Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszcze tym którzy mieszkają w Krakowie

Polecane posty

Gość gość

Uwielbiam Kraków , ludzie tam sa zupełnie inni niż w moim mieście , pomocni , otwarci.. Jest dużo obcokrajowcow , dużo roznych akcji , dużo się dzieje Cudowny rynek ! I zawsze jak tam jestem to się dobrze czuje

Gość gość
a ty skąd jesteś, jesli można zapytać? :)

Gość gość
ja jestem z Kielc

Gość gość
jestem z kielc i jestem utrzymanką pewnego pana po 50tce :) za lodzika płaci 30 pln.

Gość gość
Krakow jest cudowny !!!!!!!

Gość gość
Nie podszywajcie się podemnie jeszcze w taki słaby sposób :) Właśnie o ten klimat mi chodzi Noi cudowny rynek który ma cos w sobie

Gość gość
Kraków jest cudowny i ludzie są bardziej otwarci niż stolicy na przykład, też bym chciała tam mieszkać, ale póki co nie moge sie przeprowadzić

Gość gość
pełno na nim cudzoziemców z którymi moment wskoczyła bym do wyra !!! :)

Gość gość
dla mnie najbardziej przereklamowane miasto w polsce

Gość gość
Akurat byłam w wielu miejscach , we Włoszech , Rzymie , Hiszpanii , Paryżu , Londynie , Wenezueli , Kanadzie i Brazylii :) Nie mówię że Kraków jest najcudowniejszym miejscem w którym byłam , ale jako że jestem w klasie maturalnej , musze mieszkać jeszcze przez rok w Polsce , i zamiast w Kielcach wolałabym mieszkać w Krakowie :) Zresztą nie wszytsko co polskie , musi być złe , obcokrajowcy doceniają bardziej nasz kraj niż niektórzy 'Polacy' ;)

Gość gość
a gdzie sie wypowadzasz za rok? do kanady? do brazylii?

Szczególnie "fajny" w Krakowie jest smog. Nawet na Śląsku jest lepsze powietrze.

Gość gość
hahaha 🖐️

Mieszkałam w Krakowie przez dwa lata, więc wiem, co mówię. Kiedy raz na kilka tygodni przyjeżdżałam do domu (miejscowość oddalona o ok. 30 km na południe), różnica była dla mnie fizycznie odczuwalna!

Gość gość
Kraków ma niepowtarzalny klimat, z tym się zgodzę. Szczególnie w sezonie grzewczym. Mieszkałem kilka lat i powiem tak, że na początku super, ale po roku, dwóch jak znałem już cały praktycznie na pamięć to zaczął się nudzić. Ja lubię poznawać nowe miejsca i idealnie było by dla mnie przeprowadzać się co 2-3 lata do innego miasta. Teraz Warszawa, ale też już mi się nudzi i zaczynam myśleć o czymś innym, teraz mam ochotę na Trójmiasto, zobaczymy tylko jak z pracą wyjdzie. Kraków wg mnie jest fajny, ale na to żeby raz na jakiś czas wpaść na parę dni, na jakiś weekend. Do stałego zamieszkania nie jest zbyt ciekawy, centrum i osiedla dość niebezpieczne, powietrze okropne, ceny mieszkań prawie jak w Warszawie. Plusem jest bliskość gór.

Tzn. fizycznie odczuwałam lepszą jakoś powietrza w swojej miejscowości w porównaniu do krakowskiego smogu. Rozumiem, że to miasto może się podobać, rzeczywiście: rynek czy Kazimierz są malownicze. Ale na dłuższą metę to miasto jest męczące, właśnie przez smog. Przynajmniej dla mnie tak było/jest (aktualnie nie mieszkam w Krakowie, ale prawie codziennie tam jeżdżę).

Gość mango girl
Kraków jest zaczarowany dla tych co upajają się zabytkami,ogólną atmosferą etc wystarczy pomieszkac,popracować i poznać Krakusów,głownie panów-centusiów po starych bocznych kamienicach patologia,na nowych osiedlach molochach -tzw sypialniach tez nic nadzwyczajnego,kupe czasu marnuje sie na przejazdy i korki,a jak sie pracuje to brak jest czaasu na tzw kulturę ,i korzystanie z tego co miasto ma do zaproponowania

Gość gość
zaczarowany Kraków maczety, mordesrtwa, nożowniki, frustraci , patologie :) jakże zazdroszczę

no, na dluższą metę jest uciążliwe, choc niektórzy je lubią... okropny jest ruch samochodowy, kórzy odbywa się w historycznych dzielnicach okrążających rynek, czyli okolice kleparza, ulica dietla, podgórze. bród, smród, no i w sumie ubóstwo - te miejsca są szare i coraz bardziej zaniedbane, takie mam wrażenie. ale nie, przecież kraków to rynek i kazimierz, bo tak się ciągle "coś" dzieje, prawda? :O

Gość gość
no i maczetą można dostać , więc cudowne miasto :classic_cool:

Gość mango girl
tez znam POZNAŃ,ale nie wiedziałam ze tam tez sknerusy :P Gdańsk,to mój typ jeśli chodzi o piękne miasto

Gość gość
rokokowa skoro mówisz,że Wrocław jest przeklamowany to widać że masz mentalność bardziej zasciankową niz na zachód, Wrocław i Warszawa to najpiękniejsze miasta