli przeciwni moim dietom i często musialam kombinowac i ukrywać się z moimi szalonym i dietami :-)

Gość rozix3
Mieszkam z rodzicami. I fakt za pierwszym razem wtedy co tak schudłam mama ciągle za mną chodziła i marudziła. I teraz pewnie też tak będzie, ale teraz nie ma mnie bardzo czesto całymi dniami w domu, więc nie będzie miała na mnie większego wpływu. A ile ważysz i ile masz wzrostu?>

Gość gość
tydzień glodoweczki, potem wyjście z niej na jakichś soczkach i mądra dietka redukcyjną w połączeniu z ćwiczeniami i myślę, ze będzie super I że tak głupio zapytam, o jakiej diecie redukcyjne piszesz? :O zakładając, że wychodzisz na soczkach z głodówki, to pewnie max jakieś 300 kcal, więc co zamierzasz jeszcze redukować? :D ogarnij się kobieto.. jeśli ty jesteś na medycynie i tak bredzisz, to strzeż nas Panie przed takimi medykami

Gość gość
Głodówka to nie sposób na schudniecie, a wyjście z niej to sposób na niezasniecenie organizmu, niego zredukowanie na nowo metabolizmu... Blagam, zanim zacznie ie się ludzie wypowiadać, to poczytajcie o głodówce leczniczej i o sposobach wyjścia z niej. Po wyjsciu z głodówki sporo kilogramów pewnie wróci, bo to głownie woda będzie, a redukować, to malo kto nie ma czego... Dieta redukcyja?? Rano węgle i okolotreningowo, bialeczko na wieczór, nienasycone tłuszcze.... Itd... Potrafię ułożyć mądra dietę... Myślę ze przy mojej aktywności fizycznej, dieta redukcyjną może mieć spokojnie 1500-2000 kcal, ale nie mogę wejść na taka dietę zaraz po glodowce- z 0 kcal.... Tylko stopniowo zwiększać ilość kcal dostarczanej organizmowi. Najpierw proste węglowodany, najlepiej w płynnej postaci, żeby nadto nie obciążać żołądka,,, Rozix3- mam 175 cm i waze 72 kg

Gość muchaplujka
do mnie dzisiaj zaczął chleb mówić, bo jestem na weglach max 72 gramy ( Atkins) -dla mnie ze wzgledu na cukrzycę najlepsza ( białko i tłuszcz nie powoduje skoków cukru tylko właśnie węgle szczególnie złe. A że glutenu nie toleruję a chleb darzę wielką miłością ( niestety bez wzajemności) to on do mnie mówi. - " zjedz mnieee" a kysz diable. dobranoc;)

Loooo.. Dieta bezglutenowa... To większe zło niż głodówka raz na jakiś czas... Moj:-) chleb,makaron, pierogi... Nieeee... Nie oddam.,, TZ właśnie spalaszowal chleb ze smalcem...grrrr... Głód tak bardzo nie doskwiera jak wyobraźnia i `smaczki`... Gorzej niż w ciąży... :-)

Gość gość
TZ :D a skąd wiesz czy gorzej niz w ciąży? przeciez nie bylas w stanie błogosławionym; )

Gość gość
Skąd ta pewnosc?? :-)